Svet arhiva vesti 14.08.2018

Snage bezbednosti proterale talibane iz Gaznija, pobunjenici tvrde da borbe traju

Novi magazin 14.08.2018
Avganistanske snage bezbednosti proterale su talibane iz Gaznija i nastoje da oslobode i predgrađe, dok talibani tvrde da se i dalje vode sporadične borbe u gradu, saopštili su danas zvaničnici. Portparol ministarstva unutrašnjih poslova Avganistana… »

Slovenija od petka sa dva premijera

Radio 021 14.08.2018
Slovenački parlament u petak će održati odlučujuću sednicu na kojoj bi Marjan Šarec trebalo da bude izabran za mandatara nove vlade koju bi podržalo šest stranaka iako bi formalno bila manjinska, jer je stranka Levica obećala podršku, ali ne… »

Video: Koordinirano paljenje automobila u Geteborgu

Al Jazeera 14.08.2018
Zapaljen je veliki broj automobila u predgrađima Geteborga, policija pretpostavlja da se radi o koordinisanom napadu. [Zagros Hama via Storyful] Brojni automobili su zapaljeni u ponedjeljak naveče u Geteborgu, a policija pretpostavlja da se radi o… »

U Hrvatskoj protesti zbog neefikasnosti Hitne pomoći

Danas 13.08.2018
Zbog jučerašnje smrti mladića kojemu nije uspela pomoći Hitna pomoć protestuju građani Zaprešića kod Zagreba, prenosi HRT. HRT podseća da je mladić preminuo na ulici dok ga je ekipa sanitetskog prevoza pokušavala spasiti. U pomoć je pozvana… »

Mejova o terorističkom napadu u Londonu: Moje misli su uz žrtve, hvala ekipama hitne pomoći na hrabrom reagovanju

Kurir 14.08.2018
Britanska premijerka Tereza Mej danas je poručila da su njene misli uz povređene u današnjem incidentu koji se dogodio kada je automobil udario u bezbednosnu ogradu ispred zgrade parlamenta u Londonu. "Moje misli su sa povređenima u incidentu ispred… »

Velika tragedija u Đenovi: Desetine mrtvih, spasioci traže preživele u ruševinama (video)

Sputnik 14.08.2018
Najmanje 35 ljudi, među kojima i jedna beba, stradalo je danas kada je, u jakoj oluji praćenoj grmljavinom, došlo do rušenja nadvožnjaka u blizini Đenove, javlja italijanska agencija Ansa, pozivajući se na izvore iz vatrogasne brigade. Italijanski… »

Rutinska kontrola se pretvorila u pakao: Pokušali da uhapse vozača, on dograbio pištolj i počeo da seje smrt…

Kurir 14.08.2018
Dva policajca su u Pensilvaniji zaustavila vozača u rutinskoj kontroli. Utisak je da su policajci od samog početka primenili prekomernu silu. Pokušali su da ga uhapse, međutim vozač je počeo da se opire. Policajci su zatim upotrebili elektro šoker… »

Most smrti u Đenovi je mogao da bude izbegnut: Stručnjaci godinama upozoravali na jednu njegovu manu (video)

Kurir 14.08.2018
Srušeni most u italijanskom gradu Đenovi nalazi se na važnom evropskom saobraćajnom pravcu od Portugalije do Turske. Imao je dva imena - Polcevera, prema rečici preko koje prelazi ili po svom tvorcu - most Morandi, otvoren je 1967. godine. Gradnja je… »

Hrvatski ministar pomogao srpskim državljanima na Braču

Dnevnik 14.08.2018
ZAGREB: Tokom jakog nevremena koje je danas zahvatilo severni Jadran, u uzburkanom moru kod Milne na Braču zateklo se dvoje srpskih državljana, a u spašavanju je pomogao hrvatski ministar rada Marko Pavić, prenose hrvatski mediji. Otac i ćerka iz… »

Pet zemalja EU-a prihvatit će migrante s 'Aquariusa'

Al Jazeera 14.08.2018
Malta će dopustiti privremeno uplovljavanje brodu koji danima na Mediteranu traži luku za prihvat. Pet zemalja Evropske unije pristalo je da prihvati neke od 141 migranata s humanitarnog broda "Aquarius", objavila je Evropska komisija, nakon čega je i… »