Svet arhiva vesti 14.08.2018

Austrija zabranila "ilegalno klanje" životinja

Dnevnik 14.08.2018
BEČ: Austrija je uredbom koja sutra stupa na snagu, zabranila klanje životinja, kao što se čini zbog verskih rituala. Gotovo nedelju dana pred Kurban bajram Ministarstvo za socijalna pitanja uredbom je zabranilo "ilegalno klanje". Ubuduće klanje… »

Dečak pokazao Americi koliko im je slaba internet bezbednost: Mali Emet (11) za 10 minuta upao na sajt i promenio rezultate…

Kurir 14.08.2018
LAS VEGAS - Jedanaestogodišnjem dečaku bilo je potrebano samo deset minuta da hakuje repliku sajta državnog sekretara Floride i promeni rezultate izbora. 11-year old hacks into replica US vote website in minutes at convention https://t.co/UQsvJ2ms3I… »

"Grad duhova": Nakon žestoke borbe, avganistanski grad postao pust (video)

Blic 14.08.2018
Nekoliko stotina ljudi pobeglo je iz grada Ganzija nakon žestoke bitke Talibana i vladinih snaga, saopštile su vlasti Avganistana. Talibani su napali Ganzi u petak i ubrzo su nađačali odbranu grada, nakon čega su i pojedine delove zauzeli, prenosi… »

Čudo: Preživeo pad mosta kod Đenove!

Mondo 14.08.2018
Nekadašnji fudbalski golman Davide Kapelo čudesno preživeo pad mosta na autoputu kod Đenove. "Čudom sam ostao živ!", izjavio on italijanskim medijima. "Leteo sam 30 metara, srećom automobil se zaglavio, prošao sam bez ogrebotine", ispričao je… »

Nasrtao na automobile, pa izbo ljude: Francuska policija privela tražioca azila zbog napada

Blic 14.08.2018
Tražilac azila u Francuskoj, devetnaestogodišnjak poreklom iz Avganistana, uhapšen je nakon što je u alkoholisanom stanju nožem izbo četiri osobe u Perigou. Incident se dogodio tokom prošle noći kada je mladić počeo da nasrće na automobile… »

Srbi dolaze da vide čudo na Kefaloniji: Na Veliku Gospojinu crkva je puna zmija, vernici ih maze i mole se sa njima! Meštani…

Kurir 14.08.2018
Svake godine u avgustu, na praznik Uspenja Presvete Bogorodice, u narodu poznatijem kao Velika Gospojina, u crkvu na ostrvu Kefaloniji dopuzi veliki broj zmija, za koje meštani veruju, da su blagoslov od Bogorodice. Zmije dugačke i po nekoliko metara… »

Najopasniji zločinac u istoriji amerike: Zbog neprežaljene ljubavi je silovao i ubio preko 30 žena

Blic 14.08.2018
Ted Bandi, ubica i silovatelj, bio je najopasniji zločinac u istoriji SAD, smatraju kriminolozi. On je definicija iskonskog zla, ocenjuju policajci i psiholozi. Bandi je priznao da je silovao i ubio 30 žena i devojaka tokom sedamdesetih godina prošlog… »

Maskirani nasilnici pravili haos po Švedskoj: Zapalili na desetine vozila i policiju gađali kamenicama (Foto, video)

Kurir 14.08.2018
Bande maskiranih mladića sinoć su pravile haos širom Švedske, bacajući kamenje na policiju, a desetine automobila je zapaljeno. 1 / 4 Foto: Reuters Ukupno je oštećeno oko 80 vozila, a meta napada su bila i tri karavana i jedan kamion. Požari su… »

Evro pred kolapsom? Upozorenje da mu nema pomoći

B92 14.08.2018
Evro će doživeti kolaps bez garancija ECB, upozorava italijanska stranka Severna liga. Prema njihovoj prognozi, evro će se srušiti, osim ako Evropska centralna banka ne ponudi garanciju u evrozoni. "Situacija se ne može rešiti sama i eksplodiraće"… »

Venecuela se bliži inflaciji od milion odsto, a Maduro je doneo odluku da gorivo poskupi

Blic 14.08.2018
Predsednik Venecuele Nikolas Maduro izjavio je da cena goriva treba da poraste da krijumčari više ne bi mogli da nanose milionsku štetu državi. - Benzin mora da se prodaje po međunarodnoj ceni da bi se zaustavilo krijumčarenje u Kolumbiju i Karibe -… »