Društvo arhiva vesti 30.01.2019

DPK protiv ideje o razmeni teritorija i međunarodne konferencije o Kosovu

Jug press 30.01.2019
PRIŠTINA Demokratska partija Kosova (DPK) usprotivila se predlogu svog bivšeg lidera i predsednika Kosova Hašima Tačija o razmeni teritorija sa Srbijom, ali i ideji premijera Ramuša Haradinaja o održavanju Međunarodne konferencije o Kosovu, prenose… »

Odsad ćete morati da uzimate slobodan dan da biste registrovali kola!

Alo 30.01.2019
Agencije i tehnički pregledi prestati da izdaju polise u narednih mesec dana. Vlasnici tehničkih pregleda i agencija za registraciju najavljuju da će u narednih mesec dana prestati da rade osiguranje vozila Vlasnici tehničkih pregleda i agencija za… »

Dragan već 100 godina najčešće ime u Srbiji: U ovom veku najviše Nikola

Srbija danas 30.01.2019
Najčešće muško ime u Srbiji u poslednjih 100 godina je Dragan! Posle ovog najčešće davana imena su Milan, Nikola, Dušan, Aleksandar, Miloš, Marko i Lazar. Tim redom. To pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku u Beogradu. U poslednje tri… »

Mladi se sve češće druže u nargila baru

Politika 30.01.2019
Iako u Srbiji nema zavisnika od pušenja takozvane šiše, sve je više tinejdžera koji iz razonode probaju ovaj toksični proizvod. Američki centar za kontrolu i prevenciju bolesti upozorio je da, iako je pušenje cigareta dostiglo najniži nivo u… »

Građani i ptivreda Toplani duguju preko 150 miliona dinara

RTV Novi Pazar 30.01.2019
Od početka grejne sezone korisnici Gradske toplane u Novom Pazaru uredno se snabdevaju toplotnom energijom. Energenata, kažu, za sada ima dovoljno, ali naplata usluga još uvek nije na zadovoljavjućem nivou. Ukupna potraživanja ovog javnog preduzeća… »

Zašto smo podržali proteste: Dubravka Stojanović i Radoš Ljušić otvoreno o stanju u društvu - Čitajte u Nedeljniku

Nedeljnik 30.01.2019
Profesori istorije sa Filozofskog fakulteta govore za Nedeljnik o buntu akademske zajednice i aktuelnom političkom trenutku. "Opozicija se samoukinula, a društvo nije stvorilo nove alternative. To je za mene najveći poraz. Ne Vučić, nego stanje u… »

“Metropola novi Kairo”: Egipat gradi novu prestonicu!

Večernje novosti 30.01.2019
Reporter "Novosti" posetio lokaciju budućeg grada za 6,5 miliona stanovnika, na 35 kilometara od Kaira. Usled nepodnošljive zagađenosti i prenaseljenosti, lepota Kaira iščezava. HILjADE Egipćana grade novi svet. Naporno osvajaju pedalj po pedalj… »

Vojvođanske priče: Pop tvorac čuvenog hita

Večernje novosti 30.01.2019
“Ej, kad sam sinoć pošla iz dućana” nije izvorna narodna pesma. Paroh Pavle Dimić pisao poeziju i bavio se muzikom, kao i pčelarstvom. EJ, kad sam sinoć pošla iz dućana...”, čuvena starogradska pesma, smatra se delom nepoznatog narodnog… »

Vučić je simptom, bolest je dublja: Profesorka Dubravka Stojanović o protestima i pitanju "šta posle" - Čitajte u…

Nedeljnik 30.01.2019
Igrom na klackalici postajemo područje sukoba velikih, neka evropska Sirija, kaže profesorka za Nedeljnik. Svakom političkom pokretu neophodno je vođstvo, jasan cilj i program koji odgovara na pitanje -- šta posle? Ali, po mnogo čemu, mi živimo u… »

Samo je ludaku sve jasno: Vladimir Tabašević o književnosti, spaljivanju knjiga, ljubomori - Čitajte u Nedeljniku

Nedeljnik 30.01.2019
Glupi muškarci kreću od ideje da su superiorni, zbog toga što voze bolje, ili što se laktaju za vlast i moć, kaže dobitnik NIN-ove nagrade za roman "Zabluda Svetog Sebastijana" Odavno dodela NIN-ove nagrade nije toliko podelila javnost, kako… »