Društvo arhiva vesti 30.01.2019

OEBS skovao novi plan za donbas: Šta Ujedinjene nacije kažu na to?

Pravda 30.01.2019
Generalni sekretar UN nije primio žalbe od Martina Sajdika, specijalnog predstavnika šefa OEBS-a u Trilateralnoj kontakt grupi o situaciji u Donbasu, u vezi sa novim "mirovnim planom". Ovo je na brifingu u sredu, 30. januara izjavio portparol generalnog… »

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Pozorištu Atelje 212!

Alo 30.01.2019
Institut za transfuziju krvi Srbije i Pozorište Atelje 212 u petak 1. februara od 10 do 15 časova organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi u foajeu pozorišta na prvom spratu. Pozorište Atelje 212 je za sve davaoce krvi pripremio mali znak pažnje -… »

Milica i Stefan uštede celu jednu platu mesečno, ali njihov dolazak u Švedsku krije jednu začkoljicu: Nismo došli na…

Kurir 30.01.2019
"To kako smo mi došli u Švedsku nije naispravniji način, ali je ako sagledamo sve okolnosti jedini moguć za ljude koji nemaju papire Evropske unije. Iz ove perspektive kako sada živimo, mi se nismo pokajali, ali bilo je teških dana", ovako za "Klik… »

Može li petina u Srbiji što nije mogla polovina u Crnoj Gori?

Al Jazeera 30.01.2019
Crnogorska opozicija bojkotom parlamenta i protestima nije uspjela srušiti režim Mila Đukanovića, ali makedonska jest Nikolu Gruevskog. Kakav bi rezultat te metode mogle dati u Srbiji? Može li petina u Srbiji da postigne ono što nije mogla polovina… »

Tri dana zvala Hitnu pomoć, pa umrla! Marina je bila majka 4 dece, molila je za pomoć lekara, a kada su otišli na VMA…

Kurir 30.01.2019
Marina Jovičić Ilić (38) iz Beograda je zbog jakih bolova u stomaku tri dana molila Hitnu pomoć da je poseti, a kada su konačno došli i odveli je na VMA, doktori su utvrdili da joj nema spasa. Ova majka četvoro maloletne dece, među kojima je i… »

"Mali princ" Laurin vodič u svet knjiga

RTS 30.01.2019
Neobičan školski čas u Ministarstvu prosvete. Prisustvovali su mu ministar, direktorka biblioteke i Laura Ljutaj, tinejdžerka koja je protekle godine pročitala 250 knjiga. Cilj časa je da se skrene pažnja na prave vrednosti i značaj čitanja. Prvu… »

Neispravno brojilo ne mari za skupoću

RTS 30.01.2019
Neki građani se žale da im se ne uključuje crvena lampica koja evidentira jeftinu struju, a da nadležni sporo reaguju. Iz EPS-a im poručuju: ako je brojilo u njihovom vlasništvu, a utvrdi se da je neispravno, brzo ga zamenjuju novim i to o svom… »

Za zahteve mladenaca treba mi 2.000 evra!

Alo 30.01.2019
Užas! Za većinu mladenaca, venčanje je verovatno najskuplja investicija u životu. Međutim, vaš veliki dan mogao bi biti prava bagatela, samo ako mudro pristupite (ali to može biti jako ružno prema gostima). Jedna zvanica se požalila na zahteve… »

Valjevo i Niš najzagađeniji VIDEO

B92 30.01.2019
Po ko zna koji put ove zime idemo u Valjevo, grad koji je, uz Niš, i dalje na listi najzagađenijih u Srbiji. Dok traje grejna sezona, dok vozimo stare automobile i uz to nema vetra, ni čistiji vazduh ne treba očekivati. Za sutra je najavljena i… »

Haradinaj: Međunarodni predstavnici me pitaju “a šta nudite Srbiji za priznanje”

Jug press 30.01.2019
JUNIK ( FoNet-Radio Slobodna Evropa ) Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je u sredu da Kosovo neće dati svoju teritoriju Srbiji, da neće dozvoliti formiranje Zajednice nalik Republici Srpskoj i istakao da Srbiji nudi povratak na kosovsko… »