Društvo arhiva vesti 30.01.2019

Deo Sremskih Karlovaca bez vode zbog havarije

Moj Novi Sad 30.01.2019
Zbog radova na sanaciji havarije, bez vode će danas, 30. januara, do 14 sati biti Petrovaradinska ulica u Sremskim Karlovcima. Postoji mogućnost da će u toku radova, ukoliko za tim bude potrebe, blokada vodovodne mreže biti produžena i proširena… »

Vazduh čistiji tek na proleće

Radio 021 30.01.2019
Užice, Valjevo, Kragujevac, Kosjerić, Beograd i Niš nalaze se na spisku gradova u kojima je ovih dana loš kvalitet vazduha. Filip Radović, direktor Agencije za zaštitu životne sredine, kaže za Politiku da su propisi Srbije harmonizovani sa… »

Samardžić obrazložio zašto nije podržao proteste

B92 30.01.2019
Profesor FPN Slobodan Samardžić je u pismu obrazložio zašto nije mogao da se pridruži inicijativi kolega i da potpiše podršku protestima u Beogradu i Srbiji. Pismo je objavio list Danas na svom portalu. "Postoji velika nesmotrenost u tekstu kolega… »

Uvesti potpunu zabranu pušenja na javnim mestima

Politika 30.01.2019
Direktorka Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Srbiji Žofija Pustai izjavila je danas da je vreme da Srbija konačno uvede potpunu zabranu pušenja, veće akcize na duvanske proizvode, ali i slikovne poruke upozorenja koje odavno imaju… »

Šabački učitelj Dobrivoje Gajić životom čuvao dražine skije 73 godine: A evo kako one danas izgledaju (foto, video)

Kurir 30.01.2019
Šabački učitelj Dobrivoje Gajić (96) dobio je 1946. godine na čuvanje skije generala Draže Mihailovića i uspeo je da ih sačuva, iako je rizikovao život tokom vladavine komunista u Srbiji. Dobrivoje je skije dobio od Smiljka Radosavljevića… »

Previše seksa uništava plažu na Ibici

Radio 021 30.01.2019
Iako su turisti upozoreni da prestanu sa seksualnim odnosima na popularnoj nudističkoj plaži na Ibici, čini se da nikoga to ne zanima. Količina turista koja upražnjava seks na najpopularnijoj nudističkoj plaži na Ibici počela je da šteti… »

RNIDS poklanja ćiriličke fontove

Danas 29.01.2019
Povodom sedmog rođendana .СРБ domena Obeležavajući sedmu godišnjicu ćiriličkog .СРБ domena Fondacija „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ (RNIDS) je u utorak, 29. januara, u Medija centru održala konferenciju za novinare i… »

Đurić: Rajska banja donosi posao stanovnicima severa Kosova

Danas 30.01.2019
Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da će banjsko-lečilišni kompleks „Rajska banja“ u Banjskoj kod Zvečana posao naći stanovnici opština na severu Kosova i da će se tu lečiti ne samo ljudi iz… »

Pokrajina osniva Naučno-tehnološki park Novi Sad

Dnevnik 30.01.2019
NOVI SAD: Na današnjoj sednici kojom je predsedavao Igor Mirović, Pokrajinska vlada utvrdila je Predlog pokrajinske skupštinske odluke o osnivanju Društva s ograničenom odgovornošću „Naučno-tehnološki park Novi Sad“. Osnivač i jedini član… »

Pred očima mi je stalno bila fotografija mrtvog Ćuruvije

Danas 30.01.2019
DOKUMENTI Završna reč advokata Jelene i Radeta Ćuruvije na suđenju za ubistvo vlasnika Dnevnog telegrafa (3. deo) Sad bih prešao na analizu dokaza izvedenih na ovom glavnom pretresu koji pojedinačno i u međusobnoj vezi, kao i u vezi sa činjenicama… »