Društvo arhiva vesti 30.01.2019

Studenti FPN najavili okupljanje: Podrška profesorima

B92 30.01.2019
Beograd -- Studenti FPN najavili su da će se u subotu okupiti ispred fakulteta kao podrška profesorima,asistentima, saradnicima koji su podržali proteste "1 od 5 miliona". Studenti FPN-a su u saopštenju naveli da je okupljanje planirano u 15.30 nakon… »

Danas oblačno vreme, sa kišom i snegom

Novi magazin 30.01.2019
U Srbiji će danas biti umereno do potpuno oblačno vreme, na jugu i istoku mestimično sa kišom i susnežicom, na planinama sa snegom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ). Jutro mestimično maglovito. Posle podne i uveče postepeni… »

Stefanović: Sudovi da odluče da li će policija učestovati u rušenju bespravnih objekata

Novi magazin 30.01.2019
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da će zatražiti od nadležnog tužioca i sudije za prekršajne postupke mišljenje da li policija treba da učestvuje u rušenju bespravnih objekata. On je novinarima rekao da je… »

Vulin: Plata vojnika bila 276 €, a danas 359

B92 30.01.2019
Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je da se vidi napredak "u svakom delu života i rada" pripadnika Vojske Srbije. On je naveo da je prosečna plata profesionalnog vojnika povećana sa 276 evra, koliko je iznosila 2011. godine, na sadašnjih 359… »

AMSS: Oprez zbog magle i vlažnih kolovoza

Novi magazin 30.01.2019
Vozačima se večeras na putevima u Srbiji savetuje oprezna vožnja zbog magle i vlažnih kolovoza, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). AMSSje upozorio vozače i na odrone i oštećenja na kolovozima.Prema informacijama Uprave granične policije… »

Rok za registraciju i predaju oružja još godinu dana

RTV 30.01.2019
BEOGRAD - Rok za registraciju i predaju oružja biće produžen za još godinu dana i neće više biti produžavanja tog roka, najavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. Kako je rekao, problem je u mentalitetu naroda, a ne želi… »

Vozačke stižu na kućnu adresu! Ministar najavio lepu novost za sve koji produžavaju svoje dozvole

Kurir 30.01.2019
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović najavio je da će od sredine ove godine građanima, nakon što elektronski podnesu zahtev za produženje vozačke dozvole, one biti dostavljane na kućnu adresu… »

Vaspitači u BG: Od države 7%, grad dodaje još 6%

B92 30.01.2019
Zaposleni u predškolskim ustanovama u prestonici sa drugim delom januarske plate dobiće dodatno povećanje od šest odsto, koje će finansirati grad. "Sa drugim delom januarske plate dobiće uvećanje. Mislimo da je to dobar model, oni kvalitetno rade… »

Vremeplov: Ubijen Gandi

RTV 30.01.2019
NOVI SAD - Na današnji dan 1948. godine Ubijen je indijski državnik Mohandas Karamčand Gandi, nazvan "Mahatma" (velika duša), vođa pokreta za nezavisnost Indije, pola godine posle sticanja nezavisnosti zemlje, za koju se borio čitavog života. U Nju… »

Danas ističe rok evidencije stvarnih vlasnika društava

Blic 30.01.2019
Prema Zakonu o centralnoj evidenciji stvarnih vlasnika, registrovani zastupnici u preduzećima, udruženjima, fondacijama i zadužbinama, koja su registrovana u Agenciji za privredne registre (APR), u obavezi su da do sutra izvrše evidentiranje stvarnog… »