Društvo arhiva vesti 30.01.2019

Uskoro potpisivanje ugovora između "Srbijagasa i "Gasprometa"

Vesti online 30.01.2019
Ministar rudarstva i energetike Republike Srbije Aleksandar Antić i ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić, sastali su se u Beogradu, u okviru nastavka aktivnosti zajedničkog Energetskog komiteta. Tema današnjih razgovora bila… »

Šta donosi novi šifrarnik zanimanja

RTS 30.01.2019
Vlada Srbije predstavila je novi spisak zanimanja i kvalifikacija, koji nije menjan od 1990. godine. Poslodavci će ubuduće lakše videti stanje raspoložive radne snage, a Ministarstvo prosvete moći će brže i efikasnije da prilagođava obrazovne… »

Statistika napunila novčanik Piroćanacima

RTS 30.01.2019
Prema podacima Republičkog Zavoda za statistiku, Piroćanci zauzimaju drugo mesto po zaradama u Srbiji, sa preko 71.000 dinara za novembar. Da li statistički pokazatelji odslikavaju realno stanje? Piroćanci umeju da uštede, ali prema zvaničnim… »

Isplivava istina: Kako se uništavaju dokazi koji bi oslobodili Srbe

Sputnik 30.01.2019
Prikrivanje i uništavanje dokaza, kako odbrana haških optuženika srpskog porekla ne bi mogla da ih koristi u postupcima, bila je redovna praksa Haškog tribunala. Uprkos tome, dokazi o zloupotrebi ratnih zločina zarad što težih optužbi na račun… »

''Jedino da NATO okupira Republiku Srpsku'': Cena ulaska BiH u Alijansu

Pravda 30.01.2019
Univerzitetski profesor Nenad Kecmanović smatra da ne postoji drugi način na koji bi BiH mogla da uđe u NATO, osim da Alijansa okupira Republiku Srpsku, ali i ukazuje da je to malo verovatno jer više nije 1992. godina i globalni koncept se promenio… »

Radnica ga je tako oduvala, da to danas prepričava ceo Beograd!

Alo 30.01.2019
Više mu ovako nešto neće pasti na pamet! Društvenim mrežama kruži anegdota koja se dogodila na beogradskom aerodromu, a koja je postala svojevrsna urbana legenda prestonice. Čak iako se nije zaista desila (a ne čudi i da jeste), svakako ćete se… »

Naslovne: "Pakleni plan Haradinaja", takse, Karleuša

B92 30.01.2019
Dnevna štampa od četvrtka piše o ubistvu mladića na Zvezdari, taksama Prištine, a tema je i afrička svinjska kuga. Politika donosi razgovor sa predsednikom SDSS Miloradom Pupovcem, koji kaže da je "vreme je za prekid sa zločinačkom ideologijom"… »

Novi problemi u Donjem Međurovu VIDEO

B92 30.01.2019
I posle stravične nesreće u Donjem Međurovu kod Niša, gde je poginulo sedmoro ljudi kada je voz udario u autobus, novi problemi, iako je prelaz sada obezbeđen. Meštani tvrde da rampa nedavno nije bila u funkciji, nadležni demantuju i upozoravaju na… »

Vito i Tiho, i njihova kremanska avantura

RTS 30.01.2019
U selu Kremna, nedaleko od Užica, nekada je bilo 500 zaposlenih i pedesetak penzionera – sada je obrnuto, a u osnovnoj školi, u poslednje dve decenije broj učenika je gotovo prepolovljen. Dva đaka prvaka potpuno bi se uklopila u tu sumornu… »

Borba za osamostaljivanje osoba sa Daunovim sindromom

RTS 30.01.2019
Procenjuje se da u Srbiji živi oko dve hiljade osoba sa Daunovim sindromom. U Republici Srpskoj ih je oko 1.400. Udruženja osoba sa Daunovim sindromom iz Republike Srpske i iz Srbije ubuduće će sarađivati i razmenjivati iskustva kako bi se te osobe… »