Društvo arhiva vesti 30.01.2019

„Međunarodno” nepoželjni gosti u Banjaluci

Politika 30.01.2019
Prisustvo Hercegbosanaca 9. januara u Banjaluci nije nikakav incident nego logika dugo kamufliranih odnosa u BiH, po kojoj Hrvati, kao i Srbi, žele što više autonomije u odnosu na Sarajevo. Zbog čega je izbila tolika gužva oko boravka… »

Rada Trajković: Postoje indicije da će Radoičić da se preda i bude zaštićeni svedok

Jug press 30.01.2019
GRAČANICA Reagujući na vest da je Milan Radoičić angažovao advokata Živojina Jokanovića, Rada Trajković veruje da bi, ukoliko odluči da se preda, on mogao da bude zaštićeni svedok u procesu razrešenja ubistva Olivera Ivanovića. Predsednica… »

Zlatno doba

Politika 30.01.2019
Vlast će verovatno preživeti izazov i koristeći sredstva kojima raspolaže ponovo pobediti na izborima, ali morala bi da stavi prst na čelo. Aleksandar Vučić bi, ako se ukaže prilika, znao da objasni zašto se pet milijardi roda, čaplji… »

Sve, samo ne srpska

Politika 30.01.2019
Kinezima niko ne osporava naziv „kineska Nova godina”, osim domaćih tvrdokornih komunista koji, boreći se protiv svega što pripada dugačkoj tradiciji, a time i nacionalnoj svesti, taj praznik zovu „veliki prolećni festival”. Iako najčešće… »

Mozzart: Predanost stvaranju boljeg društva

Blic 30.01.2019
Kompanija Mozzart koja s razlogom važi za regionalnog lidera u industriji priređivanja igara na sreću, podiže standarde i u društveno odgovornom poslovanju, za koje polako postaje sinonim. Shvatajući brigu za zajednicu kao neizostavnu komponentu… »

Neverovatna ponuda iz toaleta na buvljaku! (foto)

Alo 30.01.2019
Neverovatno. Na društvenoj mreži Fejsbuk osvanula je fotka na kojoj piše nešto toliko ludo, da mora da je i istinito! Navodno, reč je o neverovatnoj ponudi iz toaleta na subotičkom buvljaku koji nudi WC pretplatu - za 1.000 dinara čak 55… »

Svi pravi vernici moraju da je znaju, ona je srž hrišćanstva!

Alo 30.01.2019
Isusova molitva je ubedljivo najbitnija molitva u pravoslavnoj tradiciji, ona koju mora da zna svaki čovek koji sebe smatra pravoslavnim hrišćaninom. Nažalost, većina ljudi misli da je dovoljno to što vodi računa da li je crveno slovo ili je… »

Naslovne najviše o KiM i Vučiću, najnegativnije – o Vučiću

Studio B 30.01.2019
Najzastupljenija tema na naslovnicama dnevne štampe, u periodu od juna do septembra prošle godine, bila je KiM i odnosi Beograda i Prištine, a od pojedinaca, najviše tekstova na naslovnicama imao je predsednik Aleksandar Vučić, i to, ponovo… »

REM za četiri i po godine dobio samo četiri spora protiv nacionalnih televizija

Cenzolovka 30.01.2019
U Prekršajnom sudu kažu da zahteve za pokretanje postupaka protiv najvećih televizija REM neretko pokreće mesecima pošto otkrije njihove prekršaje, te da su zatrpani predmetima i da zato često dolazi do njihovog zastarevanja. Regulatorno telo za… »

Mediji sve više politički motivisani

Cenzolovka 30.01.2019
U poslede vreme učestale su priče o medijskoj sceni u Srbiji koja se sve više polarizuje. O stanju u medijima danas, ali i pre 2012. godine, kao i o bezbednosti novinara u Srbije razgovarali smo sa Ljiljanom Smajlović, dugogodišnjim novinarom sa… »