Društvo arhiva vesti 30.01.2019

Krov nad glavom: Što pre pronaći smeštaj za porodicu koja je sve izgubila u požaru

Radio 021 30.01.2019
Združena akcija "Krov nad glavom Novi Sad" apelovala je na nadležne da se što pre pronađe smeštaj za sedmočlanu porodicu koja je izgubila sve u požaru na Telepu prošle nedelje. Zbog požara u Ulici Sime Matavulja, u Depresiji, bez doma su… »

Stefanović: Veliki broj uhapšenih pušten, krivo pravosuđe

Dnevnik 30.01.2019
BEOGRAD: Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je izjavio danas da je veliki broj uhapšenih u nedavnoj akciji policije, nažalost, pušten na slobodu i da su za to odgovorni pravosudni organi. Stefanović je, na konstataciju novinara da je u… »

Pretio smrću Vučiću Đorđe Višekruna pušten iz pritvora, odmah otišao u Holandiju

Press 30.01.2019
Sud u Mađarskoj pustio je juče na slobodu nekadašnjeg funkcionera Srpske napredne stranke (SNS) Đorđa Višekrunu, koji je u ponedeljak bio uhapšen zbog pretnji državnom vrhu Srbije, a dan pre hapšenja pojedini portali bili su preneli vest da je na… »

Realna štetnost mini hidroelektrana o kojoj graditelji ne govore

Danas 30.01.2019
Male hidroelektrane – beznačajna korist i ogromna ekološka šteta, tako u nekoliko reči efekat koji male hidroelektrane imaju na energetski sektor i životnu sredinu opisuju stručnjaci, pozivajući se na studije rađene u Evropskoj uniji i u Srbiji… »

"Budi kao Irena": Porodica Srpkinje koja je postala američka heroina organizuje humanitarnu akciju za decu u Srbiji i Americi

Blic 30.01.2019
Dve nedelje posle objavljivanja snimka na kom se vidi kako spasava jednoipogodišnju devojčicu sa ulice u Milvokiju, porodica Irene Ivić Drobnjak odlučila je da organizuje dobrotvornu akciju "Budi kao Irena" namenjenu deci u Srbiji i SAD. Novac koji… »

Napadaču na novosadskog advokata do 30 dana pritvora

Radio 021 30.01.2019
Meštaninu Sremske Kamenice R.B, osumnjičenom za pokušaj ubistva novosadskog advokata Branislava Travice i nelegalno nošenje oružja, posle saslušanja u novodsadskom Višem javnom tužilaštvu, sudija za prethodni postupak je odredio pritvor do 30… »

Šabac: Bolji uslovi za investitore

Danas 29.01.2019
Evropska unija pomaže opremanje radne zone u Šapcu Grad Šabac će uz podršku Evropske unije infrastrukturno opremiti Severozapadnu radnu zonu, što će značajno unaprediti poslovni ambijent i stvoriti nove razvojne šanse za grad. Ukupna vrednost… »

Udruženje sudija i tužilaca kritikuje izjavu nebojše stefanovića: Nedopustivo mešanje predstavnika izvršne vlasti u rad…

Kurir 30.01.2019
BEOGRAD, 30. januara (Tanjug) - Udruženje sudija i tužilaca Srbije (UST) negodovalo je zbog kritika koje je danas na rad pravosudnih organa izneo ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, a nakon nedavne akcije MUP-a, u kojoj je privedeno oko… »

Sindikat: Rešiti problem povišica u predškolskim ustanovama

Radio 021 30.01.2019
Sindikat obrazovanja Srbije pozvao je predstavnike državnih organa i lokalnih samouprava da hitno reše problem sa povećanjem zarada zaposlenih u predškolskim ustanovama jer će, kako je navedeno, u protivnom sindikati biti prinuđeni na sve oblike… »

U Hrvatskoj gotovo 30.000 registrovanih slučajeva gripa, 45 umrlo

Danas 30.01.2019
U Hrvatskoj je do 27. januara registrovano više od 28.600 obolelih od gripa, a od te bolesti i komplikacija prema dosad prispelim podacima umrlo je 45 osoba, objavljeno je danas u Zagrebu. Hrvatski zavod za javno zdravstvo saopštio je da je starosni… »