Društvo arhiva vesti 30.01.2019

Šarčević: Smenjeno više od 30 direktora, u planu još 10

Večernje novosti 30.01.2019
Ministar prosvete je ukazao da licenciranja direktora vode ka profesionalizaciji, ali da 30 odsto direktora koji su polagali za licencu nije prošlo na ispitu. Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da će zbog malverzacija u prijavljivanju broja… »

Ristić: Kad sneg počne da se topi, rizik od malih tokova

Večernje novosti 30.01.2019
Dekan Šumarskog fakulteta sa Katedre za bujice i eroziju Ratko Ristić rekao je da se može očekivati povećanje vodostaja reka kada sneg koji je pao počne da se topi. Dekan Šumarskog fakulteta sa Katedre za bujice i eroziju Ratko Ristić rekao je da… »

Bečki "Standard": Lobisti odavno utvrdili planove o podeli Kosova

Vesti online 30.01.2019
"Lobisti su odavno utvrdili planove o podeli Kosova i tome se ne opire ni Federika Mogerini u ime Evropske unije", piše u komentaru bečkog lista Standard. "Očito je namera da se na kraju svi dovedu pred svršen čin", dodaje ovaj list. "Albanski… »

Svi bi šalter do kanala

Večernje novosti 30.01.2019
Vozači ogorčeni mogućnošću da se registracija automobila dodatno zakomplikuje. Tehnički pregledi zbog malih provizija hoće da ukinu izdavanje polisa osiguranja. TEHNIČKI pregledi vozila su ionako preskupi, bespotrebno komplikovani, a mogućnost da… »

Više obolelih od gripa nego prošle godine

Radio 021 30.01.2019
U Srbiji je do 20. januara registrovano 59.215 obolelih od gripa, pokazuju podaci koje je danas objavio Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut". Kako se navodi, to je 12 odsto više nego u istom periodu prošle godine, kada je bilo… »

Pretače se amonijak iz druge cisterne kod Jasenovika

Mondo 30.01.2019
U Jasenoviku kod Niša u toku je pretakanje amonijaka iz druge cisterne koja je oštećena prilikom iskliznuća na pruzi Niš - Svrljig. Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić Pretakanje amonijaka iz oštećene cisterne organizuje privatni operater i, kako se… »

Uredba o znanjima, veštinama i ponašanju državnih službenika od 4. februara

Večernje novosti 30.01.2019
Uredba Vlade Srbije kojom se određuju potrebne kompetencije državnih službenika počeće da se primenje 4. februara. Uredba Vlade Srbije kojom se određuju potrebne kompetencije državnih službenika počeće da se primenje 4. februara. Na osnovu… »

SNS: Lideri SzS odgovorni za demoliranje automobila Srbislava Filipovića

N1 Info 30.01.2019
Poslanici Srpske napredne stranke (SNS) optužili su lidere opozicionog Saveza za Srbiju (SzS) da su odgovorni za demoliranje automobila poslanika SNS Srbislava Filipovića. Zamenik šefa poslaničke grupe SNS Vladimir Orlić rekao je na konferenciji za… »

Zvezde traže da BBC zahteva izmeštanje Evrovizije iz Izraela

BBC News 30.01.2019
Više od 50 umetnika je potpisalo peticiju. Vivijen Vestvud, Piter Gebrijel i Vulf Alis samo su neki od pedeset umetnika koji traže da se takmičenje za pesmu Evrovizije izmesti iz Izraela. Umetnici su napisali otvoreno pismo u kom zahtevaju od BBC-a da… »

Kakva je procedura sa napuštenim bebama i koliko ih često ostavljaju pred "tuđim vratima"

Večernje novosti 30.01.2019
Iz Gradskog centra za socijalni rad objašnjavaju šta se radi u ovim nemilim situacija i koliko je raširena ova pojava. Prošle godine u Srbiji je napušteno pet beba, ostavljene su krišom pred vratima nečijeg doma ili neke ustanove, što je slučaj i… »