Ekonomija arhiva vesti 09.05.2019

Benzin za mesec dana poskupeo više od šest dinara

Studio B 09.05.2019
U odnosu na cene po kojima je gorivo prodavano početkom aprila, benzin je poskupeo za šest dinara i 28 para, evrodizel za 91 paru i TNG autogas za 3,60 dinara, saopštilo je Udruženje naftnih kompanija Srbije. Naime, u protekloj nedelji na benzinskim… »

Ko sme da kreditira građane a da nije banka?

Kamatica 09.05.2019
Nemate platu, nemate ni posao, a nema ni pas za šta da vas ujede. Jednostavno rečeno – ne ispunjavate ni jedan jedini uslov kako bi vam banka odobrila kredit. Ne očajavajte, čak i ako su roditelji odbili da vam daju pozajmicu, jer postoje firme za… »

Privredni sud otkazao prodaju imovine Navipa

Ekapija 09.05.2019
Prodaja nepokretne i pokretne imovine stečajnog dužnika Navip u Zemunu, koja je bila planirana za 27. maj, otkazana je odlukom Privrednog suda u Beogradu, oglašeno je danas u dnevnim listovima Danas i Večernje Novosti. Kako je navedeno, Privredni sud… »

Komercijalna banka: Ostali rashodi potopili profit

SEEbiz 09.05.2019
BEOGRAD - Najveća domaća banka pod kontrolom države, Komercijalna (KMBN), objavila je nerevidirane rezultate poslovanja za period januar-mart koji je doneo nastavak blagog rasta poslovanja iz osnovnog biznisa, dok su visoki ostali rashodi smanjili… »

Kina: Odlučni smo braniti svoje interese u trgovinskom ratu

SEEbiz 09.05.2019
PEKING - Kina je u potpunosti spremna braniti svoje interese u trgovinskom ratu sa Sjedinjenim Državama, ali se nada da SAD može riješiti probleme putem dijaloga umjesto poduzimanja jednostranih koraka, priopćilo je u četvrtak kinesko ministarstvo… »

UniCredit: Srednja i Istočna Europa će nadmašiti ostala rastuća tržišta

SEEbiz 09.05.2019
ANALIZA - U većini država regije Srednje i istočne Europe vjerojatan je nastavak rasta zdravim tempom u 2019. godini, pišu analitičari UniCredita. Vanjsko okruženje: U 2019. i 2020. očekuje se cikličko usporavanje globalnog rasta, što je… »

Neće da plate 20.000 rsd za čišćenja reke – hoće u zatvor

BizLife 09.05.2019
Foto: Pixabay. ilustracija Ukoliko im Prekršajni apelacioni sud ne ukine presudu suda u Pirotu, po kojoj su dužni da plate po 20.000 dinara zbog neprijavljivanja čišćenja reke u Rakiti, dvoje aktivista Inicijative Odbranimo reke Stare planine… »

Brendiranje zaboravilo zdrav razum: Eplove prodavnice izgubile osnovnu funkciju

BizLife 09.05.2019
Foto: Pixabay Čini se da su Eplove prodavnice, kojih je 504 širom sveta, izgubile svoju primarnu funkciju – prodaju. Sve se više potrošača, ali i bivših i sadašnjih zaposlenih, žali da je u njihovim prodavnicama dobiti savet o proizvodu ili ga… »

Okrugli sto posvećen sistemu naziva domena u Srbiji održan u Kragujevcu

Biznis i finansije 09.05.2019
Fondacija „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ (RNIDS) u saradnji sa Studentskim parlamentom Pravnog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu organizovala je još jedan uspešan okrugli sto „Sistem naziva internet domena u Srbiji: registracija i… »

Za veb prodavnicu početni kapital 500 dolara

Dnevnik 09.05.2019
NOVI SAD: Elektronske prodavnice su sve popularniji način za pokretanje sopstvenog posla preko interneta, a među njima posebno one gde se u dogovoru s proizvođačem onlajn prodaje roba koju proizvođač pakuje i šalje direktno kupcu – takozvane… »