Ekonomija arhiva vesti 09.05.2019

Cena goriva rekordna: Proteklog meseca benzin poskupeo čak 6,3 dinara

B92 09.05.2019
Beograd -- Od početka aprila, benzin je poskupeo za šest dinara i 28 para, evrodizel za 91 paru i TNG autogas za 3,60 dinara, saopštilo je Udruženje naftnih kompanija. Naime, u protekloj nedelji na benzinskim stanicama u Srbiji prosečna maloprodajna… »

Anketa Nemačko-srpske privredne komore: Bolja poslovna klima, problem i dalje pravna sigurnost

RTS 09.05.2019
Nemačke i srpske kompanije, članice Nemačko-srpske privredne komore, pozitivno su ocenile privrednu klimu u Srbiji, izrazile pozitivna očekivanja u okviru sopstvenog poslovanja i zadovoljstvo tržištem rada, a 88 odsto kompanija-učesnica ankete… »

Er Lingus u saradnji sa ogrankom srpske firme pokrenuo „Apple Pay“ kao novi metod plaćanja na svojoj mobilnoj aplikaciji

Tango Six 09.05.2019
Er Lingus pokrenuo je krajem aprila, u saradnji sa ogrankom srpske firme, opciju „Apple Pay“ kao novi metod plaćanja na svojoj mobilnoj aplikaciji, stoji u saopštenju na sajtu te avio-kompanije. Kako navode, uz porast intenziteta korišćenja Er… »

NBS: Referentna kamatna stopa ostaje tri odsto

Dnevnik 09.05.2019
BEOGRAD: Referentna kamatna stopa Narodne banke Srbije ostaje na nivou od 3,0 odsto, odlučio je Izvršni odbor NBS-a. U saopštenju NBS-a navodi se da se inflacija kreće u skladu s očekivanjima, odnosno da je niska i stabilna šestu godinu zaredom, i… »

[POSAO] Aerodromi Srbije zapošljavaju: Raspisan konkurs za 29 radnih mesta na „Moravi“

Tango Six 09.05.2019
Privredno društvo „Aerodromi Srbije“ d.o.o. objavilo je prekjuče javni konkurs za zapošljavanje radnika na neodređeno vreme na aerodromu Morava, saopšteno je na sajtu tog privrednog društva. Rok za podnošenje prijava je 17. maj. Kako navode u… »

Er Srbija i Ministarstvo saobraćaja potpisali Ugovor o pružanju usluge obavljanja avio-prevoza na PSO linijama iz Niša

Tango Six 09.05.2019
Ministarka građеvinarstva, saobraćaja i infrastrukturе Zorana Mihajlović i gеnеralni dirеktor Er Srbijе Dankan Nеjsmit potpisali su danas Ugovor o pružanju uslugе obavljanja avio-prеvoza na linijama od javnog interesa sa niškog aerodroma… »

Sprema se nov paket reformi - porezi, povećanje plata...

RTV 09.05.2019
BEOGRAD - Poreska reforma, reforma rudarskog i energetskog sektora, nastavak borbe za investitore, deo su paketa reformi od sedam tačaka koje će država preduzeti u narednih godinu dana u cilju bržeg privrednog rasta. Kako navodi Srpski telegraf, tu su… »

Građanski preokret: "Šandong Linglong" nema studiju procene uticaja na sredinu

N1 Info 09.05.2019
Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine saopštio je da toj instituciji nije podnet zahtev za davanje saglasnosti na studiju o proceni uticaja na životnu sredinu, niti mu je dostavljena takva studija kineske kompanije za… »

Privredni sud otkazao prodaju imovine Navipa

B92 09.05.2019
Beograd -- Prodaja nepokretne i pokretne imovine stečajnog dužnika Navip u Zemunu, koja je bila planirana za 27. maj, otkazana je. Odluku o tome doneo je Privredni sud u Beogradu, oglašeno je danas u dnevnim listovima Danas i Večernje novosti. Kako je… »

Na leto krediti poljoprivrednicima za kupovinu oranica

RTV 09.05.2019
BEOGRAD - Poljoprivrednicima mlađim od 40 godina od sredine juna biće ponuđeni krediti za kupovinu oranica na 20 godina, uz povoljne kamate koje će najverovanije iznositi 1,9 do 1,95 odsto, izjavio ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović… »