Ekonomija arhiva vesti 09.05.2019

Benzin za mesec dana poskupeo više od šest dinara

Dnevnik 09.05.2019
BEOGRAD: U odnosu na cene po kojima je gorivo prodavano početkom aprila, benzin je poskupeo za šest dinara i 28 para, evrodizel za 91 paru i TNG autogas za 3,60 dinara, saopštilo je Udruženje naftnih kompanija Srbije. Naime, u protekloj nedelji na… »

Istraživanje: Nemački privrednici zadovoljni ambijentom u Srbiji

N1 Info 09.05.2019
Pedeset sedam odsto nemačkih privrednika koji posluju u Srbiji, srpski privredni ambijent ocenjuju kao pozitivan - pokazalo je istraživanje o poslovnom okruženju i investicionom potencijalu koje je sprovela Nemačko-srpska privredna komora. Izvor: N1… »

Er Lingus u saradnji sa ogrankom srpske firme pokrenuo „Apple Pay“ kao novi metod plaćanja na svojoj mobilnoj aplikaciji

Tango Six 09.05.2019
Er Lingus pokrenuo je krajem aprila, u saradnji sa ogrankom srpske firme, opciju „Apple Pay“ kao novi metod plaćanja na svojoj mobilnoj aplikaciji, stoji u saopštenju na sajtu te avio-kompanije. Kako navode, uz porast intenziteta korišćenja Er… »

Srednji kurs dinara 118,0166

Vesti online 09.05.2019
Zvanični srednji kurs dinara iznosi 118,0166 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na prethodni dan, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar je prema evru na istom nivou kao pre mesec dana, a na godišnjem i u odnosu na početak godine jači… »

Raspisan konkurs za 29 radnih mesta na aerodromu u Kraljevu

Kamatica 09.05.2019
Kako navode u konkursu,potrebni su radnici za 29 radnih mestai to: – Rukovodilac službe zemaljskog opsluživanja – Šef smene aerodroma; 1 izvršilac – Kontrolor opsluživanja vazduhoplova, putnika i stvari; 1 izvršilac – Balanser vazduhoplova… »

Aerodrom u Nišu nije zaboravljen: Od 15. jula 12 novih linija od javnog interesa

B92 09.05.2019
Niš -- Niški aerodrom pružaće usluge avio-prevoza na linijama koje su proglašene za linije od javnog interesa. To je određeno ugovorom koji su danas potpisali Zorana Mihajlović, ministarka građevinarstva, saobraćaja i Dankan Nejsmit, generalni… »

Sprema se nov paket reformi - porezi, povećanje plata...

RTV 09.05.2019
BEOGRAD - Poreska reforma, reforma rudarskog i energetskog sektora, nastavak borbe za investitore, deo su paketa reformi od sedam tačaka koje će država preduzeti u narednih godinu dana u cilju bržeg privrednog rasta. Kako navodi Srpski telegraf, tu su… »

Građanski preokret: „Šandong“ nema studiju o proceni uticaja na okolinu u Zrenjaninu

Danas 09.05.2019
Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine odgovorio je da mu nije podnet zahtev za davanje saglasnosti na studiju o proceni uticaja na životnu sredinu niti mu je dostavljena takva studija kineske kompanije za proizvodnju… »

Privredni sud otkazao prodaju imovine Navipa

B92 09.05.2019
Beograd -- Prodaja nepokretne i pokretne imovine stečajnog dužnika Navip u Zemunu, koja je bila planirana za 27. maj, otkazana je. Odluku o tome doneo je Privredni sud u Beogradu, oglašeno je danas u dnevnim listovima Danas i Večernje novosti. Kako je… »

Država pomaže poljoprivredu: Od juna povoljne kamate na kredite za kupovinu oranica

B92 09.05.2019
Beograd -- Poljoprivrednicima mlađim od 40 godina od sredine juna biće ponuđeni krediti za kupovinu oranica na 20 godina, izjavio je resorni ministar Branislav Nedimović. Krediti će se odobravati uz povoljne kamate, koje će najverovatnije iznositi… »