Ekonomija arhiva vesti 09.05.2019

Gorivo u Srbiji poskupljuje iz dana u dan

Kamatica 09.05.2019
Tokom poslednjih mesec dana benzin je poskupeo za četiri, adizel za 1,5 dinara, a razlog tome je činjenica da barel sirove nafte tipa brent početkom januara koštao 53,80 barela, a juče je prodavan za oko 70 dolara za barel. Ovo povećanje cena bilo… »

Anketa: 88 odsto kompanija ponovo bi investiralo u Srbiji

Danas 09.05.2019
Novo istraživanje Nemačko-srpske privredne komore Nemačke i srpske kompanije, članice Nemačko-srpske privredne komore, pozitivno su ocenile privrednu klimu u Srbiji, izrazile pozitivna očekivanja u okviru sopstvenog poslovanja i zadovoljstvo… »

Er Lingus u saradnji sa ogrankom srpske firme pokrenuo „Apple Pay“ kao novi metod plaćanja na svojoj mobilnoj aplikaciji

Tango Six 09.05.2019
Er Lingus pokrenuo je krajem aprila, u saradnji sa ogrankom srpske firme, opciju „Apple Pay“ kao novi metod plaćanja na svojoj mobilnoj aplikaciji, stoji u saopštenju na sajtu te avio-kompanije. Kako navode, uz porast intenziteta korišćenja Er… »

NBS: Referentna kamatna stopa ostaje tri odsto

Dnevnik 09.05.2019
BEOGRAD: Referentna kamatna stopa Narodne banke Srbije ostaje na nivou od 3,0 odsto, odlučio je Izvršni odbor NBS-a. U saopštenju NBS-a navodi se da se inflacija kreće u skladu s očekivanjima, odnosno da je niska i stabilna šestu godinu zaredom, i… »

[POSAO] Aerodromi Srbije zapošljavaju: Raspisan konkurs za 29 radnih mesta na „Moravi“

Tango Six 09.05.2019
Privredno društvo „Aerodromi Srbije“ d.o.o. objavilo je prekjuče javni konkurs za zapošljavanje radnika na neodređeno vreme na aerodromu Morava, saopšteno je na sajtu tog privrednog društva. Rok za podnošenje prijava je 17. maj. Kako navode u… »

Er Srbija i Ministarstvo saobraćaja potpisali Ugovor o pružanju usluge obavljanja avio-prevoza na PSO linijama iz Niša

Tango Six 09.05.2019
Ministarka građеvinarstva, saobraćaja i infrastrukturе Zorana Mihajlović i gеnеralni dirеktor Er Srbijе Dankan Nеjsmit potpisali su danas Ugovor o pružanju uslugе obavljanja avio-prеvoza na linijama od javnog interesa sa niškog aerodroma… »

Plan reformi srpske ekonomije u sedam tačaka

SEEbiz 09.05.2019
BEOGRAD – Poreska reforma, reforma rudarskog i energetskog sektora, nastavak borbe za investitore, deo su paketa reformi od sedam tačaka koje će država preduzeti u narednih godinu dana u cilju bržeg privrednog rasta. Kako navodi „Srpski telegraf"… »

Građanski preokret: Šandong Linglong nema procenu uticaja na životnu sredinu

Radio 021 09.05.2019
Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine naveo je da toj instituciji nije podnet zahtev za davanje saglasnosti na studiju o proceni uticaja na životnu sredinu, niti mu je dostavljena takva studija kineske kompanije za proizvodnju… »

Privredni sud otkazao prodaju imovine zemunskog Navipa

RTV 09.05.2019
BEOGRAD - Prodaja nepokretne i pokretne imovine "Navipa" u stečaju koja je bila planirana za kraj maja, otkazana je odlukom Privrednog suda u Beogradu, oglašeno je danas. Procenjena vrednost dela imovine koja je bila ponuđena na prodaju je procenjena… »

Država pomaže poljoprivredu: Od juna povoljne kamate na kredite za kupovinu oranica

B92 09.05.2019
Beograd -- Poljoprivrednicima mlađim od 40 godina od sredine juna biće ponuđeni krediti za kupovinu oranica na 20 godina, izjavio je resorni ministar Branislav Nedimović. Krediti će se odobravati uz povoljne kamate, koje će najverovatnije iznositi… »