Ekonomija arhiva vesti 09.05.2019

Tužbe se gomilaju: Poslodavac iz pakla, ko zatrudni – otkaz

BizLife 09.05.2019
Foto: Pixabay, ilustracija Tokom protekle četiri godine na adresu Amazona pristiglo je najmanje sedam tužbi zbog prekida radnog odnosa od strane trudnih radnica u skladištu. CNET je pregledao svih sedam tužbi i razgovarao sa jednom od žena, Beverli… »

MAT: Pad industrijske proizvodnje u martu 2,8 odsto zbog remonta postrojenja u naftnoj industriji

Biznis i finansije 09.05.2019
Industrijska proizvodnja u Srbiji u martu ove godine imala je međugodišnji pad od 2,8 odsto, a glavni razlog je manja proizvodnja prerađivačke industrije za 5,8 odsto, istakli su danas autori ekonomskog biltena Makroekonomske analize i trendovi (MAT)… »

Cushman & Wakefield ulazi na hrvatsko tržište putem ekskluzivnog partnerstva sa CBS International

BizLife 09.05.2019
Foto: Promo Vodeća globalna kompanija za nekretnine, Cushman&Wakefield proširila je svoju ekskluzivnu saradnju sa kompanijom CBS International kako bi se pozicionirala na hrvatskom tržištu, pružajući svoju široku paletu integrisanih usluga za… »

Češko-srpski poslovni forum

Vesti online 09.05.2019
Privredna komora Srbije, u saradnji sa Ambasadom Republike Češke, organizuje posetu češke privredne delegacije koju predvodi ministar poljoprivrede, Miroslav Toman. Učesnicima foruma obratiće se: - Miroslav Toman, ministar poljoprivrede Češke… »

NLB Banka odobrila prvi subvencionisani kredit za poljoprivredu

BizLife 09.05.2019
Foto: Promo NLB Banka, prošlogodišnji lider u odobravanju kredita uz subvenciju Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, započela je sa odobravanjem kredita iz ovogodišnjeg programa subvencija za poljoprivrednike. Prvim kreditom koji je… »

Vlada osniva Agenciju za cirkularne migracije

Nova ekonomija 09.05.2019
Vlada Srbije osniva agenciju za cirkularne migracije u cilju zadržavanja mladih ljudi u zemlji, najavio je ministar finasija Siniša Mali. Kako je saopštilo ministarstvo, on je naveo da je zadržavanje mladih u zemlji ključna ekonomska politika, jer… »

Paraćin usvojio Plan energetske efikasnosti - Uskoro rekonstrukcija fasada i grejanja u osnovnim školama

Ekapija 09.05.2019
Opština Paraćin jedna je od prvih lokalnih samouprava u Srbiji, koja je u skladu sa zakonskim obavezama, oblast energetske efikasnosti definisala odlukama Skupštine, usvajanjem Programa energetske efikasnosti za period od 2019. do 2022. godine i Planom… »

Novosti: Dr Danica Grujičić nova direktorka Onkologije u kcs?

BizLife 09.05.2019
Foto: Medija centar Beograd Profesorka dr Danica Grujičić, načelnik medikalne onkologije u Klinici za neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije, na današnjoj sednici Vlade biće imenovana za direktora Instituta za onkologju i radiologiju Srbije (IORS)… »

Erste: Privatna potrošnja kao pokretač rasta u Srbiji ove godine

Biznis i finansije 09.05.2019
Dobri rezultati maloprodaje u prvom kvartalu podržavaju očekivanja analitičara Erste grupe da će se privatna potrošnja, uz investicije, pokazati kao glavni pokretač rasta BDP-a ove godine u Srbiji. Nakon što je preliminarna objava BDP-a za prvi… »

Izgubili 100 miliona € na berzi: Zbog primljenog gola u poslednjoj sekundi pale akcije Ajaksa

B92 09.05.2019
London -- Deonice holandskog fudbalskog kluba Ajaksa izgubile su na vrednosti 15 odsto u četvrtak nakon što je taj klub ispao iz UEFA Lige šampiona. Ajaks je u sredu izgubio 3:2 od Totenhema i ispao iz daljeg takmičenja zbog golova u gostima. Njegove… »