Ekonomija arhiva vesti 09.05.2019

Država na berzi prodala svoj udeo u Jubmes banci Alta pay grupi

Ekapija 09.05.2019
Republika Srbija od danas (9. maj 2019.) zvanično nema udeo u Jubmes banci, pošto je na Beogradskoj berzi realizovana blok transakcija, kojom je vlasništvo nad akcijama države u toj banci, prešlo na kupca. Kako je saošteno iz Ministarstva finansija… »

Uslovima poslovanja u Srbiji zadovoljno 57% nemačkih preduzeća - Svi bi ponovo uložili u našu zemlju

Ekapija 09.05.2019
Od svih nemačkih firmi koje posluju u Srbiji, 57% zadovoljno je uslovima poslovanja u našoj zemlji, rezultati su ankete koju je sprovela Nemačko-srpska privredna komora (AHK) koja je pokazala da bi se svi nemački investitori koji posluju u Srbiji… »

Konačni kraj za Windows Phone? - Posle Facebooka i Instagrama napušta ih i WhatsApp

Ekapija 09.05.2019
Svako ko još ima Windows Phone platformu u bilo kojoj verziji - novoj Windows 10 Mobile ili starijoj - sada ima još jedan razlog da promeni telefon. Nedavno su gašenje potvrdile aplikacije Facebook, Messenger i Instagram, a sad je isto učinio i… »

Poznata kompanija napravila aplikaciju koja može da skenira stopala i preporuči patike

B92 09.05.2019
Biverton -- Američka kompanija Najki ovog leta lansira aplikaciju Najki fit (Nike Fit), prenosi CNBC. Ova tehnologija omogućiće kupcima da skeniraju svoja stopala pomoću Najkijeve mobilne aplikacije kako bi odredili najpogodniju veličinu za… »

Surovi rezultati istraživanja: Milenijalci se nadaju kraćem životu roditelja, da dođu do stana

B92 09.05.2019
London -- Neki milenijalci imaju nerealna očekivanja od nasledstva i toga kako će im ono omogućiti da kupe sebi novi dom, pokazalo je jedno istraživanje, prenosi BBC. Jedna od sedam mladih osoba očekuje da će naslediti novac pre 35. godine života… »

PKS: U trci za Nacionalnu nagradu društveno odgovornog poslovanja 15 kompanija

Danas 09.05.2019
Privredna komora Srbije (PKS) saopštila je danas da je žiri Nacionalne nagrade za društveno odgovorno poslovanje „Đorđe Vajfert“, koju dodeljuje PKS, izabrao 15 finalista. Nagrada se dodelјuje u tri kategorije – velika privredna društva… »

Ručak za dvoje 600 dinara: Visoke cene voća i povrća na pijacama

Kamatica 09.05.2019
Rano voće i povrće i dalje drži visoku cenu na pijacama, pa je tako, recimo, kilogram mladog krompira od 160 do 250 dinara, tek 30 odsto jeftiniji od svinjetine, koja je oko 350 dinara. Ko želi da pripremi ručak samo od mladog voća i povrća, mora… »

Notari i izvršitelji funkcionišu po partijskim i kumovskim vezama

Nova ekonomija 09.05.2019
Novi instituti u pravu, notari i izvršitelji, preuzeti su kao modeli iz zapadnih zemalja, ali problem što su to uređena društvo, a kod nas to funkcioniše po prijateljskim, partijskim i kumovskim vezama, ocenjuje za Danas advokat i član Saveta za… »

Poljoprivrednici se nadaju dobrom rodu uljane repice

RTV 09.05.2019
SREMSKA MITROVICA - Uljana repica u fazi je nalivanja. Od setve do danas nije bilo povoljnih vremenskih uslova koji su išli na ruku usevu. Ipak, oni koji su je posejali i trudili se do danas nadaju se dobrom rodu. Ono što trenutno uljanoj repici na… »

Raspisan konkurs za plaćeni edukativni program “Dobar start 5”

Biznis i finansije 09.05.2019
Kompanija Nelt otvorila je konkurs za peti ciklus edukativnog programa „Dobar start,“ u okviru kog će odabrani polaznici dobiti plaćenu osmomesečnu obuku za poziciju Key Account Manager u ovoj kompaniji. Diplomci i studenti završnih godina… »