Ekonomija arhiva vesti 09.05.2019

Dolazak nemačkog MTU šansa kakvu srpsko vazduhoplovstvo nije imalo 30 godina

Blic 09.05.2019
Dolazak kompanije MTU najpozitivnija je vest za srpsko vazduhoplovstvo u poslednjih 30 godina, ocenjuje u autorskom tekstu Petar Vojinović, urednik specijalizovanog portala za vazduhoplovstvo Tango six. Prema njegovoj oceni, ako sve prođe kako treba i… »

„Svetska banka se malo zatrčala prognozom za Srbiju“

BizLife 09.05.2019
Foto: Pixabay Predsednik Fiskalnog saveta u Srbiji Pavle Petrović izjavio je da je trend privrednog rasta u Srbiji tri odsto i da se „Svetska banka zatrčala prognozom da bi mogao iznositi sedam odsto“. „Potencijalni privredni rast u Srbiji je pet… »

U susret letnjoj sezoni: Skuplja boravišna taksa u Herceg Novom

B92 09.05.2019
Herceg Novi -- U nastavku devete redovne sednice Skupštine Opštine Herceg Novi odbornici su najviše polemisali o izmeni odluke o boravišnoj taksi, piše Dan. Osim toga, raspravljalo se i o izmenama u regulisanju drumskog saobraćaja i o poskupljenju… »

Obeležen Dan Foruma privrednika, najboljim preduzetnicima dodeljena priznanja (FOTO GALERIJA)

Morava info 09.05.2019
ČAČAK – Forum privrednika Čačka danas, 9. maja, tradicionalno je proslavio svoj dan, uz prisustvo čačanskih poslovnih udruženja, predstavnika lokalne samouprave, ali i čačanske opozicije. Ovom prilikom, kao i godinama unazad, dodeljene su… »

Bregu: Ekonomije Zapadnog Balkana ne mogu mnogo ako nisu ujedinjene

Danas 09.05.2019
Generalna sekretarka Saveta za regionalnu saradnju (RCC) Majlinda Bregu izjavila je danas u Sarajevu da ekonomije Zapadnog Balkana treba da se okrenu regionalnoj saradnji jer je reč o malim tržištima koja podeljena ne mogu mnogo da postignu… »

Građani, obratite pažnju na ove novčanice, ako ih imate kod sebe - trk do obližnje banke na proveru, možda su u pitanju…

Alo 09.05.2019
Ovi apoeni se najčešće "štampaju" U prvom tromesečju u postupku ekspertize novca primljenog pod sumnjom da je falsifikovan, otkriveno je 939 komada falsifikovanih novčanica gotovog novca. To je za 20,6 procenata manje nego u istom periodu prethodne… »

Za šta sve koristimo keš kredite?

Kamatica 09.05.2019
Zbog svega ovoga odlučili smo da sprovedemo malo istraživanje i da vidimo za šta naši sugrađani najčešće koriste ovu bankarsku uslugu. U našoj anketi koju su popunjavali posetioci „Kamatice“ najviše ljudi (41,1 %) je odgovorilo da keš… »

U Leskovcu otvoren veliki tržni centar, posao za 200 ljudi

Južne vesti 09.05.2019
U novom tržnom centru izgrađenom na prostoru nekadašnje tekstilne fabrike Crvena zvezda posao je, u 16 novih prodavnica, dobilo 200 Leskovčana. Nootvoreni tržni centar Capitol park nalazi se na uglu ulica 28. mart i Strahinjića Bana i prostire se na… »

Moguća lokacija za kinesku fabriku u Nišu - na putu ka Medoševcu

Južne vesti 09.05.2019
Pogon kompanije Šinju u kome će se praviti svetla za automobile mogao bi da bude izgrađen između Ulice Ivana Milutinovića i Nišave, na putu ka Medoševcu. Ova informacija pojavila se na Fejsbuk stranici Saveta građana Medoševca, a kako su naveli u… »

Beogradska berza - Dnevni izveštaj za četvrtak, 9. maj 2019.

Ekapija 09.05.2019
U PDF fajlu pročitajte dnevni izveštaj o trgovanju na Beogradskoj berzi u četvrtak, 9. maj 2019. kliknite za PDF fajl… »