Ekonomija arhiva vesti 09.05.2019

Otkaz voditelju zbog vređanja kraljevske bebe

BizLife 09.05.2019
Foto: Beta/AP Voditelj britanskog radija BBC Radio 5 dobio je otkaz zbog rasističke poruke na Tviteru na račun sina britanskog princa Harija i Megan Markl. Hari i Megan, čija je majka crnkinja, u ponedeljak su dobili sina, a dva dana kasnije su… »

Pad cijena nafte, brine trgovinski rat

SEEbiz 09.05.2019
LONDON - Cijene nafte u četvrtak su se na međunarodnim tržištima zadržale iznad 70 dolara pod pritiskom strahovanja od eskalacije trgovinskog sukoba između SAD-a i Kine dok su investitori gotovo zanemarili neočekivano smanjenje američkih zaliha… »

U Matici srpskoj održan sastanak Odbora za selo SANU

Dnevnik 09.05.2019
- Neophodno je preduzeti korake koji će doprineti da se ožive sela u Srbiji, da se iz njih više ne odlazi već da se ostaje i dolazi - rekao je ministar bez portfelja zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić… »

Farmeri traže profit u bademovom mleku

Politika 09.05.2019
Više od 95 odsto mleka u Americi proizvodi se na megafarmama, koje kontrolišu tržište, pa za porodična gazdinstva više nema posla. Čak 99 odsto hrane na trpeze Amerikanaca dolazi sa megafarmi, koje guše mala poljoprivredna gazdinstva… »

Najmodernija avio-industrija stiže u Staru Pazovu?

RTV 09.05.2019
STARA PAZOVA - Opština Stara Pazova poslednjih dana u žiži je interesovanja ne samo domaćih, nego i svetskih medija. Vest da nemački proizvođač avio-motora "MTU aero-endžins" ulaže u ovaj deo Srema obradovala je opštinsko rukovodstvo, ali i… »

Hrvatski gigant poklekao: Posle velike borbe idu u stečaj

B92 09.05.2019
Pula -- Uljanik TESU ide u stečaj.To je odlučeno na ročištu radi izjašnjavanja o predlogu za otvaranje stečajnog postupka, održanom u Trgovačkom sudu u Pazinu. Iako je postojala mogućnost da do toga ne dođe, poslovanje ove kompanije, ipak, nije… »

Slatke muke: Pet investitora se takmiči za aerodrom

B92 09.05.2019
Sofija -- Pet investitora takmiči se za 35-godišnju koncesiju za upravljanje glavnim aerodromom u Sofiji. Svaki od njih ispunjava uslove tendera . Onaj koji bude dobio koncesiju imaće obavezu da, uz plaćanje godišnjeg zakupa, proširi postojeći… »

Proširena ponuda Agro kredita Direktne Banke na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Kamatica 09.05.2019
Novi u ponudi Direktne Banke, Agro krediti za osnovna sredstva odobravaju se za kupovinu višegodišnjih zasada, poljoprivrednog zemljišta, osnovnog stada, nove opreme i mehanizacije, kao i kupovinu, izgradnju ili adaptaciju poljoprivrednih objekata. Ovi… »

U prokupačkim selima aktivno manje od polovine protivgradnih stanica, nedostaju strelci

Južne vesti 09.05.2019
Na teritoriji Prokuplja, gde se oko 70 % stanovništva bavi poljoprivredom, zbog niske nadoknade, ali i velike odgovornosti koju imaju protivgradni strelci, bar polovina protivgradnih stanica od nekadašnjih dvadesetak ni ove godine neće biti u funkciji… »

Završeno spajanje Vojvođanske i OTP banke

Ekapija 09.05.2019
Vojvođanska banka i OTP banka Srbija zvanično su završile jednu od najkompleksnijih integracija na domaćem finansijskom tržištu i u našoj zemlji nastavljaju uspešno da posluju pod nazivom Vojvođanska banka. Integrisana banka trenutno je šesta po… »