Ekonomija arhiva vesti 09.05.2019

"Turski tok" se nastavlja, Srbiji se zamera nepoštovanje uslova

RTS 09.05.2019
Projekat "Turski tok" ide dalje, u to nema sumnje, izjavio je direktor Sekretarijata Energetske zajednice Janez Kopač. Dodao je da se trenutno pregovara sa Ministarstvom energetike Srbije o usvajanju dodatnih mera. Nastavak gasovoda "Turski tok" je… »

"Privredni rast od 7%? Malo preterano za Srbiju"

Mondo 09.05.2019
Trend privrednog rasta u Srbiji je tri odsto a prognoza Svetska banka da bi mogao iznositi sedam odsto je lepa ali nerealno, kažu u Fiskalnom savetu, savetodavnom telu Vlade. Foto: Mondo/ Stefan Stojanović "Mislim da se Svetska banka zatrčala s… »

Brzorastući biznis: Industrija marihuane u SAD procvetala

B92 09.05.2019
Njujork -- Industrija marihuane u SAD vredna je milijarde dolara i ne pokazuje znake usporavanja rasta. Deset saveznih država legalizovalo je rekreativnu upotrebu marihuane, dok su 33 države legalizovale medicinsju upotrebu. Statistika pokazuje… »

Dobili novog vlasnika: Skinut katanac sa fabrike provodnika

B92 09.05.2019
Rekovac -- Fabrika provodnika u Rekovcu, deo nekadašnjeg giganta Industrije kablova u Jagodini, posle dvadeset godina dobila je novog vlasnika. Uspešno je prodata tek iz trećeg puta i to za 350.00 evra, odnosno za polovinu procenjene vrednosti. Novi… »

Amazon na sudu zbog otpuštanja trudnice

B92 09.05.2019
Sijetl -- Jedna Amerikanka tuži Amazon, a tvrdi kako je otpuštena jer je zatrudnela, što pokreće lavinu pitanja u vezi sa uslovima rada u magacinima američkog giganta. Prema pisanju CNET-a, sajta koji se bavi tehnološkim temama, onlajn prodavac bio… »

Štednja je najbolja investicija

Kurir 09.05.2019
Upozorenje Rukovodilac Centra za cirkularnu ekonomiju PKS objašnjava da moramo reći „ne“ neodrživoj praksi koja nas može dovesti na krivi put u energetskom i klimatskom kontekstu. Treba kao država da napravimo novi ugovor sa građanima, u kojem… »

Završena integracija Vojvođanske i OTP banke

Kamatica 09.05.2019
Vojvođanska banka i OTP banka Srbija zvanično su završile jednu od najkompleksnijih integracija na domaćem finansijskom tržištu i u našoj zemlji nastavljaju uspešno da posluju pod nazivom Vojvođanska banka. Integrisana banka trenutno je šesta po… »

Ako snimate reklame u prirodi 20.000 dinara – selfi besplatan

Nova ekonomija 09.05.2019
Ministarstvo zaštite životne sredine propisalo je naknade za sve one koji se bave bilo kakvim komercijalnim poslom u zaštićenim područjima Srbije, piše Politika. Pa će tako svi oni koji beru pečurke i lekovitu travu, ili pak sakupljaju puževe… »

Benzin za mesec dana poskupeo više od šest dinara

Politika 09.05.2019
U odnosu na cene po kojima je gorivo prodavano početkom aprila, benzin je poskupeo za šest dinara i 28 para, evrodizel za 91 paru i TNG autogas za 3,60 dinara, saopštilo je Udruženje naftnih kompanija Srbije, prenosi Tanjug. Naime, u protekloj nedelji… »

Ko sme da kreditira građane, a da nije banka

Politika 09.05.2019
Čak i ako su vas sve banke proglasile kreditno nesposobnim, postoji način da dobijete pozajmicu – ali uz kamatu od skoro 40 odsto. Nemate platu, nemate ni posao, a nema ni pas za šta da vas ujede. Jednostavno rečeno – ne ispunjavate ni jedan… »