Ekonomija arhiva vesti 09.05.2019

Zip-lajn na Starom gradu u Užicu

Danas 09.05.2019
Država i grad uložili 1,7 miliona dinara u novu atrakciju U okviru projekta „Unapređenje turističke infrastrukture za aktivni odmor u Turističkoj regiji Zapadna Srbija“, u Užicu je izgrađen i pušten u rad zip-lajn, čiju gradnju su finansirali… »

Er Srbija pobedila na tenderu „nacrtanom za nju“

Danas 09.05.2019
Kao što je Danas još na početku najavio, subvencije za letove iz Niša dobio srpsko-arapski prevoznik Na međunarodnom tenderu za izbor avio-prevoznika za 12 linija od javnog interesa na aerodromu „Konstantin Veliki“ pobedila „Er Srbija“, baš… »

Naše komšije Hrvati nekad su za dobre pare gajili smilje, a SAD ga čupaju i sade ovo: Pronašli novu zlatnu koku! Masovno…

Kurir 09.05.2019
Na većini plantaža iz kojih se pre nekoliko godina zbog zlatnih cvetova masovno "čupala" vinova loza i drugi trajni zasadi, sada se sade nove-stare kulture. U skladu sa "zdravim" trendovima života, koje diktiraju i neki kulinarski šefovi, ali i… »

Veliki povratak: Posle deset godina na srpsko tržište se vraća zlatni proizvod - Lav Premium

B92 09.05.2019
Ljubitelje piva u Srbiji obradovaće informacija da je ponovo počela proizvodnja jednog od najprepoznatljivijih brendova. Posle jedne decenije pauze, sa fabričkih traka u Čelarevu silaziće flaše čuvenog Lav Premium piva. U čast povratka svog… »

Još jedan udes gradskog autobusa, ponovo isti proizvođač autobusa

Nova ekonomija 09.05.2019
Autobus sa putnicima na gradskoj liniji 20 udario je juče u kuću na okretnici u Ustaničkoj, a samo zahvaljujući prisebnosti vozača izbegnuta je veća tragedija. Kako je rekao vozač, autobus je u jednom trenutku potpuno podivljao i počeo… »

Pad u prerađivačkoj industriji trenutan

Politika 09.05.2019
Očekuje se da će u narednim mesecima beležiti rast koji će u ovoj godini verovatno premašiti dva odsto. Industrijska proizvodnja u Srbiji u martu ove godine zabeležila je pad od 2,8 odsto jer je proizvodnja u prerađivačkoj industrija bila manja… »

Communication Management Forum 2019 pokreće raspravu o potencijalima brendiranja Hrvatske

SEEbiz 09.05.2019
ZAGREB - Treće izdanje međunarodne znanstvene konferencije Communication Management Forum 2019, koja okuplja 200-tinjak znanstvenika i stručnjaka iz područja komunikacija, brendiranja, marketinga i turizma, održat će se 10. i 11. svibnja 2019. pod… »

Saveti za sve koji žele da se bave seoskim turizmom - Gde najradije putuju i šta vole domaći i strani turisti

Ekapija 09.05.2019
Od salaša na severu, do seoskih domaćinstava ka jugu, istoku i zapadu, Srbija je bogata mestima na kojima možete da "odmorite dušu" i "napunite baterije". Gde god da zavirite, pronaći ćete oazu u kojoj ćete moći da udahnete svež vazduh, pojedete… »

Međunarodni festival nauke i obrazovanja u Novom Sadu 18. i 19. maja

Ekapija 09.05.2019
Međunarodni festival nauke i obrazovanja u Novom Sadu održaće se u subotu i nedelju, 18. i 19. maja 2019. godine, u centralnom kampusu Univerziteta u Novom Sadu. Raznovrstan edukativan, interaktivan i zanimljiv program festivala obuhvatiće više od 60… »

Novo Jacobs zadovoljstvo za sve ljubitelje tradicionalne kafe

Alo 09.05.2019
Da li ste probali novu Jacobs ..tursku.. kafu? Da li ste probali novu Jacobs ..tursku.. kafu? Nije greška, iako je poznat po kvalitetnoj instant kafi i popularnim teglicama, Jacobs je nedavno lansirao na našem tržištu po prvi put i tradicionalnu kafu… »