Ekonomija arhiva vesti 09.05.2019

Tramp smatra da je do kraja nedelje moguć sporazum sa Kinom

Beta 09.05.2019
Američki predsednik Donald Tramp izjavio je večeras da je od kineskog kolege Si Djinpinga dobio "lepo pismo" i dodao da je do kraja nedelje moguć trgovinski sporazum sa Kinom.  "Sve je još moguće", rekao je Tramp odgovarajuće na pitanje… »

Rakić Vodinelić: Kakav je to doktor Siniša Mali od 93 procenta

N1 Info 09.05.2019
"Izveštaj o doktoratu Siniše Malog sam doživela kao ozakonjenje nedozvoljenih radnji, kao da sad treba da legalizujemo sitno kraduckanje tuđih duhovnih tekovina. Volela bih da mi kolege objasne kako zamišljaju 93-procentnog doktora Sinišu Malog"… »

Predsednik fia posetio AMSS! Žan Tod: Radujem se svakom novom projektu koji Auto moto savez Srbije sprovodi, čime naša…

Kurir 09.05.2019
Prvi čovek Svetske automobilske federacije i specijalni izaslanik generalnog sekretara UN za bezbednost na putevima, Žan Tod, doputovao je sinoć u Beograd, kada su ga dočekali i ugostili predsednik AMSS Dejan Stojić i generalni sekretar AMSS Milan… »

Završena integracija Vojvođanske banke i OTP banke Srbija (VIDEO)

Beta 09.05.2019
Vojvodjanska banka i OTP banka Srbije završile su jednu od najkomplikovanijih integracija na domaćem finansijskom tržištu i nastaviće da posluju pod imenom Vojvodjanska banka, objavljeno je danas. Objedinjena banka sada je šesta po veličini na… »

Privatizacija 15 preduzeća moguća do kraja godine: Osim za firme, traži se model i za privatizaciju banja

Kurir 09.05.2019
Od 85 preduzeća u nadležnosti Ministarstva privrede Srbije do kraja godine se može očekivati objavljivanje javnih poziva za privatizaciju njih 15, rekao je za Tanjug državni sekretar u ovom ministarstvu Dragan Stevanović. On je rekao da su najbliža… »

Desetine firmi na prodaju, milijarde zamrznute u imovini

RTV 09.05.2019
BEOGRAD - Do kraja ovog meseca zakazano je više desetina prodaja preduzeća koja su u stečaju, odnosno njihove imovine, a na "trejding listi" su i IMR Rakovica, Putevi iz Sremske Mitrovice, Termoelektro, subotički "29. Novembar", PPT Zaptivke i… »

Akcije Republike Srbije u „Jubmes banci” prodate na berzi

Danas 09.05.2019
Republika Srbija od danas zvanično nema udeo u „Jubmes banci”, pošto je na Beogradskoj berzi realizovana blok transakcija, kojom je vlasništvo nad akcijama Republike u toj banci, prešlo na kupca. Na tender za prodaju „Jubmes banke“ Beograd… »

U petak zvanično potpisivanje ugovora o prodaji Luke Novi Sad

Dnevnik 09.05.2019
BEOGRAD: U Vladi Srbije u petak će biti potpisan ugovor o prodaji "Luke Novi Sad" kompaniji P&O ports iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koja posluje u sastavu kompanije "DP vorld", trećeg najvećeg lučkog operatera na svetu. Komisija Ministarstva… »

Napravili najsavršenije novčanice, ali onda je usledio šok: Neko je pažjivo pročitao sitan tekst i otkrio grešku! (video)

Kurir 09.05.2019
Australijska centralna banka je preuzela odgovornost za štamparsku grešku na 46 miliona novčanica, nakon što je jedna radio stanica objavila na društvenim mrežama fotografiju banknote sa mikroskopskom greškom. Radio "Triple M" objavio je danas na… »

Cushman&Wakefield ulazi na hrvatsko tržište putem ekskluzivnog partnerstva sa CBS International

Večernje novosti 09.05.2019
Cushman&Wakefield CBS International predstavništvo u Zagrebu pruža klijentima prednosti globalne mreže i lokalnog iskustva u Jadranskom regionu. Vodeća globalna kompanija za nekretnine, Cushman & Wakefield proširila je svoju ekskluzivnu saradnju sa… »