Ekonomija arhiva vesti 09.05.2019

Trump: Xi mi je poslao lijepo pismo, dogovor moguć

SEEbiz 09.05.2019
WASHINGTON - Američki predsjednik Donald Trump izjavio je večeras da je od kineskog kolege Xi Jinpinga dobio "lijepo pismo" i dodao da je do kraja tjedna moguć trgovinski sporazum s Kinom. "Sve je još moguće", rekao je Trump odgovarajuće na pitanje… »

FON stao iza Malog

Danas 09.05.2019
Nastavno-naučno veće Fakulteta organizacionih nauka potvrdilo da je doktorska disertacija ministra finansija njegovo originalno naučno delo Nastavno-naučno veće Fakulteta organizacionih nauka usvojilo je na jučerašnjoj sednici izveštaj Etičke… »

Tod u poseti AMSS: Drago mi je što sam među prijateljima

Dnevnik 09.05.2019
BEOGRAD: Prvi čovek Svetske automobilske federacije (FIA) i specijalni izaslanik generalnog sekretara UN za bezbednost na putevima Žan Tod posetio je danas Auto-moto savez Srbije (AMSS) i rekao je da mu je drago što je među prijateljima u Srbiji… »

Završena najkompleksinija integracija: Posle 17 meseci, spojena domaća i mađarska banka

B92 09.05.2019
Beograd -- Vojvođanska banka i OTP banka Srbija zvanično su završile jednu od najkompleksnijih integracija na domaćem finansijskom tržištu. OTP Grupa kupila je decembra 2017. godine Vojvođansku banku, a proces spajanja trajao je 17 meseci… »

Do kraja godine prodaja 15 državnih preduzeća: Petrohemija, MSK, Krušik plastika...

B92 09.05.2019
Beograd -- Od 85 preduzeća u nadležnosti Ministarstva privrede Srbije do kraja godine se može očekivati objavljivanje javnih poziva za privatizaciju njih 15. Ovo je za Tanjug rekao državni sekretar u ovom ministarstvu Dragan Stevanović. Prema… »

Desetine firmi na prodaju, milijarde zamrznute u imovini

Dnevnik 09.05.2019
BEOGRAD: Do kraja ovog meseca zakazano je više desetina prodaja preduzeća koja su u stečaju, odnosno njihove imovine, a na “trejding listi” su i IMR Rakovica, Putevi iz Sremske Mitrovice, Termoelektro, subotički “29. novembar”, PPT Zaptivke i… »

Akcije Republike Srbije u „Jubmes banci” prodate na berzi

Danas 09.05.2019
Republika Srbija od danas zvanično nema udeo u „Jubmes banci”, pošto je na Beogradskoj berzi realizovana blok transakcija, kojom je vlasništvo nad akcijama Republike u toj banci, prešlo na kupca. Na tender za prodaju „Jubmes banke“ Beograd… »

Sutra potpisivanje ugovora o prodaji Luke Novi Sad

Novi magazin 09.05.2019
Ugovor o prodaji Luke Novi Sad kompaniji P&O ports iz Ujedinjenih Arapskih Emirata biće potpisan sutra u Vladi Srbije, najavilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Luka Novi Sad je prodata za 7,99 miliona evra, koliko je… »

Napravili najsavršenije novčanice, ali onda je usledio šok: Neko je pažjivo pročitao sitan tekst i otkrio grešku! (video)

Kurir 09.05.2019
Australijska centralna banka je preuzela odgovornost za štamparsku grešku na 46 miliona novčanica, nakon što je jedna radio stanica objavila na društvenim mrežama fotografiju banknote sa mikroskopskom greškom. Radio "Triple M" objavio je danas na… »

Cushman & Wakefield ulazi na hrvatsko tržište putem ekskluzivnog partnerstva sa CBS International

Blic 09.05.2019
Vodeća globalna kompanija za nekretnine, Cushman&Wakefield proširila je svoju ekskluzivnu saradnju sa kompanijom CBS International kako bi se pozicionirala na hrvatskom tržištu, pružajući svoju široku paletu integrisanih usluga za nekretnine sada i… »