Ekonomija arhiva vesti 09.05.2019

Tramp smatra da je do kraja nedelje moguć sporazum sa Kinom

Beta 09.05.2019
Američki predsednik Donald Tramp izjavio je večeras da je od kineskog kolege Si Djinpinga dobio "lepo pismo" i dodao da je do kraja nedelje moguć trgovinski sporazum sa Kinom.  "Sve je još moguće", rekao je Tramp odgovarajuće na pitanje… »

Emisija 360 stepeni o doktoratu Siniše Malog

N1 Info 09.05.2019
Kako je u Srbiji moguće "malo prepisivati" i steći zvanje doktora nauka? Da li je odlukom stručne komisije da doktorska teza ministra finansija Siniše Malog nije plagijat, a čiji je izveštaj usvojilo naučno-nastavno veće Fakulteta organizacionih… »

Predsednik FIA Žan Tod posetio Auto-moto savez Srbije

Večernje novosti 09.05.2019
Prvi čovek Svetske automobilske federacije (FIA) i specijalni izaslanik generalnog sekretara UN za bezbednost na putevima, Žan Tod, doputovao je u Beograd. Prvi čovek Svetske automobilske federacije (FIA) i specijalni izaslanik generalnog sekretara UN… »

Završeno spajanje Vojvođanske i OTP banke

Radio 021 09.05.2019
Vojvođanska banka i OTP banka Srbije završile su jednu od najkomplikovanijih integracija na domaćem finansijskom tržištu i nastaviće da posluju pod imenom Vojvođanska banka, objavljeno je danas. Objedinjena banka sada je šesta po veličini na… »

Do kraja godine prodaja 15 državnih preduzeća: Petrohemija, MSK, Krušik plastika...

B92 09.05.2019
Beograd -- Od 85 preduzeća u nadležnosti Ministarstva privrede Srbije do kraja godine se može očekivati objavljivanje javnih poziva za privatizaciju njih 15. Ovo je za Tanjug rekao državni sekretar u ovom ministarstvu Dragan Stevanović. Prema… »

Na dobošu: Desetine bivših giganata SFRJ biće prodato ovog meseca

B92 09.05.2019
Bograd -- Prodaja više desetina preduzeća koja su u stečaju, zakazana je do kraja ovog meseca. Među njima su IMR Rakovica, Putevi iz Sremske Mitrovice, Termoelektro, subotički 29. Novembar, PPT Zaptivke i Hidraulika iz Trstenika, kao i niz hotela u… »

Beogradska berza: Promet uzleteo zbog prodaje Jubmes banke

SEEbiz 09.05.2019
BEOGRAD – Promet na domaćem tržištu akcija eksplodirao je danas usled prodaje vlasničkog udela Republike Srbije u Jubmes banci kompaniji Alta Pay Group, dok su BELEX indeksi ponovo završili trgovački dan u „crvenom". Ukupan promet na trgovanju… »

Prodata po početnoj ceni: Luku Novi Sad uzimaju Arapi, sutra potpis na ugovor

B92 09.05.2019
Beograd -- Ugovor o prodaji Luke Novi Sad kompaniji P&O Ports iz Ujedinjenih Arapskih Emirata biće potpisan sutra u Vladi Srbije, najavilo je ministarstvo građevinarstva. Luka Novi Sad je prodata za 7,99 miliona evra, koliko je iznosila početna cena na… »

Bizarno: U promet pustili čak 46 miliona novčanica sa štamparskom greškom

B92 09.05.2019
Kanbera -- Australijska centralna banka preuzela je odgovornost za štamparsku grešku na 46 miliona novčanica. Naime, jedna radio stanica objavila je na društvenim mrežama fotografiju banknote sa mikroskopskom greškom. Radio "Triple M" objavio je… »

Cushman & Wakefield ulazi na hrvatsko tržište putem ekskluzivnog partnerstva sa CBS International

Blic 09.05.2019
Vodeća globalna kompanija za nekretnine, Cushman&Wakefield proširila je svoju ekskluzivnu saradnju sa kompanijom CBS International kako bi se pozicionirala na hrvatskom tržištu, pružajući svoju široku paletu integrisanih usluga za nekretnine sada i… »