Svet arhiva vesti 13.01.2021

SAD više ne čuva vakcine za drugu dozu

Al Jazeera 13.01.2021
Amerikanci će distribuirati sve doze odjednom, računajući da će laboratorije na vrijeme osigurati potrebnu količinu druge doze. SAD će odjednom raspodijeliti više vakcina protiv COVID-a 19 kojima raspolažu, umjesto da ostave polovinu za drugu dozu… »

Organizovala svoju otmicu da bi proverila partnera: Nemica pet osoba uvukla u probleme sa policijom

Večernje novosti 13.01.2021
Jedna mlada Nemica je odlučila da inscenira vlastitu otmicu da bi testirala u kolikoj će se meri njen partner angažovati u njenom spašavanju, pri čemu je pet osoba uvukla u probleme s policijom. Mladu su ženu "nepoznate" osobe odvukle u automobil na… »

Vilijam Berns dobro poznaje Balkan

Danas 12.01.2021
Bajden predložio karijernog diplomatu za šefa CIA Vilijam Berns deli moje duboko uverenje da obaveštajna služba treba da bude apolitična i da posvećeni obaveštajni profesionalci koji služe našoj naciji zaslužuju zahvalnost i poštovanje, kazao… »

Oglasila se majka "čoveka sa rogovima" koji je upao u zgradu kongresa: Moj sin je patriota i najnežnija osoba koju poznajem

Kurir 13.01.2021
Jedan od lidera Kjuanon zajednice iz Arizone Džejk Andželi definitivno jedna je od najupečatljivijih figura nasilnog upada pristalica američkog predsednika Donalda Trampa u Kongres. Pripadnici ove zajednice veruju da predsednik Tramp vodi tajni rat… »

Dok je čekao drugu dozu: Velšanin oboleo od kovida mesec dana nakon što je primio vakcinu

Večernje novosti 13.01.2021
BRITANSKI medicinar dobio je korona virus mesec dana nakon što je dobio prvu dozu vakcine - samo nekoliko dana nakon što mu je otkazana druga doza. Dejvid Longden (43) je bio jedan od prvih ljudi na svetu koji su dobili Fajzerovu vakcinu, 8. decembra… »

DžONSON najavio: Vakcinacija u Velikoj Britaniji 24 sata, sedam dana u nedelji

Večernje novosti 13.01.2021
BRITANSKI premijer Boris Džonson najavio je danas da će vlada pokrenuti što pre program vakcinacije koji će se odvijati 24 sata, sedam dana u nedelji. On je napomenuo da postoji i problem ograničenih količina doza vakcina protiv korona virusa… »

Nastavljeno masakriranje civila

Vesti online 13.01.2021
Više od 80 civila ubijeno je u utorak u napadu izvedenom na granici Etiopije sa Sudanom, saopštila je državna Etiopska komisija za ljudska prava. “Dobili smo informacije da je preko 80 civila ubijeno u još jednom masakru u regionu Benišangul-Gumuz… »

Sastanak Putina i Erdogana: O čemu je bilo reči?

Vesti online 13.01.2021
Predsednik Rusije Vladimir Putin informisao je turskog kolegu Redžepa Tajipa Erdogana o rezultatima trilateralnog sastanka sa liderima Jermenije i Azerbejdžana u Moskvi, a bilo je govora i o zajedničkoj proizvodnji vakcina protiv virusa korona… »

Korona ubrzala smanjenje poreza

Vesti online 13.01.2021
Smanjenje poreza od 2.160 dolara, za sve zaposlene s prosečnim primanjima, po mišljenju stručnjaka, može da bude glavni razlog izlaska ekonomije iz recesije, izazvane pandemijom korone. Povraćaj poreza po automatizmu Tabela. Glavni ekonomista… »

Predstavnički dom usvojio rezoluciju o razrešenju Trampa

Vesti online 13.01.2021
Predstavnički dom američkog Kongresa prihvatio je rezoluciju kojom se od potpredsednika SAD Majka Pensa traži da primeni 25, amandman na američki ustav i preuzme predsednička ovlašćenja od predsednika Donalda Trampa. Za rezoluciju koju su… »