Svet arhiva vesti 13.01.2021

Indonezija: Blizu pronalaska druge crne kutije aviona

RTV 13.01.2021
DŽAKARTA - Indonežanski istražni tim veruje da je blizu pronalaska druge crne kutije iz kabine sa leta aviokompanije „Srividžaja Er“, koji je se u subotu srušio u more ubrzo nakon poletanja sa 62 osobe u avionu. Ronioci su danas sa morskog dna… »

Od 26. Januara: Nema ulaska u SAD avionom, ako ne ispunite ovaj uslov!

Večernje novosti 13.01.2021
SAD će uskoro tražiti od putnika koji dolaze u zemlju avionom negativan test na kovid-19, saopštili su danas Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC). Ova mera, čiji je cilj suzbijanje širenja bolesti, dolazi sa rekordnim povećanjem broja… »

Ne čitam vesti i nemam smartfon: Lukašenko otkrio ko ga informiše, pa progovorio o svom čuvenom nadimku

Večernje novosti 12.01.2021
PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko otkrio je da nema smartfon, poznatiji kao "pametni" telefon, niti čita vesti sa Telegrama (novinski portal popularan u Belorusiji i Rusiji). - Ne čitam vesti, čak ni ne nosim telefon. Ako mi zatreba… »

Turska odobrila kinesku vakcinu

Slobodna Evropa 13.01.2021
Turska je u sredu odobrila hitnu upotrebu vakcine kineske kompanije Sinovak bajotek (Sinovac Biotech). U prenosu uživo na televiziji vakcinu su prvo primili ministar zdravlja Fahretin Koča i članovi vladinog naučnog savetodavnog tela. "Ranije sam… »

Saborci Trampa spremni na izdaju: Jedan po jedan mu “zarili” nož u leđa

Vesti online 13.01.2021
Kako se približava kraj mandata američkog predsednika Donalda Trampa, jedan po jedan predstavnik Republikanske stranke najavljuje da će se prikloniti pozivu demokrata i glasati za opoziv svog partijskog saborca. “Dosta je bilo”. Republikanka… »

Epidemiološke mjere u RS produžene do 1. februara

Slobodna Evropa 13.01.2021
Štab za vanredne situacije Republike Srpske na sastanku u srijedu, 13. januara, donio je zaključak kojim se produžavaju ranije donešene mjere u cilju sprečavanja širenja korona virusa do 1. februara. Ovim mjerama se zabranjuju sva javna okupljanja u… »

Žirinovski ismeva Amerikance: Ruski političar se u svom stilu ruga Trampovim protivnicima (foto)

Večernje novosti 13.01.2021
LIDER LDPR Vladimir Žirinovski našalio se na račun onih koji predlažu da se aktuelni predsednik SAD-a Donald Tramp ukloni iz filma ,,Sam u kući 2" iz 1992. godine. - Ako su Amerikanci toliko uplašeni Trampovim prisustvom u drugom delu filma „Sam u… »

Balkan i Amerika stavljeni u istu rečenicu; biće rata?

B92 13.01.2021
Beograd -- Cepanje slično onom koje se devedesetih godina dogodilo Jugoslaviji, tzv. „balkanizacija“, kuca na vrata Amerike, tvrde stručnjaci. Kako piše Sputnjik, SAD se prvi put suočavaju sa krizom te vrste, pa je sudbina njihovog društva… »

Najviši vojni dužnosnici SAD-a osudili nasilje u Kongresu

Al Jazeera 13.01.2021
Zajednička poruka stigla je nakon skoro sedam dana šutnje najviših vojnih čelnika nakon napada na američki Kongres. Združeni štab američkih oružanih snaga, vojni čelnici različitih rodova vojske, uputili su u utorak rijetku zajedničku poruku… »

Britanija: Smrtnost najveća od Drugog svetskog rata

Dnevnik 13.01.2021
LONDON: Velika Britanija je zabeležila najveći porast prekomernih smrtnih slučajeva u zemlji od 1940. godine tokom Drugog svetskog rata. Prošle godine je u Velikoj Britaniji bilo približno 697.000 smrtnih slučajeva, gotovo 91.000 više nego što bi… »