Svet arhiva vesti 13.01.2021

Novi energetski resursi u Rusiji: Na Dalekom istoku pronađeno ogromno nalazište gasa

Večernje novosti 13.01.2021
RUSKI energetski gigant Rosnjeft objavio je da je otkrio ogromno nalazište kondenzata gasa u Republici Jakutija, na ruskom Dalekom istoku. Rezerve prirodnog gasa na novom nalazištu procenjuju se na preko 75 milijardi kubnih metara, a rezerve kondenzata… »

"Predsednik je na Telegramu! Hvala vam što ste se prijavili"

B92 13.01.2021
Ankara -- Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan lansirao je u utorak sopstveni kanal Telegram. "Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je na Telegramu! Hvala vam što ste se prijavili na naš Telegram kanal. Danas mi takođe otvaramo novi kanal na… »

Korona horor u Britaniji: Uspostavljaju se privremene mrtvačnice jer u lokalnim bolnicama više nema mesta za tela preminulih

Blic 13.01.2021
Britanske vlasti su morali da uspostave privremene mrtvačnice u nekim oblastima nakon što je u lokalnim bolnicama ponestalo prostora zbog naglog broja smrtnih slučajeva izazvanih pandemijom Kovid-19. U Sariju, južno od Londona, bolničke mrtvačnice u… »

Đukanović odbio da potpiše razrješenja visokih oficira Vojske Crne Gore

Slobodna Evropa 13.01.2021
Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović neće potpisati predloge odluka koje mu je uputilo Ministarstva odbrane o razrješenju načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, general – majora Dragutina Dakića i general-majora Rajka Pešića. Umjesto… »

Senzacionalno otkriće: Najveća pomorska katastrofa nakon Titanika ipak nije nesrećan slučaj? (VIDEO)

Vesti online 13.01.2021
Kada je 1994. potonuo trajekt Estonija poginulo je 852 ljudi. Novi snimci potonulog broda pokazuju ogromne rupe u trupu. Brod se počeo naginjati na desnu stranu i situacija je postajala sve gora i gora dok su olujni vetrovi stvarali talase do visine od… »

Pogoršano stanje predsednika Jermenije: Sarkisjan u bolnici, ima obostranu upalu pluća

Večernje novosti 13.01.2021
ZDRAVSTVENO stanje predsednika Jermenije Armena Sarkisjana, koji je oboleo od virusa korona, se pogoršalo. Sarkisjan prebačen je u bolnicu gde mu je konstatovana obostrana upala pluća, saopštio je danas njegov kabinet. Ukazuje se da se radi o teškom… »

Devojka stradala zbog selfija: Maloletnicu pregazio voz dok se fotografisala sa drugaricom na šinama

Mondo 13.01.2021
Jedna devojka je na licu mesta preminula, a druga je u teškom psihičkom stanju prebačena u bolnicu. Jedna devojka je na licu mesta preminula, a druga je u teškom psihičkom stanju prebačena u bolnicu. Jedna maloletnica poginula je kada je pregazio… »

Milanović: Ima jedna poslovica, za vršava se na – ja…

Nova 13.01.2021
Predsednik Zoran Milanović u Petrinji je dao izjavu za medije, a između ostalog, osvrnuo se i na pitanje kojim se hrvatska javnost bavi poslednjih dana - da li se kaže Banija ili Banovina. “Ima jedna poslovica koju sam čuo u vreme banijskih ratnih… »

Srušio se sudanski vojni helikopter pun oružja

N1 Info 13.01.2021
Sudanski vojni helikopter pun oružja i municije srušio se ubrzo posle poletanja sa aerodroma u istočnoj provinciji koja se graniči sa Etiopijom, saopštili su zvaničnici. Borbeni helikopter Apač eksplodirao je posle pada na aerodromu Vad Zajed u… »

Snažan zemljotres pogodio Peloponez

B92 13.01.2021
Zemljotres jačine 4,7 stepeni pogodio je nešto posle ponoći grčke okruge Etorija-Akarnanija, Ahaja i Fokida na jugu i zapadu zemlje. Epicentar zemljotesa bio je 14 kilometara od grada Egio u okrugu Ahaja na Peloponezu, na dubini od 4,3 kilometra… »