Svet arhiva vesti 13.01.2021

U Briselu produžen policijski čas do 1. marta

Politika 13.01.2021
BRISEL – Policijski čas u Briselu, koji je na snazi od oktobra, biće produžen do 1. marta, najavile su danas lokalne vlasti. Odluka o zadržavanju policijskog časa između 22 i 6 ujutru u regionu glavnog grada Brisela doneta je nakon procene da… »

Nemačka policija razbila korona žurku: Slavili dečji rođendan i pored strogih mera, gosti pokušali da se sakriju po…

Kurir 13.01.2021
Nemačka policija razbila je jednu dečiju rođendansku žurku, koja je organizovana i pored korona mera, sa oko 30 gostiju, koji su pokušali da se sakriju po ormanima. Policija, u mestu Hamel, pozvana je od kmšija koji su se žalili na dečiju buku… »

Dritan Abazović: Vlada Crne Gore nije trebalo da čestita Dan RS, za nas postoji Dan Republike BiH!

Mondo 13.01.2021
Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović izjavio je da poštuje institucije Bosne i Hercegovine i poručio da Vlada Crne Gore nije trebalo da čestita Dan RS. Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović izjavio je da poštuje institucije Bosne i… »

"Protiv zakona": Najviši vojni zvaničnici sad osudili pobunu na Kapitolu

Blic 13.01.2021
General Mark Mili i celokupni Združeni štab SAD, koji čine načelnici generalštabova svih vojnih grana, izdali su saopštenje u kojem osuđuju napad na Kapitol hil i podsećaju pripadnike vojske na njihovu obavezu da podrže i brane Ustav i odbace… »

Južnokorejski vođa sekte osuđen zbog pronevere

Novi magazin 13.01.2021
Južnokorejski sud oslobodio je danas vođu verske sekte optužbi da je namerno ugrozio vladin odgovor na pandemiju koronavirusa početkom prošle godine nakon što su se hiljade njegovih sledbenika zarazile, ali ga je osudio za proneveru više od pet… »

Peking poziva Vašington da održi obećanje

B92 13.01.2021
Ministarstvo spoljnih poslova Kine pozvalo je SAD da održe obećanje po pitanju Tajvana i da "ne nastavljaju pogrešnim i opasnim putem". Njihov poziv dolazi nakon što je saopšteno da su se američki zvaničnici sastali sa predstavnicima Tajvana. Kako… »

Pompeo optužio Iran da je nova baza Al Kaide

N1 Info 13.01.2021
Šef američke diplomatije Majkl Pompeo optužio je Iran da je postao "nova baza" teorističke organizacije Al Kaide i da je to "gore" nego u Avganistanu za vreme terorističkih napada na SAD 11. septembra 2001. Pompeo je, u govoru u Vašingtonu osam dana… »

Hiljade domaćinstava u Švedskoj i Finskoj bez struje zbog obilnih snežnih padavina

Novi magazin 13.01.2021
Hiljade domaćinstava na severu Švedske i jugu Finske danas su ostala bez struje posle obilnih snežnih padavina, a meteorolozi su upozorili da predstoje posebno niske temperature za region Baltičkog mora. Na jugozapadu Finske, oko 4.000 domaćinstava… »

Počelo suđenje ozloglašenoj ''Ndrangeti" u Italiji, 355 osumnjičenih

RTS 13.01.2021
U Italiji je počelo suđenje pripadnicima jedne od najozloglašenijih kriminalnih organizacija u zemlji, ''Ndrangeta, najveće u poslednjih 30 godina, na kome se na optuženičkoj klupi nalazi 355 osumnjičenih gangstera i njihovih saradnika. Tužilac… »

Posle regiona Tokio: Japan proširuje vanredno stanje na još sedam prefektura

Večernje novosti 13.01.2021
JAPANSKA vlada saopštila je danas da će proširiti vanredno stanje koje je već proglasila za region Tokio prošle nedelje, na još sedam prefektura, jer se ova zemlja trenutno bori sa jačim talasom COVID 19 virusa. Očekuje se da će premijer… »