Политика архива вести 08.01.2016

Београд уз РС, али против референдума!

Курир 08.01.2016
Противљење председника Владе Србије референдуму у РС представља за Додика највећи проблем. Београд - Одлазак Александра Вучића на дан обележавања Републике Српске, данас у Бањалуци, у дипломатским круговима тумаче у… »

Бугарски: Београд кажњава Покрајину

Дневник 08.01.2016
Покрајински секретар за локалну самоуправу и међурегионалну сарадњу Бранислав Бугарски прозвао је Републичку Владу јер сматра да се она према Војводини односи. „маћехински” и „намерно кажњава” њене грађане. Као… »

Стефановић: Једна новинарка ће рећи да је праћена

Ало 08.01.2016
Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је да стабилност коју Влада успева да спроведе у Србији не одговара свима. Он је рекао да то не одговара ни на унутрашњем плану, наводећи да постоје информације… »

ТЕМА: Лепши пол бије битку у мушком свету политике

Дневник 08.01.2016
Како је бити жена у српској политици, питање је које се неретко поставља политичаркама које имају значајније место на друштвеној сцени. Србија до сада није имала ни председницу државе, нити премијерку, насупрот Хрватској… »

Празнична преписка 2016.

Време 08.01.2016
Премијер Александар Вучић за Новости: "Србија улази у нови век рада без чаробних штапића и рата..." Епископ Атанасије Јевтић за НСПМ: "Вучићево поповање против 'небеске Србије' или приватизација неба и земље..." Премијер… »

Ђурић: Приштина није испоштовала споразум

Дневник 08.01.2016
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је данас да Приштина није испоштовала споразум о телекомуникацијама и да док то не уради не треба да очекује да јој Србија да оно што хоће. "Приштина то није… »

"Варају се ако мисле да је Србија лак плен"

РТВ 08.01.2016
БЕОГРАД - Снажне безбедносне снаге се налазе на југу земље и неће дозволити да дође до нечега, а сви који мисле да ће Србија бити лак плен, грдно су се преварили, изјавио је министар унутрашњих послова Небојша… »

Визе Сиријцима који стижу авионом или бродом

Актер 08.01.2016
Турска је данас увела визе за Сиријце који улазе у земљу ваздушним или воденим путем, у настојању да заустави прилив миграната у Европу. Визне рестрикције које данас ступају на снагу, неће бити примењене према сиријским… »

Протест пред Српском амбасадом у Сарајеву због доласка Вучића

РТВ 08.01.2016
САРАЈЕВО - Представници две невладине организације, Бошњачког и Антидејтон покрета, Сејфудин Токић и Нихад Аличковић, предали су данас захтев амбасадору Србије у БиХ Станимиру Вукићевићу да премијер Србије Александар… »

Свећа запалила покривач, старац страдао у пожару

Б92 08.01.2016
Пећ -- Ђ.М. (68) из Пећи настрадао је у пожару, који је избио у петак у његовој породичној кућу у Лењиновој улици, пишу “ Вечерње новости ”. Претпоставља се да је узрок трагедије свећа која је горела у соби. … »