Економија архива вести 11.01.2016

Гаспром, упркос санкцијама, повећао извоз у Европу

Н1 Инфо 11.01.2016
Руски гасни гигант Гаспром је прошле године повећао обим испорука гаса Европи за осам одсто, упркос тензијама које постоје са Западом због украјинске кризе. Према изјави генералног директора Гаспрома Алексеја Милера, његова… »

Највећи стакленик на свету на врху фабрике

Б92 11.01.2016
Чикаго -- Највећи светски урбани врт на крову зграде је Зелена оаза у једном од америчких најхладнијих градова, Чикагу. Врт је већи од просечне америчке четврти и има 22 хиљаде метара квадратних, а највећи је својом… »

Нови пад вредности руске рубље, Кремљ оптимистичан

Н1 Инфо 11.01.2016
У Русији нови пад вредности рубље, али и пад индекса за четири посто на московској берзи. Иако бројке не делују охрабрујуће, руски председник Владимир Путин уверен је да ће се привреда Русије поступно опоравити. Доларски… »

БМВ: Никад боље, нарочито ови модели

Б92 11.01.2016
Берлин -- Водећи немачки произвођач аутомобила БМВ објавио је да је прошле године продао рекордан број возила у свету захваљујући пре свега новим моделима. БМВ је у свом саопштењу навео и да је његово пословање благо… »

Железница без чистачица?!

Вечерње новости 11.01.2016
"Инфраструктура Железнице Србије" отказала уговор фирми која одржава зграде железничких станица. СЛУЖБЕНИЦЕ, машиновође и контролори мораће да засучу рукаве и очисте зграде железничких станица по Србији или би оне… »

Швајцарски гувернер: Франак ће бити стабилан или ће слабити

Н1 Инфо 11.01.2016
Швајцарски франак ове године ће вероватно бити стабилан или ће слабити, прогнозирао је гувернер Швајцарске народне банке (СНБ) Томас Јордан. Пре скоро годину дана СНБ је шокирала финансијска тржишта укидањем минималног… »

За градоначелника Ниша извештај ДРИ није негативан

Јужне вести 11.01.2016
Иако су државни ревизори утврдили да је током 2014. године ненаменски потрошено око 1,6 милијарди из буџета Ниша, градоначелник Зоран Перишић каже да “извештај није негативан, јер носи у себи позитивну оцену”… »

Лош почетак недеље за кинеске берзе

Бизнис и финансије 11.01.2016
Ако се по јутру дан познаје, кинеско тржиште капитала неће имати добру годину, бар с обзиром на чињеницу да ју је започело великим падом берзе, који је резултовао њеним затварањем. Наиме, пре три дана је кинески регулатор… »

У шта инвестирати у 2016. години?

Ецономи 11.01.2016
Након бурне 2015. године у којој је ЦХФ нагло ојачао, а цена нафте пала додатних 25%, следи нам још једна неизвесна година у којој су могући значајни помаци вредности енергената, валута, деоница и осталих финансијских… »

Ауди користи скандал: То је јединствена прилика

Б92 11.01.2016
Детроит -- Ауди жели да што пре поправи дизел моторе који су опремљени софтвером који омогућава варање на тестовима издувних гасова. Председник компаније Ауди Руперт Штадлер рекао је, на сајму аутомобила у Детроиту, да је… »