Извор: РТС архива вести 23.09.2016

Хофер: Србији следи златан период, Влада веома одговорна

РТС 23.09.2016
Кандидат Слободарске партије (ФПО) за председника Аустрије и трећи председник аустријског парламента Норберт Хофер изјавио је да се Влада Србије по питању референдума у Републици Српској "веома дипломатски понашала" и изразио… »

„Ноут 2“ димио и варничио у авиону индијске компаније

РТС 23.09.2016
Индијска авио-компанија „Индиго“ саопштила је данас да је мобилни телефон „самсунг галакси ноут 2“ испуштао дим и варнице током лета од Сингапура до индијског града Ченаја. Компанија је навела да је телефон пронађен у… »

Сутра ступа на снагу нова листа лекова

РТС 23.09.2016
Како РТС сазнаје, Влада Србије је усвојила предлог о проширењу Листе лекова који се издају о трошку државе, а после објављивања те информације у Службеном гласнику, испуњени су сви законски услови да лекови стигну и до… »

Омеровић: Треба да учимо младе како да се злочини не понове

РТС 23.09.2016
Председник скупштинског Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова Мехо Омеровић каже да се данас, 21 годину после рата у бившој Југославији, изговорају речи мржње, па чак и звецка оружјем, те цени да свим… »

Јачање капацитета ОЕБС-а у управљању цивилним кризама

РТС 23.09.2016
Први потпредседник Владе и министар спољних послова Србије Ивица Дачић је, у својству члана Тројке ОЕБС-а, на скупу у Њујорку посвећеном јачању капацитета ОЕБС-а у управљању цивилним кризама, истакао моћ те организације… »

Лукач: Вехабије и екстремисти претња институцијама РС

РТС 23.09.2016
Безбедносне структуре у Републици Српској подигле су ниво безбедности због претњи да би појединци из вехабијских и екстремистичких организација могли да угрозе институције РС током одржавања референдума и предстојећих… »

Икарбус на сајму камиона и аутобуса у Хановеру

РТС 23.09.2016
У Хановеру у Немачкој јуче је почео највећи светски сајам камиона и аутобуса. Учествује чак 2.500 произвођача из целог света са око 100 нових, може се рећи револуционарних возила. Први серијски камиони на струју… »

Отац нападача са Менхетна: Рекао сам ФБИ да ми је син постао лош

РТС 23.09.2016
Отац Ахмеда Кана Рахамија, осумњиченог за терористичке нападе у Њујорку и Њу Џерсију, каже да се његов син "променио" након што је 2013. године боравио у Авганистану и Пакистану. Мухамед Рахами рекао је у телефонском… »

Чадеж: Производи из Србије могу бити конкурентни на руском тржишту

РТС 23.09.2016
Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж истакао је да Србија има много производа које може да понуди захтевном тржишту Русије. Марко Чадеж је агенцији Бета рекао да производи из Србије могу бити конкурентни на руском… »

Вукосављевић: Култура није привилегија главних градова

РТС 23.09.2016
Победник конкурса "Град у фокусу 2016" је општина Нови Бечеј, а министар културе Владан Вукосављевић на потписивању уговора поручио је да култура није привилегија главних градова, те да ће се убудуће више радити на… »