Izvor: RTS arhiva vesti 23.09.2016

Vremenska prognoza - 24. septembar

RTS 23.09.2016
Do kraja dana u većem delu Srbije sunčano vreme. Na severu zemlje kasnije popodne i uveče umereno oblačno ali suvo. Vetar slab, promenljivog pravca. Najviša dnevna temperatura od 20 do 23 stepena.… »

Vučić: Nadam se da ćemo u Beču čuti neko rešenje za migrantsku krizu

RTS 23.09.2016
Dve godine čekamo rešenje za migrantsku krizu, a kroz našu zemlju je gotovo milion ljudi prošlo, kaže premijer Srbije i ističe da u UN nisu čuli nikakvo rešenje. Komentarišući razgovore sa američkim zvaničnicima u Njujorku, Vučić je rekao da… »

Kinezi zainteresovani za privatizaciju PKB-a

RTS 23.09.2016
Postoji veliki potencijal za privrednu saradnju Beograda i Pekinga i realizaciju zajedničkih projekata, rečeno je tokom posete Privrednoj komori Beograda delegacije tog kineskog grada sa privrednicima, koji su posebno zaintresovani za Poljoprivrednu… »

Erdogan: Amerikanci naoružavaju Kurde u Siriji

RTS 23.09.2016
Turski predsednik Tajip Redžep Erdogan je optužio Sjedinjene Američke Države za naoružavanje kurdskih boraca na severu Sirije, kojima tvrdi da su isporučile dva aviona sa naoružanjem. "Ako mislite da možete da pobedite Islamsku državu sa… »

Putnik napao vozača autobusa kišobranom u Turskoj

RTS 23.09.2016
Najmanje 11 osoba je povređeno u saobraćajnoj nesreći u Istanbulu koja se dogodila jer je putnik napao vozača autobusa kišobranom. Pošto je napadnut, vozač je izgubio kontrolu nad vozilom, skrenuo iz svoje trake, udario u autobus na sprat i još… »

MUP postupio po krivičnoj prijavi Bojana Pajtića

RTS 23.09.2016
Posebno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal saopštilo je da u slučaju predmeta pretnji lideru DS-a Bojanu Pajtiću i njegovoj deci nastavlja dalje postupanje, imajući u vidu usvojenu praksu hitnog preduzimanja radnji u slučajevima upućivanja… »

Dačić: Fokus BSEC treba da bude ekonomska saradnja

RTS 23.09.2016
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da bi Organizacija za crnomorsku ekonomsku saradnju u narednom periodu trebalo da se fokusira na unapređenje ekonomske saradnje i ekonomskog položaja zemalja članica. Na neformalnom sastanku… »

Prodaje se dokaz Kaponeove nežnije strane

RTS 23.09.2016
Pismo američkog gangstera Alfonsa Kaponea, koje možda pokazuje njegovu nežniju stranu, biće ponuđeno na aukciji u Kembridžu, u državi Masačusets, a očekuje se da dostigne cenu od oko 50.000 dolara. Al Kapone je napisao i poslao sinu Albertu… »

Jankovićeva: Odbornik diskriminisao gradonačelnicu Smedereva

RTS 23.09.2016
Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković utvrdila da je odbornik Skupštine grada Smedereva Perica Đorđević diskriminisao gradonačelnicu Smedereva Jasnu Avramović na osnovu pola i godina. Kako se navodi u saopštenju poverenice… »

Flekenštajn: Srbija bi mogla da bude most između EU i Rusije

RTS 23.09.2016
Poslanik Evropskog parlamenta iz redova nemačke Socijaldemokratske partije Knut Flekenštajn izjavio je da bi Srbija mogla da bude most u uspostavljanju boljih odnosa između Evropske unije i Ruske Federacije i da nije saglasan sa svojim kolegama koji… »