Izvor: RTS arhiva vesti 23.09.2016

SB UN usvojio rezoluciju za zaštitu civilne avijacije

RTS 23.09.2016
Reagujući na sve veći broj napada na aerodrome i avione, Savet bezbednosti UN jednoglasno je usvojio prvu rezoluciju za borbu protiv terorističkih pretnji civilnom vazduhoplovstvu i pozvao na jačanje bezbednosti. Rezolucija, čiji je nacrt izradila… »

Beograd i Peking za još bolju i dublju saradnju dva grada

RTS 23.09.2016
Za unapređenje saradnje u različitim oblastima Beograda i Pekinga postoji veliki potencijal i široka perspektiva, ocenili su predstavnici dva grada na sastanku u Beogradu. Na sastanku je bilo reči o unapređenju saradnje u ekomoniji, kulturi, sporu i… »

ADAS: Teodosić i Popovićeva imali odobrenje nadležnih organa

RTS 23.09.2016
Antidoping agencija Srbije (ADAS) saopštila je da su srpski košarkaš Miloš Teodosić i odbojkašica Silvija Popović "imali opravdan razlog za korišćenje lekova koji se nalaze na listi zabranjenih doping sredstava", kao i da su imali odobrenje… »

Brejdi, Garopolo, Briset - loši dani za kvoterbekove u Bostonu

RTS 23.09.2016
I treći kvoterbek Nju Ingland Patriotsa, Džejkobi Briset se povredio, javio je Boston gloub. Briset je delimično pokidao ligamente da palcu desne ruke. Prethodno, Patsi su zbog suspenzije ostali bez supoerstara Toma Brejdija, zatim se povredila njegova… »

Barozo: Što da ne radim u američkoj banci, nisu narko-kartel?

RTS 23.09.2016
Svima koji su ga napali zbog prihvatanja posla u "Goldman Saksu", bivši predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo ironično je odgovorio da američka banka "nije narko-kartel". "Zašto nemam prava da radim tamo gde želim, ako je u pitanju legalno… »

Zašto kompanije u Srbiji ne mogu da trguju elektronski u evrima

RTS 23.09.2016
Ako fabrika u Srbiji poželi da od strane kompanije elektronski, odnosno onlajn, kupi opremu bez koje ne može da radi, automatski će prekršiti Zakon o deviznom poslovanju, kojim je zabranjena bilo kakva transakcija koja nije u dinarima. Narodna banka… »

Povratak u Prizren nakon 17 godina

RTS 23.09.2016
Za Slavišu Radivojevića, uspešnog fizioterapeuta koji već trideset godina živi i radi u Luganu, Prizren je bio i ostao zavičaj. Posle mukotrpne dvogodišnje borbe uspeo je da povrati uzurpiranu kuću u centru grada. Ekipa emisije RTS-a "Život i… »

Ted Kruz podržao Trampa u kampanji za predsednika

RTS 23.09.2016
Američki senator Ted Kruz je podržao republikanskog kandidata za predsednika SAD, uz obrazloženje da je Donald Tramp jedini kandidat koji može da spreči ulazak Hilari Klinton u Belu kuću 8. novembra. Kruz kaže da je pre godinu dana obećao da će… »

Tri godine zatvora Bošnjaku za ubistvo tri Hrvata

RTS 23.09.2016
Apelaciono veće Suda BiH osudilo je pripadnika sedme muslimanske brigade Armije BiH Jasmina Čolomana na tri godine zatvora zbog ratnog zločina ubistva trojice Hrvata i ranjavanja još devetorice tokom rata u Bosni, saopšteno je iz Suda BiH. Kako je… »

Obamin veto na zakon o tužbama protiv Saudijske Arabije

RTS 23.09.2016
Američki predsednik Barak Obama uložio je veto na zakon koji dozvoljava porodicama žrtava napada na SAD 11. septembra 2001. da tuže Saudijsku Arabiju. Agencija AFP navodi da Obama ovim rizikuje žestoko negodovanje javnosti i Kongresa. Obama je… »