Izvor: RTS arhiva vesti 23.09.2016

Oktobarski salon – priča o emocijama

RTS 23.09.2016
Pedeset šesti Oktobarski salon, koji na predlog umetničkog direktora Dejvida Eliota nosi naziv "Ljubavni zanos", svečano je otvoren u zgradi Muzeja grada Beograda. Izložba otkriva šta prolazno zadovoljstvo i njegova suprotnost znače danas u… »

Mijatović: Praćenje Ćuruvije prekinuto na dan ubistva

RTS 23.09.2016
Suđenje za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije nastavljeno je u Specijalnom sudu u Beogradu svedočenjem bivšeg pomoćnika načelnika resora Državne bezbednosti Zorana Mijatovića. Mijatović je rekao da su Ćuruviju dan pre ubistva pratili pripadnici… »

Kukan: Srbija važna za stabilnost, očekujem nova poglavlja

RTS 23.09.2016
U periodu kada je situacija u regionu mnogo osetljiva, stabilnost nam je veoma potrebna i tu Srbija igra važnu ulogu, izjavio je kopresedavajući Petog sastanka Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU - Srbija Eduard Kukan. Kukan je na… »

Nastavljeno suđenje žandarmima za napad na Andreja Vučića

RTS 23.09.2016
Ispitivanjem kolege optuženih iz niškog odreda Žandarmerije Vinka Hristova, u Višem sudu u Beogradu nastavljeno je suđenje osmorici žandarma optuženih za napad na Andreja Vučića i Predraga Malog kao i još dvojicu pripadnika vojne policije pred… »

Sve spremno za referendum u Republici Srpskoj

RTS 23.09.2016
MUP Republike Srpske podigao je nivo bezbednosti jer, kako kažu, postoje informacije da bi pojedini radikalni krugovi mogli da ugroze institucije tog entiteta. Nadležni napominju da je sve spremno za sprovođenje referenduma. Na pitanje "Da li… »

Strah od Trampa i raspada Unije pravi evropsku armiju?

RTS 23.09.2016
Francuska i Nemačka dobile su snažnu podršku više država članica i institucija Evropske unije za plan hitnog stvaranja "odbrambene unije", neke vrste "evropske armije", stalne udružene vojne strukture više članica EU s jakim snagama za brzo… »

Muižnieks Vulinu: Pružiti odštetu svim žrtvama ratnih zločina

RTS 23.09.2016
Komesar Saveta Evrope za ljudska prava Nils Muižnieks u pismu ministru za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandru Vulinu poziva na obezbeđivanje adekvatne odštete svim žrtvama ratnih zločina, u skladu sa međunarodnim… »

Septembarska klasa vojnika položila zakletvu

RTS 23.09.2016
Vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije "septembar 2016" svečano su položili vojničku zakletvu. Svečanosti su održane u kasarnama u Somboru, Leskovcu i Valjevu. Čestitajući položenu zakletvu vojnicima, kadetima i slušaocima klase… »

DSS: Brisel i SAD nastavljaju rasturanje "srpskog korpusa"

RTS 23.09.2016
Šef poslaničke grupe Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić izjavila je da Brisel i Vašington hoće da stave "prava Banjaluke" pod šapu Sarajeva. Sanda Rašković Ivić je dodala da držanje Brisela i Vašingtona o pitanju RS, ali i Kosova… »

Indija kupuje od Francuske 36 borbenih aviona

RTS 23.09.2016
Indija je potpisala sa Francuskom ugovor vredan 8,89 milijardi evra za kupovinu 36 borbenih aviona tipa "rafal" koji će biti proizvedeni u Francuskoj. Ovim sporazumom Indija će zameniti starije avione u sastavu svojih vazdušnih snaga. Prvobitno je… »