Izvor: RTS arhiva vesti 23.09.2016

Hofer: Srbiji sledi zlatan period, Vlada veoma odgovorna

RTS 23.09.2016
Kandidat Slobodarske partije (FPO) za predsednika Austrije i treći predsednik austrijskog parlamenta Norbert Hofer izjavio je da se Vlada Srbije po pitanju referenduma u Republici Srpskoj "veoma diplomatski ponašala" i izrazio uverenje da Srbiju… »

„Nout 2“ dimio i varničio u avionu indijske kompanije

RTS 23.09.2016
Indijska avio-kompanija „Indigo“ saopštila je danas da je mobilni telefon „samsung galaksi nout 2“ ispuštao dim i varnice tokom leta od Singapura do indijskog grada Čenaja. Kompanija je navela da je telefon pronađen u torbi jednog od putnika… »

Sutra stupa na snagu nova lista lekova

RTS 23.09.2016
Kako RTS saznaje, Vlada Srbije je usvojila predlog o proširenju Liste lekova koji se izdaju o trošku države, a posle objavljivanja te informacije u Službenom glasniku, ispunjeni su svi zakonski uslovi da lekovi stignu i do pacijenata. To su takozvani… »

Omerović: Treba da učimo mlade kako da se zločini ne ponove

RTS 23.09.2016
Predsednik skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerović kaže da se danas, 21 godinu posle rata u bivšoj Jugoslaviji, izgovoraju reči mržnje, pa čak i zvecka oružjem, te ceni da svim zemljama na tom prostoru… »

Jačanje kapaciteta OEBS-a u upravljanju civilnim krizama

RTS 23.09.2016
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić je, u svojstvu člana Trojke OEBS-a, na skupu u Njujorku posvećenom jačanju kapaciteta OEBS-a u upravljanju civilnim krizama, istakao moć te organizacije u rešavanju sukoba, pre… »

Lukač: Vehabije i ekstremisti pretnja institucijama RS

RTS 23.09.2016
Bezbednosne strukture u Republici Srpskoj podigle su nivo bezbednosti zbog pretnji da bi pojedinci iz vehabijskih i ekstremističkih organizacija mogli da ugroze institucije RS tokom održavanja referenduma i predstojećih lokalnih izbora, saopštio je… »

Ikarbus na sajmu kamiona i autobusa u Hanoveru

RTS 23.09.2016
U Hanoveru u Nemačkoj juče je počeo najveći svetski sajam kamiona i autobusa. Učestvuje čak 2.500 proizvođača iz celog sveta sa oko 100 novih, može se reći revolucionarnih vozila. Prvi serijski kamioni na struju najavljeni su za 2018. godinu, a… »

Otac napadača sa Menhetna: Rekao sam FBI da mi je sin postao loš

RTS 23.09.2016
Otac Ahmeda Kana Rahamija, osumnjičenog za terorističke napade u Njujorku i Nju Džersiju, kaže da se njegov sin "promenio" nakon što je 2013. godine boravio u Avganistanu i Pakistanu. Muhamed Rahami rekao je u telefonskom intervjuu za agenciju… »

Čadež: Proizvodi iz Srbije mogu biti konkurentni na ruskom tržištu

RTS 23.09.2016
Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež istakao je da Srbija ima mnogo proizvoda koje može da ponudi zahtevnom tržištu Rusije. Marko Čadež je agenciji Beta rekao da proizvodi iz Srbije mogu biti konkurentni na ruskom tržištu, a u prilog… »

Vukosavljević: Kultura nije privilegija glavnih gradova

RTS 23.09.2016
Pobednik konkursa "Grad u fokusu 2016" je opština Novi Bečej, a ministar kulture Vladan Vukosavljević na potpisivanju ugovora poručio je da kultura nije privilegija glavnih gradova, te da će se ubuduće više raditi na decentralizaciji. Vladan… »