Izvor: RTS arhiva vesti 23.09.2016

Meningovoj određena samica zbog pokušaja samoubistva

RTS 23.09.2016
Američkom vojniku Čelsi Mening, koja je na odsluženju kazne od 35 godina zatvora zbog odavanja poverljivih informacija Vikiliksu, određena je kazna od 14 dana samice zbog pokušaja samoubistva i držanja zabranjene knjige u svojoj ćeliji… »

Be-Ef-Em: Sarkozi za referendum o izlasku Francuske iz EU

RTS 23.09.2016
Bivši predsednik Francuske Nikola Sarkozi ne isključuje mogućnost da raspiše referendum za izlazak zemlje iz EU u slučaju ponovnog izbora za šefa države, prenosi televizija "Be-Ef-Em". Ne isključujući održavanje plebiscita, Sarkozi je naveo da… »

Pronađen "priručnik za džihadiste" štampan u Turskoj

RTS 23.09.2016
Tokom nedavne vojne operacije oslobađanja enklava koje su bile pod opsadom terorista na severu Latakije, sirijski vojnici su otkrili brojne kopije "priručnika za teroriste". Knjiga, štampana u Turskoj, uči džihadiste "pravilnom vođenju borbi na… »

Incko najavio sankcije za vlast u RS

RTS 23.09.2016
Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko zapretio je da će nakon održavanja referenduma u Republici Srpskoj uslediti sankcije za vlasti u RS, odnosno za one koji su sprovođenjem referenduma o Danu RS počinili krivično delo. "Ja mislim da su sankcije… »

Obama poručio Klintonovoj: U debati samo budi svoja

RTS 23.09.2016
Upoznao sam Hilari i video sam kako radi u dobrim i u lošim vremenima – ona se kandidovala iz pravih razloga, smatra Barak Obama. Američki predsednik Barak Obama savetovao je kandidatkinju demokrata Hilari Klinton pred debatu sa republikanskim… »

"Beograd na vodi" predstavljen u Londonu

RTS 23.09.2016
Više od stotinu zvanica iz Velike Britanije prisustvovalo je predstavljanju master plana "Beograda na vodi", koje je održano u prestižnoj londonskoj robnoj kući "Herods", u saradnji sa Britansko-srpskom privrednom komorom i kompanijom "Harrods… »

Umeren saobraćaj na putevima u Srbiji

RTS 23.09.2016
Saobraćaj na putevima u Srbiji je umerenog intenziteta čije se pojačanje očekuje sa prvim popodnevnim satima zbog početka vikenda, i odvija se bez zastoja, saopšteno je iz AMSS. Očekuje se sunčano i nešto toplije vreme u odnosu na prethodne dane… »

AP: Policajci širom SAD zloupotrebljavaju baze podataka

RTS 23.09.2016
Kako bi došli do informacija o svojim ljubavnim partnerima, poslovnim saradnicima, susedima, novinarima i drugima, policajci širom SAD zloupotrebljavaju poverljive baze podataka kojima raspolažu, navodi AP, koji je sproveo istragu o tome. Zvaničnici… »

Službenici MSP na Kosovu i Metohiji

RTS 23.09.2016
Posetom manastiru Banjska u opštini Zvečan na severu KiM, službenici Ministarstva spoljnjih poslova Srbije započeli su dvodnevnu posetu Kosovu i Metohiji. Službenici MSP, koji koji će zauzimati značajne pozicije u diplomatsko-konzularnim… »

Ljajić: Omladinskim turizmom do pomirenja u regionu

RTS 23.09.2016
Omladinski turizam može dosta da doprinese pomirenju u regionu i stvaranju novog imidža na ovim prostorima, izjavio je ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić na završnom danu 25. Svetskog kongresa omladinskog turizma koji se održava u Beogradu… »