Izvor: RTS arhiva vesti 23.09.2016

Brnabić: Novi Sad je IT centar Srbije

RTS 23.09.2016
Ministarska državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić izjavila je, nakon sastanka sa predstavnicima IT kompanija u Novom Sadu, da je u taj grad došla da uči od najboljih, da vidi kako vlada može više da podrži IT kompanije, ali i kako da… »

Gojković: Srbija odlučna u borbi protiv nasilja nad ženama

RTS 23.09.2016
Predsednica parlamenta Maja Gojković poručila je da je država odlučna da sprovede sveobuhvatnu borbu protiv nasilja nad ženama. Gojkovićeva je na otvaranju seminara Ženske parlamentarne mreže u Šapcu rekla da će država usvajanjem novim propisa… »

Prestonički domovi zdravlja dobili 12 novih automobila

RTS 23.09.2016
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali uručio je ključeve 12 novih automobila direktorima 10 prestoničkih domova zdravlja, koji će doprineti boljoj primarnoj zdravstvenoj zaštiti u gradu. U nabavku vozila grad je uložio nešto više od 16 miliona… »

Napao ženu i pastorka sekirom u Vranju

RTS 23.09.2016
Vranjanac N. P. (54) uhapšen je zbog sumnje da je napao svoju partnerku i njenog sina. Sumnja se da je N. P. sekirom pretio sinu svoje partnerke, a zatim fizički napao i njega i ženu, saopštila je policija. Osnovno javno tužilaštvo je osumnjičenom… »

Alen Delon u Beogradu!

RTS 23.09.2016
Slavni francuski glumac Alen Delon doputovao je danas u srpsku prestonicu. Osamdesetogodišnju zvezdu je na aerodromu „Nikola Tesla“ sačekao vozač, koji ga je odmah odvezao u jedan prestonički hotel. Kako navode domaći mediji, Delonova poseta… »

Ivanovićeva odbrana traži izuzeće sudije Albanca

RTS 23.09.2016
O žalbi na presudu lideru građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću pred Apelacionim sudom u Prištini odlučivaće i jedan sudija kosovski Albanac, čije je izuzeće zatražila odbrana. Posle pet meseci od podnošenja žalbe na presudu Ivanoviću… »

Putin: SSSR nije trebalo razbijati

RTS 23.09.2016
Predsednik Rusije Vladimir Putin je izjavio da Sovjetski Savez nije trebalo razbijati već je trebalo ići putem demokratskih promena. Vladimir Putin je podsetio da se na čelu Sovjetskog Saveza nije nalazila stranka koja je promovisala nacionalizam već… »

Slučaj Kargo centar, odloženo suđenje Janjuševiću i Miljkoviću

RTS 23.09.2016
U Višem sudu u Beogradu za 1. novembar odloženo suđenje Zoranu Janjuševiću i Pavlu Miljkoviću, optuženim da su oštetili firmu "Kargo logistički centar brodogradilišta Beograd", koja je obavestila sud dopisom da nije oštećena radnjama… »

Neuspeli sastanak o primirju u Siriji

RTS 23.09.2016
Međunarodni sastanak na visokom nivou o krizi u Siriji u Njujorku završen je bez dogovora o tome kako oživeti propalo primirje, koje su ranije ugovorile Rusija i SAD. Američki državni sekretar Džon Keri izjavio je da njegov ruski kolega Sergej… »

Snažan zemljotres kod istočne obale Japana

RTS 23.09.2016
Zemljotres jačine 6,4 jedinice Rihterove skale registrovan je kod istočne obale Japana. Prema prvim informacijama nije pričinjena šteta, niti je objavljeno upozorenje na cunami. Japanska Metorološka stanica je objavila da je zemljotres registrovan na… »