Izvor: RTS arhiva vesti 23.09.2016

Muškarac povređen u pucnjavi u Rakovici

RTS 23.09.2016
Jedna muška osoba, starosti oko 30 godina, noćas je povređena iz vatrenog oružja u ulici Pilota Mihajla Petrovića u Beogradu. Incident se dogodio u 01.40 časova, kod broja 33, rekla je portparolka Hitne pomoći Nada Macura. Muškarac je sa… »

Đurić: Zaprepašćen sam zabranom dolaska u Peć

RTS 23.09.2016
Sutra neću biti u Pećkoj patrijaršiji, ali ne zato što marim za zabranu iz Prištine, već zato što sam odgovoran prema našem narodu na Kosovu i Metohiji, poručio je direktor Kancelarije za KiM. Direktor Kancelarije za KiM Vlade Srbije Marko… »

Venecijanska komisija uznemirena referendumom u RS

RTS 23.09.2016
Zbog toga što će vlasti u RS ipak obaviti referendum uprkos odluci Ustavnog suda Bosne i Hercegovine od 17. septembra o obustavljanju referenduma u tom entitetu zakazanog za 25. septembar, Venecijanska komisija Saveta Evrope u svom saopštenju poručila… »

Hakeri došli do skenirane kopije pasoša Mišel Obame?

RTS 23.09.2016
Pošto su hakeri provalili u mejl nalog jednog člana osoblja Bele kuće, postoji verovatnoća da su hakeri došli do skenirane verzije pasoša američke prve dame Mišel Obame, prenosi Bi-Bi-Si. Za najnoviji hakerski napad odgovornost je preuzela grupa… »

Gulen: Ići ću u Tursku ako SAD odobre ekstradiciju

RTS 23.09.2016
Imam Fetulah Gulen, kojeg turske vlasti terete da stoji iza pokušaja puča u julu i traže njegovo izručenje od SAD, kaže da je spreman da se vrati u Tursku ukoliko Vašington odobri taj zahtev Ankare. "Ako SAD kažu - da, onda ću ići, nema problema… »

Nemački parlament usvojio zakon o zaštiti seksualnih radnika

RTS 23.09.2016
Gornji dom nemačkog parlamenta odobrio je zakon čiji je cilj sigurniji život seksualnih radnika, uključujući obaveznu upotrebu kondoma. Ministarka za žene i porodice Manuela Švezig izjavila je da će zakon stupiti na snagu 1. jula 2017. godine… »

Terminal na njujorškom aerodromu otvoren, sumnjivo vozilo uklonjeno

RTS 23.09.2016
Terminal na njujorškom aerodromu "La Gvardija", koji je evakuisan zbog sumnjivog napuštenog vozila, ponovo je otvoren, javili su američki mediji. Vlasti su sinoć, oko 23 sata po lokalnom vremenu, naložili putnicima da napuste terminal B dok se ne… »

Vulin: Plate će biti povećane u najskorijem roku

RTS 23.09.2016
Ministar za rad Aleksandar Vulin izjavio je da očekuje razgovore sa Međunarodnim monetarnim fondom i povećanje plata u najskorijem roku, ali da nije neozbiljan čovek da bi mogao da kaže kada će to biti. Ističe da je u državnu kasu u septembru od… »

Đurić: Govoriti o žrtavama, izbeći rat

RTS 23.09.2016
Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić obišao je "Spomen sobu - Kosmetske žrtve" u Beogradu i poručio da će država pomoći da se pronađe pravda za sve srpske i druge žrtve. Marko Đurić je istakao da postoje instrumenti da se međunarodnim… »

Zvezdara, bandera ispred škole pala na muškarca

RTS 23.09.2016
Na ulazu u OŠ "Jelena Ćetković" na Zvezdari pala je bandera pod naponom na ulicu, povredivši muškarca koji ju je zadržao da ne padne na decu. Stanari koji žive preko puta škole ističu da opasnost za decu, roditelje i prolaznike vreba i od stabla… »