Извор: Данас архива вести 26.01.2017

Тврди Брегзит и меки популизам Терезе Меј

Данас 26.01.2017
- Почетак 2017. године "зачињен" је политичким ризицима. Али од свих политичких догађаја који ће обележити први квартал, а реч је, пре свега, о председничким изборима у Немачкој заказаним за 12. фебруар и парламентарним… »

Јеремић: Страх и апатију заменити новом енергијом

Данас 26.01.2017
Ова власт неће издржати пораз на председничким изборима. Тога су свесни и због тога расте нервоза у њиховим редовима, изјавио је вечерас у Параћину председник Центра за међународну сарадњу и одрживи развој (ЦИРСД) Вук… »

Ко ће све наступити на Сзигет фестивалу?

Данас 26.01.2017
Сзигет фестивалу овога пута придружују се Касабиан, Интерпол, Билли Талент, Тхе Киллс и многи други! Ево ко ће све наступити на „Острву слободе“ од 9. до 16. августа ове године. Сзигет је место где посетиоци могу да уживају… »

Испорука најављена за крај јануара

Данас 26.01.2017
У ужичкој болници нема „цисплатина“, лека који се користи за лечење онколошких болесника током хемиотерапије. У тој установи наводе да их је добављач обавестио да ће лек испоручити до краја јануара. На одељењу… »

Хакери напали шведску војску

Данас 25.01.2017
Шведске оружане снаге напали су хакери и срушили систем коришћен у војним вежбама, објавио је дневни лист Дагенс Нихетер у среду. Напад, који је погодио систем Цаксцис ИТ, потврдио је за шведски лист порепарол оружаних… »

Екипи Јамајке одузета златна медаља с Олимпијских игара

Данас 25.01.2017
Јусеин Болт остаће без једнесвојих девет златних медаља с Олимпијских игара. Разлог за ову одлуку је нови допинг налаз који је показао да је Болтов колега из репрезентације Неста Картер 2008. у Пекингу био позитиван на допинг… »

Не желе новог директора

Данас 25.01.2017
Запослени у Институту за јавно здравље у Крагујевцу не одустају од борбе да Драган Васиљевић, којег су представници Владе Србије у Управном одбору те установе недавно покушали да смене са директорске функције, и даље остане… »

Отворена изложба Енергетске структуре у Смедереву

Данас 25.01.2017
У Градској галерији савремене уметности Смедерево у вечерас је отворена изложба Енергетске структуре, аутора Александра Лазара и Милана Булатовића и трајаће до 13. фебруара. Уметници, докторанти уметничких студија графике на… »

Српско-хрватско / хрватско-српско језичко богатство

Данас 25.01.2017
Поводом четрдесет година стваралачког рада позоришног редитеља и писца Градимира Гојера у Центру за културну деконтаминацију представљене су његове нове књиге "Сумма тхеатралица" и "Пјесни из Валларсе". На промоцији су… »

Трагикомедије нашег времена

Данас 25.01.2017
На овогодишњем фестивалу Дани комедије, који ће традиционално бити одржани од 20. до 27. марта у Јагодини, највише ће бити дела српских аутора: чак шест комада написали су домаћи писци и све су праизведбе. То су текстови… »