Извор: Блиц архива вести 11.10.2017

Магла за почетак дана, а онда сунце и 25 степени. Ево до када ћемо уживати у лепом и топлом времену

Блиц 11.10.2017
После облачног јутра, у Србији ће током дана бити претежно сунчано и топлије него јуче. Сутра нас очекује још лепши дан - биће сунчано, а максимлна дневна биће до чак 25 степени Целзијусових. Према прогнози, лепо време… »

УНС: РАТЕЛ ипак обавезао кабловске оператере на пренос Прве, о2, Хепи и Пинка

Блиц 11.10.2017
Регулаторна агенција за електронске комуникације (РАТЕЛ) донела је јуче решење о обавези кабловских оператора да преносе програме телевизија са националном фреквенцијом - Прва, О2, Хепи и Пинк, сазнаје Удружење новинара… »

Грађани Сарајева у паници: Змија дужа од два метра "нестала" у близини кућа

Блиц 11.10.2017
Последњих неколико дана у Сарајеву је учестала појава змија. Наиме, након што је огромни гмизавац примећен у ОШ "Муса Ћазим Ћатић", и становнике сарајевског насеља Ступ узнемирила је змија дужа од два метра. Грађанима… »

ЕКСИТ: до сада донео више од 150 милиона евра српском туризму

Блиц 11.10.2017
И званични резултати истраживања које је спровео "ТИМ Центар", потврдили су да је и овогодишњи ЕКСИТ фестивал наставио деценијски низ доприноса домаћој привреди и Србији ове године донео нових 14,4 милиона евра. Тако је од… »

Званичник Европске комсије Кристијан Данијелсон у посети Србији

Блиц 11.10.2017
Генерални директор Европске комисије задужен за проширење, Кристијан Данијелсон, стиже данас у дводневну посету Србији, где ће се састати са српским званичницима и разговарати о напретку Србије у приступним преговорима… »

Рахој: Каталонија је хтела да наметне независност која није добра ни за кога

Блиц 11.10.2017
Шпански премијер Маријано Рахој изјавио је данас да је референдум у Каталонији спроведен као део стратегије да се "наметне независност коју мало ко жели и која ни за кога није добра". Рахој је истакао да су каталонске власти… »

Велики планови: Турци у Краљеву граде фабрику текстила за 2.500 радника

Блиц 11.10.2017
Министар привреде Србије Горан Кнежевић потписао је с председником турске текстилне компаније "Таипа Текстил Гииим" Месутом Топраком, Меморандум о разумевању. То је први корак ка инвестицији од 35 милиона евра у нову фабрику… »

Брнабић у Крушевцу представља резултате рада Владе у првих сто дана

Блиц 11.10.2017
Премијерка Ана Брнабић резултате рада Владе у првих сто дана представиће 14. октобра у Крушевцу, саопштено је данас из Градске управе Крушевца. Да ће премијерка и министри тог дана у Крушевцу боравити поводом обележавања… »

Национална лабораторија за контролу млека почиње с радом

Блиц 11.10.2017
Министарство пољопривреде Србије је данас објавило конкурс за запошљавање у Националној лабораторији за контролу млека. То је услов за почетак рада независне лабораторије на коју се у Србији годинама чекало и за чије је… »

Истрага против јавног извршитеља из Новог Сада због злоупотребе службеног положаја

Блиц 11.10.2017
Виши јавни тужилац у Зрењанину донео је наредбу о спровођењу истраге и саслушао осумњиченог Б.П. из Новог Сада, запосленог као јавни извршитељ са седиштем канцеларије у Зрењанину, осумњиченог Б.С. из Зрењанина, лице… »