Извор: Блиц архива вести 11.10.2017

Хаг: Шешељу је одређен правни заступник за расправу о жалби

Блиц 11.10.2017
Апелационо веће Трибунала у Хагу донело је данас одлуку да Војиславу Шешељу постави правног заступника за предстојећу расправу о жалби тужилаштва на прошлогодишњу ослобађајућу првостепену пресуду. У одлуци, коју је… »

Време је да спремите аутомобил за зиму, а то ће вас коштати од 4.000 динара до 700 евра

Блиц 11.10.2017
Снег који је ових дана изненадио возаче златиборског, рашког и моравичког округа, показао је да за зимску припрему аутомобила никада није рано. Иако је до обавезне употребе зимских гума остало још три недеље, испред… »

Кубуровић: Нови закон о Агенцији за борбу против корупције до краја године

Блиц 11.10.2017
Министарка правде Србије Нела Кубуровић изјавила данас у Риму да би до краја године требало да буде усвојен нови закон о Агенцији за борбу против корупције. "Оно што је предвиђено Акционим планом за Поглавље 23 је доношење… »

Брнабић: Очекујем отварање нових поглавља до краја године; Хан: Србија ће брзо постати део европске породице

Блиц 10.10.2017
Премијерка Владе Србије Ана Брнабић изјавила је, после састанка са комесаром за проширење Јоханесом Ханом, да до краја године очекује отварање нових поглавља у приступним преговорима Србије. То ће бити важан сигнал за… »

Турски медији: Ердоган у Србији дочекан као драг гост

Блиц 11.10.2017
Посета председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана Србији и сусрет са његовим домаћином, председником Александром Вучићем, ударна је вест на насловницама турске штампе, која је посебну пажњу посветила билатералним… »

Рата са: 14.000 на 38.000 Уколико суд одлучи да банка мора да раскине уговор о кредиту у швајцарцима, шта следи

Блиц 11.10.2017
Судови у Србији донели су још две пресуде за раскид уговора о кредитима индексираним у швајцарцима, а у оба случаја разлог је драстичан раст курса ове валуте у односу на динар и евро. Ради се о првостепеним пресудама Вишег… »

"Анексија Крима свршен чин": Чешка влада критикује Земанов говор пред Саветом Европе

Блиц 11.10.2017
Чешки председник Милош Земан није "добио мандат владе" за свој говор пред Саветом Европе, а то што је изговорио је у супротности са спољном политиком земље, изјавио је премијер Бохуслав Соботка. Соботка је, наиме, реаговао… »

Поражавајући подаци: Дечји бракови у Србији у сталном порасту, најмлађа млада имала је свега 11 година

Блиц 11.10.2017
Дечји бракови ретка су појава у општој популацији у Србији, али су веома чести у ромској популацији, где 57 одсто девојчица ступа у брак пре навршене 18 године, а готово свака пета пре навршене 15 године. У ромској заједници… »

Лажним рачунима оштетили буџет Србије за 280 милиона динара

Блиц 11.10.2017
Припадници Министарства унутрашњих послова у Пожаревцу у сарадњи са Пореском полицијом, ухапсили су две особе, осумњичене да су утајом пореза оштетиле буџет Републике Србије за више од 280 милиона динара. Због постојања… »

Годишња скупштина ММФ од 11. до 17. октобра у Вашингтону, нашу делегацију предводи гувернерка

Блиц 11.10.2017
Делегација Републике Србије учествује на Годишњој скупштини Међународног монетарног фонда и Групације Светске банке, која се одржава у периоду од 11. до 17. октобра у Вашингтону. Очекује се да ће бити речи о мерама које… »