Свет архива вести 17.03.2018

„Гугл”, „Фејсбук” и држава мисле да имају право на све

Политика 17.03.2018
Европа је донела уредбу о заштити информација о личности која ступа на снагу у мају, а Београд ће пробати да се са њом усагласи због чега ради на новом закону. Од нашег специјалног извештача Беч – То што је ЕУ… »

Ко је натерао Макрона да промени мишљење?

Вести онлине 17.03.2018
Треба имати у виду и француску политику у 20. веку и на почетку 21. века, која је заснована на блиским односима са Великом Британијом и САД, оцењују стручњаци. Упркос томе што је Русија почасни гост на Сајму књига у Паризу… »

На далеком истоку Русије почело гласање на председничким изборима

Спутник 17.03.2018
У Русији је почело гласање на председничким изборима. Прво су отворена бирачка места у Чукотском аутономном округу и у Камчатском крају. Гласање траје од 8.00 до 20.00 сати по локалном времену. Биће отворено више од… »

Чешка, Шведска и Словачка: Нервни агенс не потиче од нас

Н1 Инфо 17.03.2018
Чешка, Словачка и Шведска су данас одбациле руске наводе да нервни агенс којим су отровани некадашњи руски двоструки агент и његова ћерка можда потиче из тих земаља. Такву верзију је данас изнела портпаролка руског… »

„Гардијан“: Бојкот Мундијала 2018. — свет се променио, Енглези много тога не схватају

Спутник 17.03.2018
Одустајање енглеске репрезентације од учешћа на Светском првенству у фудбалу које се ове године одржава у Русији неће имати апсолутно никаквог ефекта на руску спољну политику, пише британски „Гардијан“. Према… »

Преминуо хакер који је властима пријавио Челси Менинг (видео)

БК ТВ 17.03.2018
Породица саопштила тужне вести! Адријан Ламо, јавности познат као хакер који је одао америчког трансродног војника Челси Менинг као узбуњивача, преминуо је у 37. години, јављају светски медији. Менинг, коју је одао Лемо, у… »

Три атомске подморнице типа „бореј“ појачале састав руске војне морнарице

Спутник 17.03.2018
Три атомске подморнице четврте генерације, „Јуриј Долгоруки“, „Александар Невски“ и „Владимир Мономах“, већ су ушле у састав руске војне морнарице и испуњавају своје борбене задатке, изјавио је у суботу главни… »

Спектакуларан призор у Русији уочи председничких избора! Феноменални Путинов портрет од 300 аутомобила! (видео)

БК ТВ 17.03.2018
У Русији се сутра одржавају председнички избори, а група возача у Сибиру одлучила је да на јединствен начин покаже подршку актуелном председнику Владимиру Путину. Правилним распоредом својих аутомобила креирали су његов… »

Москва: Ако буде ометао Русе у гласању, Кијев ће одговарати на међународном нивоу

Спутник 17.03.2018
Уколико Украјина буде спречавала Русе да гласају на изборима за председника Руске Федерације у дипломатским установама, Русија ће тражити одговор на међународном нивоу, изјавио је члан Комитета Државне думе за међународне… »

Боко харам убио рибаре због "одавања информација"

Н1 Инфо 17.03.2018
Екстремисти нигеријске џихадистичке групе Боко харам убили су пет рибара на острву на језеру Чад, оптуживши их да су давали информације о девојкама отетим прошлог месеца, саопштио је представник рибара. "Пет људи је… »