Izvor: RTS arhiva vesti 28.01.2016

Vremenska prognoza - 29. januar

RTS 28.01.2016
Ujutru mestimično magla. Tokom dana prolazno naoblačenje koje će pre podne zahvatiti severne, do kraja dana proširiće se i na ostale krajeve. Slaba kiša, uglavnom u severnim i centralnim predelima. Jutarnja temperatura od -1 do 6, najviša dnevna od… »

Odbor EP: Što pre otvoriti poglavlja 23 i 24 u pregovorima sa Srbijom

RTS 28.01.2016
Spoljnopolitički odbor Evropskog parlamenta usvojio je predlog rezolucije o Srbiji u kojoj traži da se što pre otvore ključna poglavlja 23 i 24 u pregovorima o članstvu s Evropskom unijom. Srbija predana normalizaciji odnosa s Prištinom, navodi se u… »

U Srbiji još nema opasnosti od Zika virusa

RTS 28.01.2016
Posle Južne i Severne Amerike, prvi slučajevi zaraze virusom Zika, koji prenose komarci, potvrđeni su i u Portugaliji i Danskoj, tako da je virus u ovom trenutku potvrđen u 23 zemlje, a inficirano je više hiljada ljudi. U Srbiji nema zabeleženih… »

Đurić: Ivanović u zatvoru - pesnica u lice Srbiji i narodu

RTS 28.01.2016
Direktor Kancelarija za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocenio je da današnje odvođenje Olivera Ivanovića iz kućnog pritvora u zatvor, Srbija i srpski narod doživljavaju kao pesnicu u lice i našoj državi i našem narodu. U trenutku kada smo… »

Tužilaštvo BiH: Nije izdat nalog za pretres Dodikove imovine

RTS 28.01.2016
Informaciju da je 14. januara izdata naredba da se izvrši pretres objekata, računa i svih transakcija koje koristi predsednik Republike Srpske Milorad Dodik negiralo je Tužilaštvo BiH. Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić istakao je da… »

Nagrada "Jug Grizelj" uručena Tamari Skrozi

RTS 28.01.2016
Novinarki nedeljnika "Vreme" Tamari Skrozi uručena je nagrada "Jug Grizelj", koja se dodeljuje za najviše domete u istraživačkom novinarstvu, razvijanje prijateljstva među ljudima i uklanjanje granica među narodima. Kako se navodi u obrazloženju… »

Lužanin: Školske torbe lakše od 1. septembra

RTS 28.01.2016
Pomoćnik ministra prosvete Zorana Lužanin kaže za RTS da se očekuje da školske torbe budu rasterećene 10 do 20 odsto i da budu lakše od 1. septembra. Zorana Lužanin rekla je gostujući u Dnevniku RTS-a da je to što su udžbenici za srednju školu… »

Kazahstan, u padu helikoptera pet mrtvih, među njima i beba

RTS 28.01.2016
Pet osoba, među kojima i beba, poginulo je u padu helikoptera u Kazahstanu, javili su lokalni mediji. Kazahstanski portal Tengrinews.kz je, pozivajući se na zvaničnika ministarstva unutrašnjih poslova, naveo da je helikopter "MD-600N" nestao u sredu… »

Radončiću mesec dana pritvora

RTS 28.01.2016
Lideru Saveza za bolju budućnost Fahrudinu Radončiću određen jednomesečni pritvor na osnovu predloga Tužilaštva BiH. Pritvor prema tom rešenju može da traje do 25. februara 2016. godine ili do nove odluke Suda. U obrazloženju odluke Suda BiH… »

ŠŠabić: Moraju se menjati zakoni i svest građana

RTS 28.01.2016
Pozitivnih pomaka u oblasti zaštite podataka o ličnosti ima, ali je neophodno promeniti zakonodavni okvir i svest građana po tom pitanju, izjavio je poverenik Rodoljub Šabić i ocenio i da u toj oblasti nedostaje strateški državni pristup. Poverenik… »