Izvor: RTS arhiva vesti 28.01.2016

Vulin: Ne sme biti ilegalnih domova za stare

RTS 28.01.2016
Ne sme biti ilegalnih domova za stare i nadležna inspekcija za kontrolu tih domova poslednje dve godine pronašla je i zabranila rad 37 nelegalnih domova, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin. Vulin… »

Zaplenjeno 80 kilograma duvana u Sremskoj Mitrovici

RTS 28.01.2016
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici su u pretresu privatne kuće pronašli i zaplenili 47 kilograma rezanog duvana, 30 kilograma usitnjenog duvana, eletronsku vagu i 75 kutija duvanskih filtera. Zbog postojanja osnova sumnje… »

Sa 28 prstiju mora da pazi na čekiće i testere

RTS 28.01.2016
Devendra Sutar je rođen sa retkom genetskom pojavom – polidaktilijom, zbog koje ima čak 28 prstiju, a upisan je i u Ginisovu knjigu rekorda. Da čitava situacija bude gora po njega, Devendra je stolar, a dodatni prsti mu, kako kaže, nimalo ne… »

Čovek koji je ubio ruskog pilota: Ne plašim se Rusa

RTS 28.01.2016
Alparslan Čelik, čovek koga Rusija sumnjiči za ubistvo pilota oborenog aviona Su-24, nalazi se u Turskoj. "Ne plašim se", rekao je jedan od vođa turkmenskih boraca u Siriji. "Borimo se za svoju veru... Nastavićemo borbu do poslednje kapi krvi"… »

Oslobođeni novinari Al Džazire oteti u Jemenu

RTS 28.01.2016
Troje novinara katarske televizijske kuće Al Džazira koji su kidnapovani pre 10 dana iz opkoljenog jemenskog grada Taiza oslobođeni su. Reporter Al Džazire Arabik Hamdi el Bokari i članovi njegovog tima Abdulaziz el Sabri i Moner el Sabai oslobođeni… »

Renci o dogovorima Rimu iza leđa

RTS 28.01.2016
Neprihvatljivo je da nemačka kancelarka Angela Merkel sklapa sporazume o evropskoj izbegličkoj krizi sa francuskim predsednikom i šefom Evropske komisije, a da u to ne uključi Italiju, izjavio je italijanski premijer Mateo Renci. Mateo Renci je… »

Hiljade poljoprivrednika na protestu u Solunu

RTS 28.01.2016
Hiljade grčkih farmera izašlo je na protest na severu Grčke protiv reformi penzionog sistema, saopštila je grčka policija. Oko 5.000 poljoprivrednika učestvovalo je na protestu u Solunu, a policija je upotrebila suzavac da bi ih sprečila u… »

Jasmina Milošević v. d. direktorka Agencije za bezbednost saobraćaja

RTS 28.01.2016
Vlada Srbije imenovala je na današnjoj sednici Jasminu Milošević na mesto vršioca dužnosti direktora Agencije za bezbednost saobraćaja, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Državni sekretar u Ministarstvu… »

"Massive Attack" predstavlja "Ritual Spirit"

RTS 28.01.2016
Legendarni trio iz Bristola "Massive Attack", osnovan 1988. godine, predstavlja novi EP "Ritual Spirit". Na novom EP-u su se našle saradnje sa Ruts Manuva, "Young Fathers", Azikijelom i Trikijem, koji je pre samo dva dana nastupio u Domu omladine… »

Uhapšen pljačkaš apoteke u Kruševcu

RTS 28.01.2016
Uhapšen A. K. iz Kruševca zbog sumnje da je sinoć opljačkao apoteku u Kruševcu. Sumnja se da je A. K. (44) počinio ovo krivično delo razbojništvo, navedeno je u saopštenju kraljevačke policije. On se tereti da je od radnice apoteke uz pretnju… »