Izvor: RTS arhiva vesti 28.01.2016

Lidija Kljaić voditeljka emisije „Loto“

RTS 28.01.2016
Nakon što je potpisan sporazum o saradnji između Radio-televizije Srbije i Državne lutrije Srbije, RTS saopštava da će emisiju „Loto“ voditi Lidija Kljaić. Od 2. februara, „Loto“ će se emitovati na Prvom programu RTS-a utorkom i petkom… »

SNS: Oni koji su ostavili pustoš sada kritikuju vlast

RTS 28.01.2016
Član Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Dragomir Petronijević kaže da je zgrožen zloupotrebama raznih analitičara, eksperata i udruženja, čiji su istaknuti pojedinci vršili vlast decenijama unazad i za sobom ostavili pustoš, a sada… »

Trampova frizura mora da se reformiše!

RTS 28.01.2016
Premda je svojim često nezgrapnim izjavama podelio Amerikance, Donald Tramp ih je u jednoj stvari ipak ujedinio: svi smatraju da frizura njujorškog milionera zahteva hitnu „reformu“. Kosa republikanskog kandidata u trci za Belu kuću je nešto… »

NPSS: Nikolić ne treba da potpiše Zakon o policiji

RTS 28.01.2016
Predsednik Nezavisnog policijskog sindikata Srbije Momčilo Vidojević pozvao je predsednika Srbije Tomislava Nikolića da ne potpiše novi Zakon o policiji, ocenivši da je reč o "nikad lošijem i nikad opasnijem aktu" koji je izašao iz Narodne… »

Papa i Dikaprio razgovarali o zaštiti životne sredine

RTS 28.01.2016
Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja primio je danas holivudskog glumca i aktivistu za zaštitu životne sredine Leonarda Dikaprija. Prema navodima zvaničnika iz Vatikana, papa Franja je dirnut naporima slavnog glumca za zaštitu životne sredine… »

Rijana izdala novi album i to preko striming servisa

RTS 28.01.2016
Pop pevačica Rijana izdala je novi, osmi po redu album, "Anti", putem striming servisa „Tajdal“ na internetu. Rijana je u sredu uveče izdala album bez prethodne najave, nekoliko sati pre izlaska pesme Work s tog albuma. Striming servis Tajdal… »

Velika Britanija prima decu izbeglica odvojenu od roditelja

RTS 28.01.2016
Velika Britanija primiće decu izbeglica odvojenu od roditelja u konfliktu u Siriji i drugim zemljama, saopštila je britanska vlada ne precizirajući broj dece koji će doći u zemlju. "Kriza u Siriji i događaji na Bliskom istoku i severnom delu Afrike… »

Objavljene nove fotografije Džihadi Džona bez maske

RTS 28.01.2016
Dve nove fotografije Džihadi Džona pojavile su se na internetu, prikazujući dželata Islamske države u ratnoj zoni, ali bez ozloglašene crne maske, izvestila je američka TV mreža "Ej-Bi-Si". Ekstremistička grupa potvrdila je prošle sedmice da je… »

Izmenama zakona i prevencijom protiv napada na lekare

RTS 28.01.2016
Skupštinski Odbor za zdravlje i porodicu osudio je učestale napade na zdravstvene radnike, uz ocenu da je neophodno obezbediti najviši nivo krivično-pravne zaštite zaposlenih u zdravstvu. Radi bolje zaštite lekara i medicinskih sestara, uz… »

Ljubičić: MUP neće podleći pritiscima i zloupotrebama

RTS 28.01.2016
Državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Jana Ljubičić poručila je da MUP neće podleći svakodnevnim pritiscima i pokušajima politizacije i zloupotreba policije u predizborne svrhe. Reagujući na izjave nekih stranaka i… »