Izvor: RTS arhiva vesti 28.01.2016

Bombaški napad kod rezidencije predsednika Jemena

RTS 28.01.2016
U eksploziji automobila-bombe na vojnom kontrolnom punktu ispred rezidencije predsednika Jemena Ebd Rabua Mansura Rabu Hadija poginulo je sedam vojnika, saopštile su lokalne vlasti. Islamska država preuzela odgovornost za napad. Procenjuje se da je… »

Jovičić: Svi se ujedinjuju protiv Vučića i SNS

RTS 28.01.2016
Jasno je da se danas u Srbiji svi grupišu u nekoliko ili jednoj koloni, pa i SPS, kako bi na sve moguće načine pokušali da sruše SNS i Aleksandra Vučića, izjavio je poslanik te stranke Aleksandar Jovičić. Svi će se udružiti da pokušaju na sve… »

Milićević: Udruživanja sa novim DOS-om naučna fantastika

RTS 28.01.2016
Mogućnost udruživanja i razgovora sa nekakvim novim DOS-om, za SPS je u ovom trenutku naučna fantastika, poručio je šef poslanika socijalista Đorđe Milićević. Đorđe Milićević je novinarima u Skupštini Srbije povodom, kako je rekao… »

Lavrov traži da Nemačka objavi informacije o nestanku ruske devojčice

RTS 28.01.2016
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov zatražio je od Nemačke da pruži podatke o istrazi o privremenom nestanku devojčice ruskog porekla u Berlinu. Negira navode da se Moskva meša u to pitanje. Ruski mediji opširno su izveštavali o nestanku… »

Pjongjang sprema još jednu raketu?

RTS 28.01.2016
Analiza satelitskih snimaka pokazuje da postoji mogućnost da se Severna Koreja priprema za lansiranje balističke rakete dugog dometa, javila je japanska novinska agencija Kjodo njuz, pozivajući se na neimenovani izvor u japanskoj vladi. Snimci… »

Spasen orao kod Apatina, ptica vraćena u prirodu

RTS 28.01.2016
U rezervat prirode "Gornje Podunavlje", u Apatinski rit, na slobodu je pušten orao belorepan koji je pre pet dana u vrlo teškom zdravstvenom stanju nađen u okolini ovog zaštićenog područja, saopštio je Pokrajinski zavod za zaštitu prirode… »

Otvoren most na Resavi kod Svilajnca

RTS 28.01.2016
Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović, zamenik šefa Delegacije EU u Srbiji Oskar Bnedikt i direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević, simboličnim presecanjem vrpce, pustili su u saobraćaj novi most preko reke… »

Kosovski haker pred sudom SAD zbog slanja podataka ID

RTS 28.01.2016
Dvadesetogodišnji Albanac sa Kosova Ardit Ferizi, optužen za hakovanje ličnih podataka više od 1.000 američkih funkcionera i slanje tih podataka takozvanoj Islamskoj državi u Siriji, pojavio se pred američkim saveznim sudom u Virdžiniji. Ovo je… »

Kontroverzni ruski umetnik na psihijatrijskom posmatranju

RTS 28.01.2016
Ruski umetnik Pjotr Pavlenski, koji je uhapšen u Moskvi nakon što je zapalio ulazna vrata ruske bezbednosne službe, prebačen je u psihijatrijsku bolnicu na posmatranje, izjavila je njegova asistentkinja Oksana Šaligina. Pavlenski je skrenuo pažnju… »

Dodik: RS sinonim za slobodu, nema načina da bude ukinuta

RTS 28.01.2016
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da RS jeste i sve više će biti sinonim za slobodu, ističući da nema načina da bude ukinuta. "Evropski procesi danas ne izgledaju kao pre desetak godina u Republici Srpskoj i BiH. Mi želimo samo… »