Izvor: RTS arhiva vesti 28.01.2016

Stefanović i Bozaj: Napredak u saradnji Srbije i Turske

RTS 28.01.2016
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je sa ambasadorom Republike Turske Mehmetom Kemalom Bozajem, koji je predstavio novog policijskog atašea Ministarstva unutrašnjih poslova Turske. Stefanović i Bozaj su se složili da će… »

Slovenija, kazne urednicima zbog govora mržnje na internetu

RTS 28.01.2016
Slovenački parlament prihvatio je izmene zakona o medijima kojima se, između ostalog, uređuje pitanje internet komentara zbog eventualne pojave govora mržnje, a za njihov sadržaj biće odgovorni urednici medija i društvenih mreža. Ukoliko urednici… »

SZO: Ove godine do četiri miliona obolelih od virusa Zika

RTS 28.01.2016
Svetska zdravstvena organizacija (SZO) procenila je da bi u narednih godinu dana u Severnoj i Južnoj Americi virusom Zika moglo da se zarazi tri do četiri miliona ljudi, kao i da bi ta bolest mogla da se proširi i na Kinu. Zvaničnik odeljenja SZO za… »

NATO: Vojni budžeti se kreću u dobrom smeru

RTS 28.01.2016
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg podneo je finansijski izveštaj za prethodnu godinu, u kome se ocenjuje da vojna izdvajanja članica alijanse "napokon idu u pravom smeru" i da je čak 16 članica ne samo zaustavilo smanjenje budžeta već je… »

Trg Srđana Aleksića u Novom Pazaru

RTS 28.01.2016
Najpoznatije sastajalište mladih u Novom Pazaru od danas nosi naziv Trg Srđana Aleksića. Za Novi Pazar, u kome su suživot i tolerancija važni, to je više od simboličnog čina, poručuje gradonačelnik Meho Mahmutović. Gradski plato "Kod pečurke"… »

Jankovićeva: Najveći broj pritužbi u oblasti radnih odnosa

RTS 28.01.2016
Najveći broj pritužbi građana koje stižu na adresu Poverenika za zaštitu ravnopravnosti je oblast rada i radnih odnosa, izjavila je poverenica Brankica Janković. Diskriminacija se, kako je kazala, najčešće dešava prilikom samog zapošljavanja… »

Bivšem direktoru Pionirskog grada ukinut pritvor

RTS 28.01.2016
Viši sud u Beogradu ukinuo je pritvor bivšem direktoru "Pionirskog grada" Miroslavu Lazoviću i još četvoro osumnjičenih za zloupotrebe u SRC "Pionirski grad", koji su uhapšeni u akciji "Rezač" krajem 2015. Osim Lazovića u daljem toku postupka sa… »

Kovač: Pozitivan i konstruktivan stav prema Srbiji

RTS 28.01.2016
Novi ministar spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Miro Kovač najavio je da će raditi na saniranju i jačanju odnosa sa susedima, a što se tiče Srbije istakao da će imati otvoren, pozitivan i konstruktivan stav, ali će insistirati na rešavanju… »

Preminuo muškarac koji je skočio sa mosta u Beogradu

RTS 28.01.2016
Neidentifikovani muškarac koji je danas skočio sa Starog železničkog mosta u Savu preminuo je od zadobijenih povreda, rekla je "Tanjugu" portparol Urgentnog centra Aleksandra Berić. Portparol Urgentnog centra je navela da se procenjuje da je… »

EBRD: Izvoz će biti glavni pokretač rasta

RTS 28.01.2016
Srednjoročni izgledi za rast Srbije su povoljni, ako se održi makroekonomska i spoljna stabilnost i ekonomske reforme odmaknu, ocenjuje Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD). U izveštaju za 2015/2016. godinu o tranziciji u zemljama u kojima je banka… »