Izvor: RTS arhiva vesti 28.01.2016

Francuski poslanici protiv eutanazije

RTS 28.01.2016
Poslanici francuskog parlamenta usvojili su predlog zakona koji će dopustiti lekarima da smrtno bolesne pacijente drže pod sedacijom do smrti, ali ipak zabranjuje eutanaziju ili asistirano samoubistvo. Posle više godina napete debate na tu temu i… »

"Tupoljevi" u novoj misiji iznad Sirije

RTS 28.01.2016
Ruski bombarderi dugog dometa ponovo su uključeni u akcije u Siriji posle pauze od oko dva meseca. Cilj je da se džihadisti spreče da zauzmu gradove na istoku zemlje koje kontrolišu Asadove snage. Rusko ministarstvo odbrane je saopštilo da su… »

Brisel poručio Podgorici: Sami nađite rešenje

RTS 28.01.2016
Nakon što je vlada Mila Đukanovića dobila poverenje u parlamentu, zvaničnoj Podgorici je iz Brisela poručeno da Crna Gora sama nađe rešenje za aktuelnu političku situaciju, kako bi nastavila sa sprovođenjem reformi na putu pristupanja EU. To je… »

U Srbiji potrošeno više od pet miliona kutija antibiotika u 2015.

RTS 28.01.2016
U Srbiji je u 2015. godini potrošeno oko 5,1 miliona kutija antibiotika, a svaki dan na 1.000 stanovnika njih 29 uzima taj lek, što Srbiju svrstava u grupu zemalja koje izrazito neracionalno koriste antibiotike, rekao je državni sekretar u Ministarstvu… »

Produžen rok za predloge o određivanju broja zaposlenih

RTS 28.01.2016
Rok da skupštinske službe i nezavisni državni organi dostave nadležnom skupštinskom odboru predloge za utvrđivanje maksimalnog broja zaposlenih na nodređeno vreme produžen je sa 45 na 55 dana od donošenja Zakona o budžetu. Skupštinski Odbor za… »

Obama upozorava na porast antisemitizma

RTS 28.01.2016
Američki predsednik Barak Obama izjavio je da se ne može poreći da je antisemitizam u porastu, ističući da je napad na jednu veru, napad na sve vere. Sve nacije, koje poštuju toleraniciju, moraju se oglasiti kada su Jevreji i drugi pripadnici… »

Izdata prva izbeglička legitimacija u Nemačkoj

RTS 28.01.2016
U Nemačkoj je izdata prva izbeglička legitimacija koju je dobio Jasim Ahmed, izbeglica iz Iraka. Ahmed (27) je dobio legitimaciju u registracionom centru u Hajdelbergu. Do sredine februara sistem izdavanja legitimacija biće uveden u celoj zemlji. Da bi… »

Italija za dva dana spasila 1.500 migranata

RTS 28.01.2016
Italijanska mornarica i obalska straža spasili su iz voda Mediterana skoro 1.500 migranata koji su gumenim čamcima pokušavali da dođu do Evrope. Obalska straža je samo u utorak spasila 1.271 migranata, a tokom današnjeg dana je u više odvojenih… »

U Tanzaniji otkrivena bela žirafa

RTS 28.01.2016
Žirafa čija je koža, usled depigmentacije, gotovo potpuno bela, postala je glavna atrakcija Nacionalnog parka „Tarangire“, na severu Tanzanije. Kako prenosi Hafington post, telo bele žirafe, nazvane po prašku za pranje veša „Omo“, prekriveno… »

Predat zahtev za ukidanje oporezivanja dobitaka u igrama na sreću

RTS 28.01.2016
Udruženje priređivača igara na sreću saopštilo je da je Skupštini Srbije predata inicijativa za ukidanje oporezivanja dobitaka u igrama na sreću, odnosno ukidanje spornog člana 83. Zakona o porezu na dohodak građana. Navodeći da je inicijativu… »