Izvor: RTS arhiva vesti 28.01.2016

Uhapšeni Albanci zbog šverca lekova iz centralne Srbije

RTS 28.01.2016
Osam kosovskih Albanaca uhapšeno je u regionu Prištine i Peći pod optužbom da su krijumčarili lekove iz centralne Srbije a tokom racije zaplenjeno je i oružje, saopštila je policija. Kosovska policija navela je na svom sajtu da je u okviru akcije… »

Opservatorija: U ruskim udarima poginula 44 sirijska civila

RTS 28.01.2016
Najmanje 44 civila ubijena su u vazdušnim udarima za koje se sumnja da su ih izvele ruske snage u severnim i istočnim delovima Sirije koji su pod kontrolom Islamske države, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava. U napadima, koji su… »

Srpski Heroik u Veneciji

RTS 28.01.2016
Srbiju će na 15. Bijenalu u Veneciji, Međunarodnoj izložbi arhitekture, koja se ove godine održava od 28. maja do 27. novembra, predstavljeti projekat "Freeshipping" mladog autorskog tima koji čine Stefan Vasić, Ana Šulkić i Igor Sjeverac, rečeno… »

ID preuzela odgovornost za napad na egipatsku vojsku

RTS 28.01.2016
Islamska država preuzela je odgovornost za bombaški napad na konvoj egipatske vojske na Sinajskom poluostrvu u kojem su ubijeni jedan pukovnik i tri vojnika. U saopštenju koje su preneli simpatizeri Islamske države na društvenim medijima, ta… »

Žitovojvodina traži strožu kontrolu prehrambenih proizvoda iz Makedonije

RTS 28.01.2016
Preduzeće "Žitovojvodina" uputilo je zahtev da Srbija odmah uvede strožu kontrolu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda koji se uvoze iz Makedonije. Predloženo je da se za svaki kamion ili hladnjaču uzimaju uzorci robe i šalju na analizu… »

Makedonija ponovo otvorila granicu za izbeglice

RTS 28.01.2016
Ponovo otvorena južna makedonska granica sa Grčkom, nakon zastoja koji je trajao nekoliko sati. Razlog za privremeno zatvaranje granice Makedonije sa Grčkom za prihvat izbeglica, prema policiji, bio je zastoj prevoza izbeglica na takozvanoj "balkanskoj… »

DSS: Cilj je promena politike SNS-a

RTS 28.01.2016
Politički cilj Demokratske stranke Srbije je pobeda na izborima i promena sadašnje politike SNS-a, udruživanjem na programskim osnovama sa drugim istinski opozicionim patriotskim demokratskim strankama, saopštio je DSS. "Cilj opozicionih stranaka je… »

Vučić i Junker o migrantskoj krizi

RTS 28.01.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsednikom Evropske komisije Žan Klod Junkerom, sa kojim je razmenio stavove o pitanju migrantske krize. Šef Evropske komisije pohvalio je napore Srbije u rešavanju problema sa… »

Uhapšen zbog pljačke i napada na ženu iz Bečeja

RTS 28.01.2016
Policija je uhapsila jednu osobu iz Bečeja zbog sumnje da je meštanki tog grada upala u kuću, napala je i opljačkala. Sumnja se da je M. M. (30) rano ujutru u Bečeju ušao u kuću meštanke, više puta je udario i ukrao joj hranu i mašinu za… »

Holandija, u pripremi rigorozan plan za ublažavanje migrantske krize

RTS 28.01.2016
Migranti i izbeglice, koji stignu na grčka ostrva, odmah će trajektom biti vraćeni u Tursku, navodi se u planu na kom radi holandsko predsedništvo EU. Grupa zemalja EU će zauzvrat, kako je predviđeno planom o ublažavanju migrantske krize, primiti… »