Balkan arhiva vesti 20.05.2016

Grčki carinici u trodnevnom štrajku

RTV 20.05.2016
SKOPLJE - Saobraćaj na makedonsko-grčkoj granici će od danas do ponedeljka biti otežan zbog štrajka grčkih carinika. Skopskom portalu Telma je na graničnom prelazu Evzoni, kraj Bogorodice, rečeno da će se na tom prelazu saobraćaj puštati svaka… »

Dodik o nedoličnom ponašanu biskupa Komarice: Ne mogu se porediti Blajburg i Banjaluka

Vesti online 20.05.2016
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je da biskup Franjo Komarica nije povukao svoju raniju izjavu u kojoj je uporedio Banjaluku sa Blajburgom, te da je to, uz žaljenje, trebalo da uradi. - Ta izjava ostaje da zvoni u javnosti, u našoj… »

Sve govori samo po sebi: Tači na proslavi 10. godina Crne Gore

Pravda 20.05.2016
PRIŠTINA - Kosovski predsednik Hašim Tači objavio je da sutra putuje u Crnu Goru gde će prisustvovati ceremoniji proslave 10. godišnjice crnogorske nezavisnosti. Prištinski lajmi.net prenosi da je Tači naveo da prilikom boravka u Podgorici neće… »

Veliki požar u kineskoj robnoj kući u Sarajevu

N1 Info 20.05.2016
Požar koji je jutros zahvatio objekat Konzuma u sarajevskom naselju Alipašino Polje još uvek nije lokalizovan. Na gašenju vatre koja je izbila oko 8:30 na prvom spratu u prodavnici kineske robe, angažovane su tri vatrogasne ekipe, a uzrok požara… »

Žabljak je video i drugi sneg u maju

B92 20.05.2016
Podgorica -- Na Žabljaku je, drugi put u maju, pao sneg, a širom Crne Gore pada kiša. Posebno je jaka kiša u centralnom i južnom delu zemlje, a meteorolozi očekuju smanjenje padavina do kraja dana. U subotu se, prema prognozama, očekuje uglavnom… »

Hajrudinu Dediću potvrđena kazna

Alo 20.05.2016
Vrhovni sud Federacije BiH potvrdio je presudu kojom je Hajrudin Dedić osuđen na šest godina zatvora za zločine nad Srbima u Brezi. Vrhovni sud je žalbu odbrane odbio kao neosnovanu, te je potvrdio presudu Kantonalnog suda u Zenici, prenosi Birn. U… »

Milo: Ma, neće Putin da se ljuti

Alo 20.05.2016
Crnogorski premijer Milo Đukanović rekao je danas da ne očekuje zaoštravanje odnosa sa Rusijom, nakon što je Crna Gora potpisala protokol o pristupanju u NATO. "Razumemo da je Rusija važan faktor globalnog mira i stabilnosti i da ima svoje interese… »

Srpska ne priznaje rezultate popisa!

Večernje novosti 19.05.2016
U RS ogorčeni odlukom agencije za statistiku BiH zbog načina njihove obrade podataka. Na spisak stalnih stanovnika uvršteno 196.000 ljudi iz inostranstva. ODLUKA Agencije za statistiku BiH - da do 1. jula objavi rezultate popisa stanovništa u BiH, po… »

Žabljak opet pobeleo

Alo 20.05.2016
Dok u svim državama regiona se za naredne dane najavljuje stabilizacija vremena sa višim temperaturama na Žabljaku je ponovo pao sneg. U većini gradova u Crnoj Gori, naime, lije kiša, javili su tamošnji mediji. Narednih dana se očekuje smirivanje… »

BiH dala više boraca islamista nego ijedna druga zemlja Evrope

Newsweek 20.05.2016
Procenjuje se da je BiH "proizvela" više boraca "Islamske države" i "Nusra fronta" prema broju stanovnika od bilo koje druge evropske zemlje. Američki centar za demokratiju ocjenjuje da je propaganda islamističkog pokreta u BiH u proteklih 25 godina… »