Balkan arhiva vesti 20.05.2016

Cvijanovićeva uručila ključeve stanova porodicama poginulih

Blic 20.05.2016
Predsednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović uručila je danas u banjalučkom naselju Ada rešenja i ključeve za 142 stambene jedinice namenjene zbrinjavanju porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije. Osim… »

(Foto) slavlje i u regionu: Maturanti plesali kadril u Skoplju, Sarajevu...

Kurir 20.05.2016
Maturanti širom Evrope plesali u isto vreme uz muziku Johana Štrausa na trgovima, stadionima, školskim dvorištima, pa je tako bilo i kod naših suseda. Na trgu u centru Skoplja po deseti put je održana "Maturska parada" na kojoj je više od hiljadu… »

Opozicija: Hasanbegović narušava ugled Hrvatske

Al Jazeera 20.05.2016
Grupa opozicionih zastupnika traži da Sabor zaključi da je ministar kulture odgovoran za narušavanje ugleda države i demokratije. Šesnaest opozicionih zastupnika podnijelo je predsjedniku Hrvatskog sabora interpelaciju o odgovornosti ministra kulture… »

Golub: Nogom mi je zgnječila polni organ, ostao sam sterilan, hanka: To su gnusne laži!

Kurir 20.05.2016
Svedočenjem Hanke Paldum danas je na Opštinskom sudu u Sarajevu nastavljen glavni pretres po tužbi koju je pevačica podnela protiv advokata Duška Tomića i njegovog klijenta, bivšeg logoraša Gorana Goluba. Tokom iskaza poznate folk pevačice… »

(Video) Novi biser Hrvatske ministarke: Ko dobije treće dete, ne mora da plati porez na kombi

Kurir 20.05.2016
Ministarka socijalne politike i mladih Hrvatske rekla je juče, gostujući u emisiji "A sada Vlada", da uz naknadu za novorođenčad od 1.000 evra, neophodno je da počne da se razmišlja i o nekim olakšicama koje bi bračne partnere podsticale na… »

Džamija u Ljubljani dobila minaret, otvaranje 2017.

RTS 20.05.2016
Prva faza izgradnje džamije u Ljubljani postepeno se bliži kraju, pošto je okončana gradnja minareta visokog 40 metara. Radovi započeli prošle godine, a formalno otvaranje planirano je na jesen 2017. godine. Slovenačka agencija STA navodi da se ova… »

Novo poglavlje crnogorske istorije

e-Novine 20.05.2016
Članice NATO potpisale protokol o pristupanju Crne Gore. Države članice NATO-a potpisale su u četvrtak u Briselu protokol o pristupanju Crne Gore tom savezu. Integracioni procesi Crne Gore su nezaustavljivi, a potpisivanje protokola početak je novog… »

Još 30 Albanaca deportovano iz Holandije

B92 20.05.2016
Tirana -- Ove godine je od 1.650 Albanaca koji su u proteklih devet meseci tražli azil u Holandiji, deportovano njih 500, navodi se u saopštenju holandske ambasade. Holandska ambasada u Tirani navela je da su mnogi od njih stigli u Holandiju iz drugih… »

Silovao baku (84) pa je opljačkao!

Alo 20.05.2016
Policija je uhapsila muškarca (42), koji je osumnjičen da je počinio razbojništvo i silovao ženu (84) 19. maja u tuzlanskom naselju Brdo. Osumnjičeni je u ranim jutarnjim časovima 19. maja provalio u kuću u kojoj je starica živela sama… »

Danijela šokirana: Manijak je kod okretnice autobusa izvadio penis i pitao me da mu ga po...!

Telegraf 20.05.2016
- Prijateljica i ja smo šetale pse kod okretnice autobusa. Prišao nam je muškarac od 60-ak godina, izvadio penis i pitao "Hoćete mi...?" - rekla je devojka. Nepoznati muškarac je sinoć u zagrebačkom naselju Špansko presreo devojke koje su šetale… »