Balkan arhiva vesti 20.05.2016

Crnogorska nvo: Srbi, srećan nam praznik!

Mondo 20.05.2016
Nevladina organizacija Crnogorska kulturna mreža čestitala je Srbiji 21. maj, "dan nezavisnosti". Tog dana Crna Gora je proglasila nezavisnost pre 10 godina, ali oni smatraju da to treba da bude zajednički praznik. Foto: MONDO Ko može da zavadi "dva… »

Rusija pojačala prijetnje Crnoj Gori

Slobodna Evropa 20.05.2016
Oštra reakcija zvanične Moskve nakon što je 28 članica NATO potpisalo pristupni protokol o ulasku Crne Gore u Alijansu. Ministarstvo vanjskih poslova Rusije je najavilo proporcionalni odgovor na širenje NATO, a zvaničnici ruske Dume su, između… »

MKD: Na protestu lutka Gruevskog u zatvorskoj uniformi

B92 20.05.2016
Skoplje -- Učesnici "Šarene revolucije" ponovo su u Skoplju zatražili od Đorđa Ivanova da podnese ostavku zbog odluke da abolira 56 političara i njihovih saradnika. Demonstranti su skopskim ulicama nosili lutke na naduvavanje kojima su stavili maske… »

Banjaluka: Obeležena godišnjica stradanja dvanaest beba

Kurir 20.05.2016
Služen je parastos i položene su ruže na spomeniku 12 beba na banjalučkom Novom groblju. Banjaluka -- Polaganjem venaca na spomenik "12 beba" na spomen-obeležju ,,Život'' obeležene su 24 godine od stradanja tek novorođene dece u Kliničkom centru… »

Đukanović: Deset godina otcepljenja od Srbije i pristupanje u NATO imaju neku simboliku!

Pravda 20.05.2016
BRISEL - Dvadeset osam članica Alijanse potpisalo je u Briselu Protokol o pristupanju Crne Gore u NATO. Uoči potpisivanja premijer Crne Gore Milo Đukanović poručio je da današnji dan ima posebnu simboliku za Crnu Goru jer korespondira sa proslavom… »

"Šarena revolucija" ponovo na ulicama Skoplja

N1 Info 20.05.2016
Učesnici "Šarene revolucije" su ponovo na ulicama Skoplja i drugih gradova Makedonije zatražili od predsednika države Đorđa Ivanova da podnese ostavku zbog odluke da abolira 56 političara i njihovih saradnika. Demonstranti su skopskim ulicama… »

BL: Obeležena godišnjica stradanja 12 beba

RTV 20.05.2016
BANJALUKA - Parastosom i polaganjem venaca na spomenik "12 beba" na banjalučkom Novom groblju i spomen-obeležju ,,Život" obeležene su 24 godine od stradanja tek novorođene dece u Kliničkom centru Banjaluka. Oni su umrli zbog nedostatka kiseonika… »

Optužnica protiv kriminalne grupe sa Kosova

Alo 20.05.2016
Specijalni tužilac samoproglašenog Kosova danas je podigao optužnicu protiv kosovskog Albanca čiji su inicijali G.R. za krivično delo organizovanog kriminala, saopštilo je prištinsko tužilaštvo. Prema navodima optužnice, G.R. je organizator i… »

Hanka Paldum: Nisam mučila Srbe

Alo 20.05.2016
Iskazom Hanke Paldum danas je na Opštinskom sudu u Sarajevu nastavljen glavni pretres po tužbi koju je pevačica podnela protiv advokata Duška Tomića i njegovog klijenta, bivšeg logoraša Gorana Goluba. Tokom iskaza poznate folk pevačice Tomiću je… »

Evo koliko Hag plaća Karadžićevom advokatu

Mondo 20.05.2016
Član pravnog tima savetnika haškog osuđenika Radovana Karadžića Piter Robinson od Mehanizma u Hagu dobija 125 dolara na sat ili 1.000 dolara dnevno. Foto: AP/Robin van Lonkhuijsen Robinson je danas naveo da je zbog "neadekvatnih resursa koji su na… »