Balkan arhiva vesti 20.05.2016

Kosovo: Osuđenim za terorizam 42 godine zatvora

Al Jazeera 20.05.2016
Najavljene žalbe na presude sedmorici Kosovara osuđenih zbog djela povezanih s terorizmom i odlaskom na strana ratišta. Osnovni sud u Uroševcu proglasio je sedam osoba krivim i osudio ih na ukupno 42 godina zatvora zbog krivičnih djela koje se vezuju… »

Bugarski predsednik neće drugi mandat

B92 20.05.2016
Sofija -- Bugarski predsednik Rosen Plevnelijev izjavio je da se neće kandidovati za drugi mandat na predsedničkim izborima zakazanim u oktobru. "Odlučio sam da ne učestvujem na narednim predsedničkim izborima", rekao je Plevnelijev koji nije izneo… »

Najmlađe žrtve rata: Godišnjica smrti 12 beba u Banjaluci

N1 Info 20.05.2016
Obeležena je 24. godišnjica od smrti 12 beba koje su se u maju 1992. ugušile u banjalučkom porodilištu zbog nedostatka kiseonika u inkubatorima. Majke kažu da su oprostile, ali i da ne odustaju od toga da se odgovorni privedu pravdi. Bez imena… »

Dan nezavisnosti Crne Gore obeležen u ambasadama

B92 20.05.2016
Podgorica -- Dan nezavisnosti Crne Gore obeležen je prijemima u crnogorskim ambasadama u Ljubljani, Skoplju, Beogradu, Zagrebu i Prištini. Kako je saopštilo Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija Crne Gore, na prijem u ambasadama u… »

(Video) Sa bebom kod Vujanovića: Poslanica Evropskog parlamenta u skupštini sa neočekivanim gostom

Kurir 20.05.2016
Poslanica Evropskog parlamenta, Aneliz Dods, zajedno sa svojom bebom bila je na sastanku kod predsednika Crne Gore, Filipa Vujanovića. Fotografiju je na svom Tviter nalogu podelio šef Delegacije Evropske unije (EU) u Podgorici, Mitja Drobnič. Uprkos… »

KOMARCI koji seju smrt razmnožavaju se uz obalu save: Šire opasne viruse!

Telegraf 20.05.2016
Preduzimaju se mere kako bi se zaustavilo razmnožavanje tih insekata poznatih po širenju virusa zapadnog Nila. Na području BiH, uključujući i prostor u neposrednoj blizini Hrvatske, uz reku Savu potvrđeno je širenje staništa tigrastog komarca koji… »

Prnjavor tuguje: Izdalo ga srce na dan mature

Večernje novosti 20.05.2016
Prnjavor tuguje za Emirom Jugom koji je iznenada preminuo u snu. Bio omiljen među drugarima, dobar đak i izuzetan sportista. SAHRANOM kakva se ne pamti, u četvrtak poslepodne, Prnjavor se oprostio od 18-godišnjeg Emira Juge, iznenada preminulog na dan… »

Dodik: Oborićemo sarajevski popis!

Večernje novosti 20.05.2016
Vlada Srpske danas zatražila poništavanje odluke o načinu obrade rezultata registracije stanovništva. Pozvao na jedinstvo srpskih partija "na sprečavanju skandala" VLADA Srpske danas je zatražila od Agencije za statistiku BiH da odmah stavi van… »

Izbjeglice opet na granici Srbije i Mađarske

Al Jazeera 20.05.2016
Stotine izbjeglica u improviziranom kampu na granici čekaju prelazak u Evropsku uniju. Više stotina izbjeglica nalazi se na granici između Srbije i Mađarske, čekajući da pređu u Evropsku uniju. Taj prelaz nije bio aktivan više od sedam mjeseci… »

Husejnović odustao od kandidature za načelnika Srebrenice

Al Jazeera 20.05.2016
Husein Husejnović odustao od utrke, a Desnica Radivojević predao kandidaturu za načelnika Srebrenice. Husein Husejnović odustao je od kandidature za načelnika Srebrenice. On je za agenciju Patria kazao da je kampanja za lokalne izbore krenula… »