Svet arhiva vesti 21.09.2016

"Putin je politički Klint Istvud"

Vesti online 21.09.2016
"Nema sumnje da je predsednik Rusije Vladimir Putin u ovom trenutku jedan od glavnih igrača u međunarodnim odnosima", piše komentator Roberto Toskano za italijanski list "Republika". "Prilično iznenađuje to što sadašnja Rusija predstavlja… »

"Amerika treba da bude svetski policajac, Rusija hoće da bude imperija"

Vesti online 21.09.2016
Bivši generalni sekretar NATO-a i bivši premijer Danske Anders Fog Rasmusen smatra da SAD imaju najvažniju ulogu kad je reč o očuvanju svetskog poretka. - Još 2009. godine za vreme posete Moskvi osetio sam da Putin osporava svetski poredak koji su… »

Tragedija: Dečak se obesio zbog šale na Youtube

Mondo 21.09.2016
Dečak se slučajno obesio dok je pokušavao da izvede šalu "vešanja" iz videa na Youtube, a bespomoćna majka je zatekla telo 11-godišnjeg dečaka obešeno u ormaru. Nesreća se dogodila u Džordžiji, SAD. Foto: Gulliver/Getty images/Thinkstock Majka… »

Držimo mu palčeve: Zakerberg planira da potroši milijarde na novi milosrdni cilj

24 Sata 21.09.2016
Vlasnik Fejsbuka Mark Zakerberg i njegova supruga Prisila Čen imaju novi plemeniti cilj - da izleče, savladaju i iskorene sve bolesti do kraja veka, a u te svrhe njihova filantropska organizacija obećala je tri milijarde dolara u narednih 10 godina… »

Bogatoj monarhiji nema spasa: Saudijska Arabija se raspada, ako nastavi ovako!

Pravda 21.09.2016
Još samo 10 do 15 godina ako nastave ovim putem, toliko je u komentaru u Hosein Askari prognozirao da je preostalo Saudijskoj Arabiji, pre nego što se potpuno uruši, prvo ekonomski, a potom i politički. Askari je ovo napisao u komentaru u Hafigton… »

Novi sporazum o tri oblasti na istoku Ukrajine

RTS 21.09.2016
Predstavnici Ukrajine i proruskih snaga dogovorili su se da povuku vojnike i oružje iz tri oblasti na istoku Ukrajine u nastojanju da ojačaju krhki mirovni sporazum. Sporazum potpisan u Minsku odnosi se na tri specifične oblasti i nadgledaće ga… »

Urbane legende koje uteruju strah u kosti: 10 monstruoznih bića od kojih nećete moći da spavate!

Kurir 21.09.2016
U svakoj zemlji postoje priče o brojnim strašnim stvorenjima koja uteruju strah u kosti i ne daju nam da spavamo. Bilo da su priče stvarne ili izmišljene, jedno je sigurno - one nikad neće prestati. Prema istraživanju antropologa Garta Haslama… »

Gradonačelnica odbila da podrži kandidaturu Rima za OI 2024. godine

Novi magazin 21.09.2016
Gradonačelnica Rima Virdžinija Rađi izjavila je danas da bi bilo "neodgovorno" podržati kandidaturu Rima za organizaciju Olimpijskih igara 2024. godine, čime su olakšane kandidature Pariza, Budimpešte i Los Anđelesa. "Poštovali smo olimpijsko i… »

Da se naježiš: Tip skače sa mesta sa kojih ne biste smeli ni pogled da bacite

24 Sata 21.09.2016
Na Instagramu i Jutjubu se pojavio lik, koji se krije iza nadimka @8booth, a ono što radi je na granici između hrabrosti i ludosti. Another day, another demon. Time to rail hop this! … »

Berlin: Ksenofobija preti miru u istočnoj Nemačkoj

Blic 21.09.2016
Rastuća ksenofobija i desničarski ekstremizam mogli bi da ugroze mir u istočnoj Nemačkoj, upozorila je nemačka vlada u najnovijem godišnjem Izveštaju o stanju nemačkog ujedinjenja. "Pored nebrojenih napada na izbeglice i njihove domove, nasilni… »