Svet arhiva vesti 21.09.2016

Zvaničnici SAD: Samo su Su-24 bili na nebu iznad konvoja

Press 21.09.2016
Pojedini zvaničnici SAD navode da je Rusija odgovorna za napad na humanitarni konvoj u blizini Alepa u Siriji u ponedeljak, javlja BBC. Foto:B92.net Kako navode, Bela kuća je napad na humanitarni konvoj nazvala "ogromnom humanitarnom tragedijom“. U… »

"Ameri, dosta foliranja, znate ko su teroristi"

Vesti online 21.09.2016
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je na sastanku Međunarodne grupe za podršku Siriji naglasio da je prioritet ispunjavanje obaveza Sjedinjenih Američkih Država da odvoji opozicione grupe od terorista u Siriji, objavljeno je u utorak na… »

Pogledajte: Rusi objavili snimak napada na konvoj UN (video)

Večernje novosti 20.09.2016
Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak bespilotne letelice na kojem se vidi napad konvoja humanitarne pomoći UN u sirijskom Alepu. Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak bespilotne letelice na kojem se vidi napad konvoja humanitarne… »

Prelazi u humanitarce: Toni Bler zatvara firmu za savetodavne usluge

Blic 20.09.2016
Bivši britanski premijer Toni Bler zatvoriće firmu za konsultantske usluge i posvetiće se humanitarnom radu. Bler je saopštio da zatvara kompaniju "Toni Bler Asosijates" koja je pružala konsultantske usluge vladama, bankama i preduzećima. U poruci… »

(Video) Dramatičan snimak: Evo kako se srušio grčki vojni helikopter!

Kurir 21.09.2016
Grčke vlasti su saopštile da su dva člana posade spasena nakon što se njihov helikopter srušio u more u severnom delu zemlje tokom vojne vežbe. Helikopter se srušio zbog kvara na motoru letelice, saznaje AP. Vojne vlasti su saopštile da se vojni… »

(Video) Prvi put na internetu: Dron snimio zlatnu bazu sajentologa, evo šta sve ovde kriju!

Kurir 21.09.2016
Neverovatan snimak velike “Zlatne baze” Sajentološke crkve prvi put se pojavio na internetu. Ova baza u Kaliforniji predstavlja međunarodni upravni centar Crkve koji je brižljivo skrivan od očiju javnosti. Snimio ju je Toni Ortega, novinar koji… »

Nemačka osudila banalizovanje rasizma

Blic 21.09.2016
Nemačke vlasti danas su osudile "banalizovanje" ksenofobije koja preti "miru u društvu" u toj zemlji gde je rasističko nasilje u porastu od masovnog dolaska izbeglica 2015. godine. - Desničarski ekstremizam u svakom obliku predstavlja ozbiljnu pretnju… »

A bila je simbol bede i korupcije: Ova balkanska zemlja je postala nova Silicijumska dolina

Kurir 21.09.2016
Iako su nedavno imali skandal s još jednim premijerom, Viktorom Pontom, kojem preti zatvor, umesto političkom prepucavanju Rumuni su se okrenuli privredi. Pre nekoliko dana Veće stranih ulagača (FIC) zaključilo je da Rumunija ima potencijal da… »

(Video) Klizišta u indoneziji odnela 19 života: Među njima ima i nekoliko dece

Kurir 21.09.2016
U zapadnom delu najvećeg indonežanskog ostrva Java je nakon kiša kiša od klizišta i bujica poginulo 19 osoba, među kojima i nekoliko dece, naveli su lokalni zvaničnici, a preneo AFP. Agencija navodi da je u toku potraga za preživelima u ovom… »

Porošenko optužio Rusiju: Ona je podstrekač i glavni učesnik sukoba u Ukrajini

Kurir 21.09.2016
Ukrajinski predsednik Petro Porošenko optužio je danas Rusiju da je "podstrekač i glavni učesnik" sukoba na istoku Ukrajine. On je u obraćanju Generalnoj skupštini UN u Njujorku rekao da Rusija "finansira i koordinira terorističke grupe koje su… »