Svet arhiva vesti 21.09.2016

Zvaničnici SAD: Samo su Su-24 bili na nebu iznad konvoja

B92 21.09.2016
Pojedini zvaničnici SAD navode da je Rusija odgovorna za napad na humanitarni konvoj u blizini Alepa u Siriji u ponedeljak, javlja BBC. Kako navode, Bela kuća je napad na humanitarni konvoj nazvala "ogromnom humanitarnom tragedijom“. U međuvremenu… »

Lavrov: SAD treba da ispune svoje obaveze u Siriji

Blic 21.09.2016
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je na sastanku Međunarodne grupe za podrššku Siriji naglasio da je prioritet ispunjavanje obaveza Sjedinjenih Američkih Držžava da odvoji opozicione grupe od terorista u Siriji, saopššteno je danas na… »

Pogledajte: Rusi objavili snimak napada na konvoj UN (video)

Večernje novosti 20.09.2016
Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak bespilotne letelice na kojem se vidi napad konvoja humanitarne pomoći UN u sirijskom Alepu. Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak bespilotne letelice na kojem se vidi napad konvoja humanitarne… »

Prelazi u humanitarce: Toni Bler zatvara firmu za savetodavne usluge

Blic 20.09.2016
Bivši britanski premijer Toni Bler zatvoriće firmu za konsultantske usluge i posvetiće se humanitarnom radu. Bler je saopštio da zatvara kompaniju "Toni Bler Asosijates" koja je pružala konsultantske usluge vladama, bankama i preduzećima. U poruci… »

VIDEO: Dramatično rušenje helikoptera u Grčkoj

Vesti online 21.09.2016
Grčke vlasti su saopštile da su dva člana posade spasena nakon što se njihov helikopter srušio u more u severnom delu zemlje tokom vojne vežbe. Helikopter se srušio zbog kvara na motoru letelice, saznaje AP. Vojne vlasti su saopštile da se vojni… »

(Video) Prvi put na internetu: Dron snimio zlatnu bazu sajentologa, evo šta sve ovde kriju!

Kurir 21.09.2016
Neverovatan snimak velike “Zlatne baze” Sajentološke crkve prvi put se pojavio na internetu. Ova baza u Kaliforniji predstavlja međunarodni upravni centar Crkve koji je brižljivo skrivan od očiju javnosti. Snimio ju je Toni Ortega, novinar koji… »

Nemačka osudila banalizovanje rasizma

Blic 21.09.2016
Nemačke vlasti danas su osudile "banalizovanje" ksenofobije koja preti "miru u društvu" u toj zemlji gde je rasističko nasilje u porastu od masovnog dolaska izbeglica 2015. godine. - Desničarski ekstremizam u svakom obliku predstavlja ozbiljnu pretnju… »

A bila je simbol bede i korupcije: Ova balkanska zemlja je postala nova Silicijumska dolina

Kurir 21.09.2016
Iako su nedavno imali skandal s još jednim premijerom, Viktorom Pontom, kojem preti zatvor, umesto političkom prepucavanju Rumuni su se okrenuli privredi. Pre nekoliko dana Veće stranih ulagača (FIC) zaključilo je da Rumunija ima potencijal da… »

Bujice i klizišta u indoneziji: Poginulo 19 osoba, među njima i nekoliko dece

Blic 21.09.2016
U zapadnom delu najvećeg indonežanskog ostrva Java je nakon kiša, od klizišta i bujica poginulo 19 osoba, među kojima i nekoliko dece, naveli su lokalni zvaničnici, a preneo AFP. Agencija navodi da je u toku potraga za preživelima u ovom području… »

Porošenko optužio Rusiju: Ona je podstrekač i glavni učesnik sukoba u Ukrajini

Kurir 21.09.2016
Ukrajinski predsednik Petro Porošenko optužio je danas Rusiju da je "podstrekač i glavni učesnik" sukoba na istoku Ukrajine. On je u obraćanju Generalnoj skupštini UN u Njujorku rekao da Rusija "finansira i koordinira terorističke grupe koje su… »